Originally Posted by
supremegod
Bende de yüklü miktarda GBC var. Geçen gün Azimutu arayıp konuştum. Altından dolayı ciddi yazdıklarını söylediler, ama yakın zamanda fonda bir düzelme olacağı konusunda teminatta bulundular. Hali hazırda yüklü miktarda altın, gümüş ve bakır taşıdıklarını söylediler.
Döviz bazlı fonlara, değerleri kur üzerinden hesaplanan fonlara, usdtry'den arındırmadan bakmak doğru fikir vermez ve hiç bir anlamı olmaz.
Son 1 ay usdtry -6.12 % , gbc -3.49 %
Net 2.5'tan fazla aylık getirisi var ve bu oldukça iyi bence. Bu performans yıllıkta %30 dolar bazlı getiri eder ( sürdürülemez bu kadarı elbette ) Ama bir de bu açıdan bakın derim ben. İnsanlar yıllık %2 dolar getiri için mevduat yapıyor, nasıl bir beklenti var fondan, zorlanıyorum bazen anlamakta.
Yani siz bana 100k dolar vermişsiniz, ben onu bir ay sonra 102,5k yapmışım yurtdışı piyasalarla tamamen döviz bazlı ticaret yaparak, siz diyorsunuz ki , benimle tamamen ilgisiz olan bir hareket ile dolar düştü başarısızsın.
Ne dolar sonsuza dek böyle kalacak, ( eninde sonunda enflasyon kadar artacak) , ne endeks hep uçacak.
Konjünktürden bağımsız bakabilmek gerek bence.
Benim için açıkçası gbc, tefasa baglı fonlar arasında en başarılısı, hiç acaba demediğim yıllardır kesintisiz taşıdığım portföyümdeki fonlar içindeki tek fon. En güvendiğim başka fonlarımı bile dönem dönem düşündüğüm olmuştur bazen bu ne yapıyor böyle diye.
Umarım bildiklerinden şaşmadan devam ederler. Çünkü benim için yabancı hisse fonu tarafında makul bir rakipleri yok.
Tabi ki benim kişisel fikrim, benim bakışım bu sadece.
Son düzenleme : hellistheothers; 15-01-2021 saat: 16:28.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri