Sayfa 606/853 İlkİlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 4,841 - 4,848 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by körhacı Yazıyı Oku
    ABD nin bile 2 kere faiz artıracağız mecburuz dediği ortamda bizim bıyıklılar faiz düşmeli düşecek diyolar. Ekonomiye benzin dökecekler haberleri yok.
    Ne demek istediğini sanırım anladım, ancak yanlış anlaşılmaması için konuyu biraz açayım.

Normalde faiz kötüdür. Düşmelidir hatta sıfıra yakın olmalıdır. Ancak faizin düşürmenin yolu akp nin yaptığı gibi değildir. Devlet bankaları ve devlet kurumu MB aracılığı ile faizi indiremezsin. Bunuda 2020 ve 2021 de tüm halka dayak yedirerek öğrettin.

Halk neden, nasıl dayak yedi.?

Enflasyon %20 üzerinde iken 2020 de zorla devlet bankalarına %8 ile kredi verdirdin. 10 milyarlarca TL lik kredilerden faydalananlar kazançlı çıktı. O faizden yararlanamayan 10 milyonlarca insan o yıl kazançlı çıkamadı, faydalanamadı. Üzerine %20 enflasyona ezildi. maaşı %10 dan az arttı.

Sonra zorla yapmaya çalıştığın faiz indirimi sebebi ile doviz patladı. Bilinçli olarak TR ye para sokan, faizden faydalanmak isteyen yabancıların atağıydı ancak devletin ekonomisi güçlü olsaydı o atak bir işe yaramazdı. Devleti satıp kasalarını boşalttığın için, ülkenin parası sermayesi dovize çevrilip yurt dışına hırsız soysuzlar tarafından kaçırıldığı için, en küçük yabancı kötü niyetli atakta doviz patladı.

Doviz patlayınca, akp nin tam olarak ithalata bağımlı hale getirdiği bu ülkede herşeyin fiyatı patladı. Fiyatlar %50 %100 arttı. Ama maaşlı çalışan 10 milyonlarca insanın maaşı SAHTE devlet enflasyon verisine dayandırılarak %10- 15 arttı. Maaşlı çalışanlar bir yılda %20 den fazla fakirleşti. Bu maaşlı çalışanlardan geçen yıl %8 faizle kredi alanlar, kayıplarının bir kısmını telafi ettiler, ama o kredilerden faydalanamayanlar mahvoldular.

Enflasyondan etkilenen içinde, birikimi olupta altına dovize yatıranlarda enflasyon zararlarını telefi ettiler. Zengin olanlar enflasyondan az etkilendiğinden ellerindede doviz altın tuttuklarından, bolca gayrımenkulleri olduğundan onlar zarar etmedi tersine zenginleştiler. Doviz patlayınca gayrımenkul fiyatlarıda uçtu çünki yabancı gayrımenkule hücum etti, onlara arsalar evler bedavaya yakın hale geldi.(gayrımenkul süreci 2003 yılına kadar dayanıyor)

Sonuçta fakiri daha fakir, zengini daha zengin hale getirdin.

Sadece 1 yılda hızlandırılmış şekilde yaptın.

Sebep. Faizleri düşürmek için yanlış yol seçmen. HERKES YANLIŞ DEDİĞİ HALDE ekonomiyi ben bilirim dedin. Mesleğin ne.? İmam.

İmam eğitim almışsın ama ekonomi kuralları yazmaya kalktın. Sonuçda halkın ezilen kısmını mahvettin.

Serbest piyasa ülkelerinde, enflasyonu düşürmenin yolu, ekonomi okullarında anlatılır ve yol tektir.

Üretimi artırıp, tam rekabet koşullarını sağlayacaksın. Tam rekabet koşullarını sağlamanın yoluda devleti ahlaklı hale getireceksin. Denetleme, yakalama ve cezalandırma kurumlarını ahlaklı hale getireceksin, ahlaksız soysuzları atacaksın. Sonradan eklediğin yolsuzluğa açık hale getirilen kanunları değiştireceksin.

Bundan başka yolu yoktur.

Başka yol söyleyenler TV lerde oluyorlar. O kişiler mevcut talan düzeninden faydalanan çıkar gruplarının temsilcileri.
    Kendi işlerine gelecek şeyleri söylüyorlar.

Doğru olan benim yazdığımdır. Üretimi artır, tam rekabet koşullarını yarat. Bu koşulları yaratmanın yoluda devleti ahlaklı hale getirmek. Yargı sistemini bağımsız ve tam çalışır hale getirmek. Maalesef özal ailesi ve akp döneminde tam tersi yapıldı.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Enflasyon %20 üzerinde iken 2020 de zorla devlet bankalarına %8 ile kredi verdirdin. 10 milyarlarca TL lik kredilerden faydalananlar kazançlı çıktı. O faizden yararlanamayan 10 milyonlarca insan o yıl kazançlı çıkamadı, faydalanamadı. Üzerine %20 enflasyona ezildi. maaşı %10 dan az arttı.
    Aynen dediğin doğru sayın alicemal bey. İş yerimde sürekli bu konudan hayıflananlar var (birisi benim). eğer o dağıtılan kredilerden kullanıp bir ev araba yada (döviz altın ) alsaydım. keyfim şuan bu kadar bozuk olmazdı.
    Örnek vermek gerekirse faizlerin düştüğü dönemde tatil zamanımıza denk geldiği için ailemin yanındaydım. herkes düşük faiz oranlarından dolayı ev bakmaya başlamıştı. o dönemde asgari ücretli olan bir kaç arkadaşım kredi çekip ev almıştı bende oturup onları izlemiş ve almaları için teşvik etmiştim. ANNEM oğlum bir ev alında aradan çıksın bu faizleri bir daha göremeyebiliriz, pişman olursun demişti. bende anne daha yaşayacağımız il belli değil zamanı değil şimdi dedim. (ah kafam ah) tabi annem ve babam buna rağmen bir kaç ev bulmuş ve bana gösterdiler. yine yok dedim.
    Çok pişmanım. baktığımda borsada olan param yerinde sayması bir kenara enflasyona çok yenildi. artık ailemin gösterdiği evi alamıyor elimdeki para.

Annem 1 ay önce bizdeydi ve bana son olarak şu cümleyi kurdu o günler için. Bizim ülkemizde alan kazanır. Alınan ödenir. Kafan rahatlar. dedi

Saygılar.
    " Bir Cüzdanı Doldurmak, Boş Olanına Katlanmaktan Daha Kolaydır "

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    KNUCK üzüldüm doğrusu.

---

MB faizi değiştirmemiş. Ben takip edemedim.
    Ayrıca piyasanın duymak istediği cümleleride söylemiş. Ancak piyasa ters tepki vermiş. Bi kaç dakikalık kısa bir yükselişten sonra satış olmuş.? yukarda önce yükselir sonra satış olur demiştim ama bunu kast etmemiştim. 1460 ı görür sonra satış gelir diye düşünmüştüm.

abd den kaynaklanıyor desem bugün abd tarafındada sorun yok.

Normalde hemen elim long al tuşlarına gitti ama kendimi tuttum çünki dün geceki abd FED tapering açıklamalarının sonucu henüz netleşmedi.

Zaten USD bir kaç haftadır ipini kopardı, sebepli sebepsiz artıyor. USD dünya paralarına karşı düşüyor bizimkine karşı yükseliyor, USD dünya paralarına karşı yükseliyor bizimkine karşı yine yükseliyor. Her halukarda yükseliyor.

USD nin bu yüksekliğide enflasyonu garantiliyor. enflasyonun olmasıda faizin düşüşünü engelliyor ama enflasyon uydurma olduğundan halka bu uydurma enflasyona göre zam yapılıyor ve olan yine maaşlı ve birikimi, gayrımenkulu olmayan kalabalıklara oluyor. Bu kesimde halkın en az %40'ı. Bu kesimin çocukları için yeni hapishaneler yapmaya şimdiden başlayın. Kazananlar sevinmeyin çünki fakirleştirdiğiniz halk yüzünden kazandığınızda korumalara güvenlik önlemlerine gidecek.

Neyse konuyu dağıtmayayım ama herşeyin birbiri ile bağlı olduğunu benim yazılardan anlamaya çalışın. başkazına kazık atıyorsanız, o kazık döner dolaşır yine size ve ailenize bi şekilde girer. Mutsuzluk, huzursuzluk olarak döner. akp, millet kaybederken onların sırtından kazananlar sayesinde doğdu.

Gideyim sahilde Rus heyetini arayayım, bi konuda fikir teatisi şeyedecektim, canım sıkıldı yine.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Öğle sonrası ekran başında değildim.

Batı borsası yükselirken bizim bankaları satmışlar. bankalar bizde en ucuz ve en sağlam olanlar. Satışda bankaları kullanmışlar. Buda batılı yabancının sattığını gösteriyor. Eblehler zararla satıyorlar, birde ülkeden çıkıyorlarsa ikinci tokadıda kurdan yiyorlar. Anladığım kadarı ile yapay zekâyı devreye almışlar. Robot denen yapay zekâ, tapering başlayınca gelişmekte olan ülkelerdeki senetleri sat diye ayarlanmıştır. Oda zararda olup olmadığını dinlemeden satmaya tüm dünyada başlamıştır.

Akşama doğru S&P vadeli 16:40 da satışa dönmüş o zaman bizim BISTi daha çok satmışlar. Sanırım yerlide başlamış satmaya. Ekran başında olmadığımdan şu an mantık yürütüyorum.

siyonist kanal günlerdir 2013 gibi olurmu diye milleti doldurmuştu. Sürüyü doldurdular, artık sürü hareketinde mantık aramayacaksın. Satmaları mantıksız demiyeceğim. Mantık aramayacağım. Bu iş en büyüklere yarayacak. Endeksi yönlendirenlere.

Biraz longum vardı, az önce yarısını kapadım, çok az kaldı. Onuda yarın duruma bakarak karar vereceğim.

Son bir kaç haftayı kendi portfoyumde çok kötü yönettim. Borsaya konsantre olamadım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün bizde satış oldu, mantıklı hiç bir açıklama bulamadığımdan, abd dev FON larının robot denen yapay zekâ'larına yüklendim. FED de tapering planlanınca gelişen ülkelerde sat diye emir yazmış olmalılar. yapay zekâ'larda uygulamış olmalılar. Diğer gelişmekte denen ülkelerin bir kısmınada baktım, bizden az olsada onlardada satış var.

Ama işin merkezi abd ve avrupada toplu satış yok. Satış olandada çok az.

EUR/USD 1.19 da takıldı, daha aşağı inemedi. Dün petrol, altın dahil EMTİA larda indi. Endeks 212 den 204 e kadar indi.
    https://tr.investing.com/indices/tho...ries-crb-chart

204 rakamı öyle uçuk kaçık bir rakamda değil. Pandemi öncesi değer bu. hatta 2011 lerde 353 deymiş, 2008 krizinde ise 450 lere kadar çıkmış. siyonist kanallarda EMTİA lar uçtu kaçtı yayını yapılıyordu aylardır. Gerçekte pandemi öncesi rakamlara çıkmış. siyonist kanallar sürekli abartılı haberler ve olaylara kötü yönden bakarak para piyasamızdaki büyük oyunculara çalışıyorlar. Milleti korkutup, en küçük rüzgarda devrilmelerini sağlıyorlar. Buda piyasaya yön verenlerin işine yarıyor. Kolay satıp alıyorlar.

USD/TL yine yükselttiler. Çok kere yazdığım gibi USD nin yüksekte kalması, enflasyonu GARANTİLİYOR. Enflasyon yüksek olunca devlet faizleride yüksek kalacak. Böylece TR ye faizden faydalanmak için sokulmuş 5-10 milyar dolarlık yabancı parası, bu faizden bolca yararlanacak.

Sırf bu yabancı para yüksek faiz alsın diye, siyonist kanallar ve TR ye biraz sıcak para sokmuş yabancı hedge fonlar, yabancı bankalar, sürekli USD/TL üzerine oynuyor ve tayyipin çok çok kötü yönetimi sebebi ile kolaylıklada başarılı oluyor.

Hasta adam haline galdik diye taaa ermeni sınırımızı açıp, Azerbaycan ile kapıları kapadığımızda yazmıştım. Kaç yılıydı o. abd emri ile ermeni sınır kapımızı açmıştık, Azeriler bize küsmüştü ve o sebeple şu an doğalgazı onlardan dünya piyasası fiyatına alıyoruz. Çok küçük bir indirimimiz var. O yıl kaç yılıydı, o tarihte HASTA ADAM olduk yazmıştım. En az bir 10 yıl olmuştur.

Yabancılar faizden kazanacak diye enflasyonu sürekli yüksek kalmasını garantiliyorlar. Ama bu halk perişan oluyor. Çok daha kötü olacak. Devletin resmi enflasyon rakamı uydurma olmasa yine bir ölçüde kurtarır. Enflasyona göre zam alırlar. Ama kendi enflasyonları %30-%50 iken maaşlarına %15 devlet resmi enflasyon verisi kadar zam alıyorlar. Fakirleşiyorlar.

akp öncesi 7 milyon kişi devlet yardımlarından faydalanırken, şu an 20 milyon kişi + suriyeliler. Hızla artmayada devam ediyor.
    Üzerine kanal için harcanacak 250 milyar dolarıda milletin sırtına yıkacaklar. Oradan 5-10 bin kişi çok para kazanacak ama tüm maliyet bu halkın sırtına yıkılacak.

Üstelik ingiliz mahkemelerinide tahkim kurulu olarak yetkili kılıyorlar. BENCE vatana ihanettir bu. Türkiyede Türklerin yaptığı işte, ingiliz mahkemesini son merci kurumu olarak belirlemişsen, vatana ihanettir. Türk mahkemelerini hiçe saymışsındır. Üstelik bunu yapanda akp. yani bu ülkeyi 20 yıldır yöneten, kanunları çıkaran, Türk mahkemelerinin başındaki kişiler. Kendi mahkemeni hiçe sayıyorsun, kanunlarını kendinin hazırlaldığın, hakimi savcıyı kendi seçtiğin Türk mahkemesini hiçe sayıyorsun. İşin ilginç yanı TR de ciddi ses çıkaranda yok.

Arkada yatan amaç ne.? akp baştan giderse, o işleri yapan müteahhitlerin alacağı garanti olsun diye.? peki neden alacağı garanti değil.? Ahlaklı bir iş yaptıysan alacağını bu mahkemeler korur.? Demekki orada kendilerinden şüphe ediyorlar. Hollanda basınına göre siyasetçi olmadan önce maaşlı eleman olan binali yıldırımın sadece hollandadaki serveti 26 milyar dolara ulaşmış. Bunlar kendi işlerinden şüphe etmeyecekte kim edecek. Sırf bu haber bile ahşaklı bir ülkede tüm hükümeti devirir ve yargı karşısına çıkarır.

Nereye gittim yaw, hiç uyarmıyosunuz.

.
    Son düzenleme : alicemal; 18-06-2021 saat: 08:56.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    siyonist kanallar "2013 gibi olurmuyuz" diye ... siyonistlerede ellemeyeyim.

Dün bizde batılı yabancılar önderliğinde çzellikle bankalara yüksek satış geldi. Sebepleri FED in tapering konuşmaya başlaması ve sanırım dahada önemlisi FEDin faizlerinin artışından bahsetmesi. 2022 sonunda yada 2023 de toplamda 2 kez artış yapacakmış.

Peki şu an FED faizi ne.? SIFIR ve 0.25

Peki 2022 ve 2023 de birer kez faiz artırsa faizi kaç olacak.?

0.25 ve 0.50

Yani 2 değil 4 kez bile artırsa faizi 1.0 in altında olacak.

Bizde faiz kaç, %19.

abd de 2 yılda faiz %1 e yükselecek diye bizdeki %19 faizde duran parayı satıyorlar.?

Bunun mantığı varmı.?

YOK. Belkide bilmediğim başka birşey vardır.

O zaman amaç ne.? Neden bu tür saçma sebeplerle bizde dalga yaratıyorlar.?

vallahi yabancıların dün zararına ucuz bankaları satmasına hiç bir sebep bulamam.? Amaç USD yi ve faizi yüksek tutmak olabilir. başka aklıma hiç bir şey gelmiyor.

Obez beyinli yabancılar eski kurallarına göre ezbere satış yapmış olabilirler.

her neyse, bir sonuca varamam, keseyim.

Mantıklı işin olmadığı yerde benim kafanın basmadığını söylemiştim o sebeple bugün hakkında fikrim yok. batıda yeşiller var. Mantıken bizdede öğle öncesi yeşil olma ihtimali yüksek. EUR/USD paritesi FED faiz artışı dillendirildiği için düşmeye başladı. yani USD değerleniyor. USD değerlenince, USD ile fiyatlanan tüm dünya ürünlerinin fiyatı düşüyor.

Aslında bu iyi birşey çünki dünya hammadde fiyatları düşüyor. Ülkelerin enflasyonunu durduracak bir gelişme. Diğer tarafta ise abd FED faizi 0.25 artacak diye ortalığı ateşe atıyorlar, oda ayrı hikaye.

Kafa karışık, işin içinden çıkamadım. Longları çok azalttım. Bugün pek ekranı takip etmem. Epey dalgalı olacağa benziyor çünki EUR/USD paritesi tamda 1.19 da. Burada durdu gibi görünsede aşağı inme ihtimali var. Yabancı mantıksız sattı yine satacakmı.? Makro ekonomik hiç bir veri desteklemiyor zaten büyük zararla satıyorlar.

Her neyse yaw... Bol şans. ben dağılmış durumdayım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Önceki aylarda batı ve dünya yükselirken naci Ağbal dehlenmesi sebebi ile biz düşüyorduk.

O zaman yazmıştım, dünya yükselirken biz düşüyoruz, tapering knuşmaları başladığında dünya düşerken biz yine düşeceğiz. Dün onu yaşadık.

tapering olayı bir kaç gün satış getirir sonra dünya toparlar demiştim. Bakalım onu yaşayacakmıyız. Şurada fark varki, taperingin yanında FED faizindende bahsettiler. Oda dillendirildi ve muallak da olsa tarih verildi. Faiz konuşması ekstra olumsuz hareket getirebilir.

Tapering dalgalanmasını Ağustos Eylül gibi bekliyorum demiştim, maalesef 2 ay kadar erken konuştular.

Bu konuyu atlatacağız ama medyanın körükle gitmesi sebebi ile ağır hasarla atlatıyoruz hep. medyamız, para piyasalarında büyük oynayan çıkar gruplarına hizmet ediyor.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yeni gördüm, dün İzmir'de hadep binasına silahlı saldırı olmuş, 1 kişiyi öldürmüşler.
    Dün ki yabancı satışı eğer bu sebepleyse, bugün toparlayabiliriz. yabancılar bu tür olaylardan çok etkileniyorlar. Sebep buysa, dünki satış mantığa bürünmüş olur. Dün gece boşa long kapadım demektir. Tabi sebep buysa.

İzmir cehape nin kalesi, saldırının orada olması akla mhp yi ve akp yi getiriyor. hadep le cehape yi ayırmaya çalışanlar mhp ve akp. Üstelik mhp nin silahlarla arası iyi. akp de savaşı kavgayı seviyor.

Bu tür eylemler tam ters tepki yaratır. İstanbul seçimini iptal etmeleri bunu göstermişti. hadep lileri öldürürseniz cehape ye oy verirler. Ters teper.
    Son düzenleme : alicemal; 18-06-2021 saat: 09:29.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 606/853 İlkİlk ... 106506556596604605606607608616656706 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •