Burada yaptýðým ve/veya yapacaðým tüm paylaþýmlar þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
Yatýrým finans son 2-3 ayda çok mal aldý düþük seviyelerden. Özellikle Ýmamoðlu olayýnda 54 liradan 35 liraya geri çekildiðinde 40 lira altýndan çok mal aldý. Birkaç gündür bunun kar realizasyonunun yapýyor sanýrým. 2 günde 400- 500 bin lot falan sattý ama hala daha elinde ucuzdan aldýðý 1 milyondan fazla mal var.
Yapý kredi ve Tacirler de þubat ayýnda aldýklarý 4 milyonun yarýsýndan fazlasýný sattýlar hem de muhtemelen zararýna. Tabi bilemeyiz bunlar hep ayný hesaplar mý , cep to cep mi yapýyorlar yoksa baþka hesaplarý mý var.
Yine son 3-4 ayda özellikle Phillip Capital de çok mal aldý.
Tahtada birileri alýrken birileri de inatla satýyor. Danýþýklý iþ olmasý yüksek ihtimal. Yoksa bu kadar beklentisi olan bir hisseyi bu seviyeden satmak akýl karý deðil. Daha defter deðerinde sayýlýr. Tek defalýk kar 3 milyarýn üzerinde gelecek ama finansal borcu sýfýrlamýþ yada çok aza indirmiþ , finansal giderini çok düþürmüþ bir kaðýt doðal olarak opersayondan iyi kar elde eder.
40 milyarý aþacak bir ciro , 1,5 milyar seviyesinde bir EFK ve yýllýk 1 milyar seviyesinde operasyonel net kar ile hisse baþý 10 lira kar ve buna paralel olarak 100 liralýk hisse deðerini çok normal þartlarda etmesi lazým.
Paynetten gelen 3.2 milyar bilançoda bir çok rasyoyu düzeltecek ve þirket temel olarak ucuz seviyelere gelecek. Bu tahtada çok ters hareketler gördük ama inþaallah bu bilançoyu da ters hareketlere kurban etmezler. Kýsa vadede baský yapmaya çalýþabilirler ama 1-2 ay içinde olmasý gereken yere gelecektir. Belki de kýsa vadede de baský yapmazlar ve hýzlýca 80-100 lira arasýna gider.
Bakalým gelecek hafta daha hareketli olacak sanýrým. Bilançonun pazartesi yada salý gelmesi lazým ama bu bilançoyu yýllýk bilanço kabul edip süre uzatýrlarsa o zaman biraz daha beklememiz gerekebilir. Ama bence bilanço genel kurul öncesi gelecek hafta baþý gelecek.
Bilanço beklendiði gibi gelirse ve piyasadan beklediðimiz tepkiyi alýrsa hissenin uzun vadede hedeflerini gösteren bir paylaþým yapacaðým. Öyle 3' e 5'e mal vermek yok.
Burada yaptýðým ve/veya yapacaðým tüm paylaþýmlar þahsi görüþlerimdir, asla yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez.
3.2 milyar liralýk iþtirak satýþýndan gelecek karýn %12,5 kýsmý vergiye gidecektir diye düþünüyorum
Yaklaþýk 400 milyon vergi demektir bu rakam. Yani satýþtan gelecek kar 2.800 milyar olabilir
200 milyon civarý faaliyet karý olsa kabaca 3 milyar liralýk bir kar rakamý bekliyor bizleri
Hatta kar 3 milyarýn bir miktar altý da olabilir. Paynet satýþýndan gelen parayla finansal borçlarý ne zaman ve ne kadarýný kapattýlar? Kapatmadan önce geçen sürede verilen ve kapatýlmayan kýsýmdan kaynaklý finansman gideri nedeniyle kar 3 milyarýn altýnda gelebilir.
Ayrýca paynet kaynaklý faaliyet karý da olmayacak.
Bu nedenle 2,8 milyar net kar beklentim var.
Asla yatýrým tavsiyesi olamaz
Kazankazan dostum mantýklý bir tahmin yapmýþ her zamanki gibi
Bence 2.900 civarý gelebilir, ben kabaca yaklaþýk 3 milyar dedim
Paynet satýþý yanýlmýyorsam 14 þubatta gerçekleþmiþti
Borcun çok büyük kýsmý 1. çeyreðin ortalarýnda kapanmýþtýr
Buradan yaklaþýk 100 milyon civarý bir gol yeme olasýlýðý vardýr
Paynetin olmayýþýndan dolayý 45 günde 30 milyon eksik kar yazar
Paynet bilançosunda yer alan 83 milyon tl nakitte arenaya devir oldu
2900-2950 gelebilir. Hoþ 2700-2800 zede razýyýz oda ayrý konu tabi
Borç kýsmýda önemli olacak, yaklaþýk 1 milyar civarý borç kalabilir hala
Gerçi o borçu 1 yýllýk faaliyet karý ile kapatýyor oda ayrý mesele
Son düzenleme : MAHARAJ; 03-05-2025 saat: 10:35.
2024 yýl sonu bilançosuna göre þirketin 4.5 milyar TL civarý kýsa vadeli finansal borcu var görünüyordu.
Buna karþýlýk kasada 900 milyon TL para ve Paynetten gelen 3.2 milyar TL var. Yani isterlerse finansal borcu 300-400 milyona kadar düþürebilirler ama bence de 1 milyar TL civarý banka borcunu býrakacaklar daha uzun vadede ödeyecekler o kýsmý. Ama 1 milyar TL kredi borcu çevrilebilir bir borç. Çok fazla yük olmaz.
40 milyar TL ciro yapan bir þirket için 1 milyar banka borcu gayet makul bir seviye.
Net kar kýsmýnda ben de 2,9-3,1 milyar arasý bir rakam göreceðimizi düþünüyorum. Vergi konusunda bir sürpriz olursa üst sýnýra yakýn bir kar olur , vergi konusunda bir sürpriz olmazsa alt sýnýra yakýn bir net kar olur.
Ýnþaallah bilançoyu daha fazla bekletmezler de bugün yarýn gelir .
Yer Ýmleri