Sayfa 601/853 İlkİlk ... 101501551591599600601602603611651701 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,801 - 4,808 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    ...

Bist umut vaad etse de birçok hisse patates, hisse seçimi zor geldi. Long yönde de düzgün kar etmeyi beceremiyorum, becersem de 2 lokma yiyeceğimizi burnumuzdan getirmeden vermiyorlar. Evdeki hesap çarşıya ne kadar uyacak göreceğiz artık.
    BIST de oynamak zor ama USD/TL de oynamakda bu aralar BANA zor. 8.11 den 7.0 ye inerken short dan kazanmıştım. Sonrasında dokunamadım. Çünki yükseliş sebepleri hep tayyipin çıkardığı siyasi krizlere dayandı. Temel bir sebebi yoktu.

Tabi siyasi sebep bir müddet sonra temele taban oluşturuyor. Mesela siyasi kriz çıkarıyor USD 7.0 den 8.80 e çıkıyor. Bu kısmı soyut. Ama USD 8.80 e gelip yüksekte uzun süre kalıcı olunca, bu sefer enflasyona sebep oluyor ve buda temel sebep. Yani ekonomik sebep. Siyasi sebep bir kaç ayda ekonomik temelini yaratıyor.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu sabah şöyle bir verilere göz gezdirdim. Bugünde BIST açısından sorun görünmüyor.

Birde haberlere bakayım, dünden bugüne değişen birşey varmı.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün deniz season'unu açtığımdan ekrana pek bakamadım.

---

BIST kararsız kalmışa benziyor. BIST güniçi grafiğini S&P vadelinin üzerine bindirdim, benzeri hareketler yapmışlar. TV lere çıkan ekonomist sıfatlı bebeler abd ye kitlenmiş durumdalar. Tapering paniğindeler üzerine yellen'in faiz artmalı konuşmasıda sos oldu.

Karar almanın zor olduğu dönemdeyiz. Aslında temel verilerde sorun yok ama siyonist kanalların abd şartlandırması sebebi ile işler karışık. BIST açıldığından beri abd li finans kurumlarının kuklası olmuşuz. Türk zannettiğiniz aracı kurumların çoğu ibrani kökenli yahudilerin elinde. Para piyasaları dünyada onlardan soruluyor.

Aslında tapering satışı başladığında çabuk bitecek ve tekrar yukarı döneceğiz ama o aradaki satışın derinliğini bilemediğimizden belirsizlik var. O belirsizlikte korku yaratıyor.

Taktiğimi kısa orta vadeye çevirmiştim. Artık az kontratla belli hedefe gelince tamamını kapatacağım ve yeni fırsat kollayacağım. Bu taktik yüzünden eğer çıkarsak çok az kazanacağım. sebebi siyonist kanal ve aracı kurumların korku yaratması. Benim gibi pek çok kişi pozisyon alamayacak, alanlar azaltacak ve büyükler BISTi güle oynaya çıkaracak.(eğer çıkarsa) Çıktıktan sonra siyonist kanallar herşey güzel diyecek bu sefer KY ler mala hücum edince ellerine verecekler. her zaman yaptıkları şey.

TV de gördüğünüz o yaşam formları Türkiyeye değil abd li çıkar gruplarına çalışıyorlar. Batılıların TR deki çıkarlarını koruyorlar. Bunu unutmayın. Onlar dostlarınız değil. Aldıkları para bizim emeğimiz ama uşaklığı batılılara yapıyorlar. Bunlara insan diyebilirmisiniz.? Kendilerine sesleniyorum "Ya adam olun yada benide yanınıza alın, 200 milyon avro ya fitim."

yılmaz özdil Aziz Nesin'in Zübük" filmini(romanını) hatırlatmış. O film tamda bizim sağcı siyasetçileri anlatıyor. Ancak film TV lerde oynatılmıyor. Gizli bir yasak var. Filmi bulamazsanız romanını alın okuyun. Tam olarak adnan menderesi, turgut özal ailesini, tayyip erdoğan ve akp yi anlatıyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugününde önceki günlerden farkı yok. Ancak şu fark varki siyonist kanallar bizi abd enflasyon verisine şartlandırdılar. Şu an fon yöneticileri yarınki abd enflasyon verisini bekliyor. Ona göre alacak yada satacaklar.

abd'nin BIST deki parası 70 milyar TL civarında.
    katar'Inda parası 70 milyar TL civarında.

Peki biz katar enflasyonunu bekliyormuyuz.? katar devlet veya ekonomi yöneticileri her gün ne demiş umrumuzdamı.?

DEĞİL.

O zaman neden abd ile yatıp kalkıyoruz. Son yıllarda abd yatırımları kaçarken, katar yatırımı var, neden katar aklımızın ucundan geçmiyor.?

Sebebi 1938 den beridir batıdan gelen para desteği ile bizim içimizdeki ibraniler-yahudiler bizi batıya şartlandırdı. Son 10 yılı saymazsak tamamen medya yahudi kontrolundeydi. Bizi batı ile yatırdılar kaldırdılar. 80 yılda batıya şartlandırdılar.

Batı kızınca mahvoluruz, batı severse süper.

Hiç farkında değiliz toplum olarak ne kadar şartlandırıldığımıza. hâlâda aynı hızla 7/24 devam ediyorlar.

---

Bi günde ibrani-yahudiye çakma yaw. "naapiim abi, yularımız bu sömürgecilerin elinde. Sen farkında değilsin, ben farkındayım. Kime kızacağımı biliyorum."
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ne diyordum, yarınki abd enflasyonuna BIST oyuncularını şartlandırdılar, mecburen koyun gibi bekliyeceğiz. Umarım işimize yarar bişey çıkar diye içimizden geçireceğiz. batının kontrolundeki tüm dünyada bu böyle. Bir tek Çin akıllıca davranıyor. Ülkenin kilit sektör ve şirketlerini siyoniste teslim etmemiş, Çin lileri destekleyip dünya çapında Çin devleri yaratmışlar.

Bugünki BIST direnci 1460-1465 civarında. Yarın abd enflasyon verisi beklendiğinden bu direnci geçebilirmiyiz emin değilim. Sağlam geliyoruz, önceki aylarda olduğu gibi yabancılar 3 gün banka satıp bir gün almıyor. Her gün az yada çok alıyorlar. Tabi artık yabancı derken batılılarımı katarlılarımı anlayacağız oda net değil. Banka alan kim.?

Bugün bu direnç geçilecekmi onu belirleyeceğiz. Makro göstergelerde sorun görünmüyor.
    @NeAcaipDunya

6. Alicemal abi,ABD enflasyonu nasıl gelirse ne olur,açıklayabilir misin? Ve kesin bu olur diyebiliyor muyuz?

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    El Salvador ilginç bir ülke. Aslında bütün amerika kıtası ilginç. Kuzey amerika zaten tamamen aynı grup tarafından yönetiliyor. Bunlar ingiltere ve avrupadan göç eden ingiliz görünümlü ibrani-yahudiler. abd ve kanadanın tüm dev şirketleri bunlara ait. Bunlar siyonistler.

Güney ve orta amerika ülkeleri ise abd nin arka bahçesi. Tüm yönetimleri CIA belirliyor. Arada isyan edenler çıkıyor, onlarlada CIA sürekli boğuşarak indirmeye çalışıyor. Sonra darbeler suikastler yeni seçimler filan CIA nın adamı eni sonu geçiyor başa. Sonra tüm madenler ve ürünler abd ye akıyor ve o ülkelerin halkları sefalet içinde. Ülkede sadece abd ye uşaklık edenler bolluk içinde yüzüyor. Bizim siyonist kanallar aklıma geldi.

Nereye geleceğim. El Salvador devlet başganı bitcoini yasal para birimi olarak kabul etmiş. Detayı açıklamamışlar. Mevcut paraya ilavemi yoksa kendi paralarını iptal edip tamamen bitcoinemi geçmişler bilmiyorum.

Çok cesur bir karar. Akıllı birinin yapacağı bir iş değil ancak ipleri başkalarının elinde olan, emir alan kukla birinin yapacağı iş. Başganlarının adı Nayib Bukele.

osmanlı döneminde 120 yıl önce dedesi(yada dedesinin babası) filistinden kaçmış el salvadora gelmiş. nayip bukelenin babası zengin olup oğlunu devlet başganı yapmış. yasal yoldan hızla zengin olanlar ya yeni bir teknolojik icad yapmıştır, ya değerli maden bulmuştur yada ibrani-yahudidir. Diğer ibraniler tarafından desteklenir ve o ülkede önemli konuma getirilir. Amaç o ülkenin sömürgeleştirilmesidir. Ülke sömürge haline, dışarıdan para ve fiziki güç desteği alan bu tür adamlar tarafından getirilir.

Bizim koç ailesi ile neredeyse birebir aynı türde zenginleşmişler.

koç, abd global firmalarının distribütürlüğünü alarak, bakkalken birden bire ülkenin tepesindeki adam haline geliyor. Mobil ve ford un distribütörlüğünü o dönem bakkallıktan İstanbula gelen vehbi koç a veriyorlar. Sonra devlet tamamen koç ailesine çalışıyor Halktan alıp koç ve diğer ibrani-yahudi ailelere veriyorlar. Araba ve uçak fabrikalarımız kurulurken kapatılıyor, koç ailesi ithal araba satsın diye. vb.

El salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele de sahibi abd de olan ve merkezi japonyada olan yamaha motoroun desteği ilehızla zenginleşiyor. Solcu iken sağcı olup devletin başına geçiyor. İnternet medyasına bakarsanız adamın iyi tarafları ön tarafa çıkarılmış. hepsi göstermelik ve CIA ile ingiliz gizli servislerinin üretimi haberler.

Adamın tipina bakıyorsun Türk değil. Ama El Turko diye çağırıyorlar. dedesi osmanlı döneminde filistinden kaçmış diye. Tip aynen suudi arabistan kraliyet ailesinin koyası. ibrani tipi.

Adam bitcoini kendi parası olarak yasalaştırınca biraz araştırayım dedim. baktın internette adamın ne kadar iyi olduğu anlatılıyor. YERSEN tabi. Normalde eğer altında yatanı bilmiyorsan bill gates de dünyanın en iyi adamı. Tüm parasını hayır işlerine ayırıyor. YERSEN.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by adanalı Yazıyı Oku
    Alicemal abi,ABD enflasyonu nasıl gelirse ne olur,açıklayabilir misin? Ve kesin bu olur diyebiliyor muyuz?
    adanalı çok zor bir soru sormuşsun. Aslında benimde bu bilgiye ihtiyacım var. Net bir bilgim yok bu haftalarda piyasayı derinliğine takip etmiyorum. Sanırım sıcaklar dolayısı ile birde her ay çıkan problemlere ek BIST büyüklerinin silkelemelerinden yıldım.

Mevcut bilgimi paylaşayım. başta şunuda söyleyeyim. Bugün long kontratların %20 kadarını kapadım. tamamen yarın açıklanacak veriye önlem açısından.

Mevcut bilgim.
    Geçen ay abd enflasyonu yüksek geldi çünki yüksek baz etkisi vardı. Bu ay ve önümüzdeki ayda baz etkisi olacak ancak geçen ayki kadar büyük değil. Çok küçük etki edecek. Bu sebeple piyasanın sevmeyeceği bir veri geleceğini sanmıyorum.

Piyasanın seveceği veri gelirse bizim borsa gün içi biraz hızlı yükselir(haber BIST kapalıykende gelebilir saatini bilmiyorum) Sonra satış olur eski haline döner. Sonrasında hafifçe yükselmeye başlarız.

Piyasanın sevmeyeceği veri gelirse bu veri az kötü yada çok kötü olabilir.
    Bu veri az kötü olursa, bizim borsa ilk önce düşer sonra bir yerde durur ve hafif çe yükselmeye başlar. fazla düşmez en fazla 50 puan belki biraz daha fazla filan.
    Veri çok kötü gelirse zaten hepimiz ölecez. Fazla sıkmanın anlamı yok.

Espri yaptım çünki veri çok kötü gelirse ne olacağını bilmiyorum.

Geçmişe bakarak tahmin yapmaya çalışırsak, Satış olacak ama tekrar dönecek eski yerine bir kaç gün yada haftada gelecek. Ne kadar satış olur onu hesap edemem. Satış Birkaç saatmi sürer, bir kaç günmü onuda hesap edemem. Yanlız hissede olanların korkmaması gerektiğini söyleyebilirim çünki abd veri si kötü geldi diye ne abd ye bişey olur ne TR ye Sadece büyük oyuncular, korku ile satacakların mallarını aşağıdan toplamak için endeksleri direk aşağı indirirler. Satış bitince yukarı döndürürler. abd ve TR ve hatta dünya ekonomik verilerinin iyi geldiğini ve iyi gelmeye devam edeceğini unutmayalım. Korkuya dayalı bu satış ve alışlar tamamen büyüklerin oyunu. Amaç hareket yaratıp o dalgada milyonlarca yatırımcıyı hafifletmek. Dünyaya yayılmış siyonist kanallar bu amaca hizmet ediyorlar.

Hisse tutanın korkacağı bir şey yok hatta onlar için fırsat. Nakitleri varsa ilave ucuza senet alma fırsatları doğar. Kötü enflasyon verisi ile satış ve düşüş olursa almak için acele etmeyin yeter. BU tür düşüşler genelde 2 yada 3 basamaklı olur. Döner gibi yaptırıp tekrar aşağı salarlar. Diyelimki düşüşte alamadın hemen yükseldi.! Ne önemi var. Bırak kaçır çıkışı. Ne kaybettin.? Acele ile alırsan, dahada düştüğünde panik yaparsın ve kafa gider, gün sonu zararla oturursun yerine.

Düşecek demiyorum, ihtimalleri sıraladım.

Bende net bilmediğimden biraz long kontrat kapadım. Yarın fırsat olursa belki biraz daha kapatabilirim. Olurda yarın, daha veri gelmeden epey düşüşle açarsak, bende gaza gelmişsem ilave long kontrat alabilirim. Ama yarın öğle sonrası denize gidecem, deniz kenarında 40 derece güneş altında terlerken farklı kararlar alabilirim.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 601/853 İlkİlk ... 101501551591599600601602603611651701 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •