Dolar endexin de 2018 son çeyreğine kadar uzuyan bir ralli ihtimali mevcut. dolar endexinin 125 ihtimalinde USD/TL de yeni tepeler gelebilir. Dolar endexi 96 günlük kapanış stop benim düşünceme göre..
Daha evvel burada bi grafik paylaştım idi
eur/usd
Yön yukarı gibi duruyordu..
1.12
1.16 lar önemli.
Geçen sene mayıs da görmüş o değeri oradan aşşa basmışlar.
Bizde de mayıs da dolar 2.78 leri gördü oradan bi daha adam olmadı.Tabi bizim iç sıkıntılarımız da tuz biber oldu.
eur/usd Eylül ayında QE nin sona erişini fiyatlamaya girişi sanırsam.
Bu ekonomik olarak Türkiye ye yarar..Maliyetler dolar ile satışlar çoğunlukla euro ile diye biliyorum çünkü..
eur/usd yükselirsek bize has bir sıkıntı çıkarmayı başarmadan durursak dolar da 3.65 ler geçilmez sonbahara kadar.
Aşağıda 3.50 var.
ECB nin geri alımlarını sonlandırmasını fiyatlamasından sonra bu sefer de
FED in geri satım larını fiyatlamaya girişebilir eur/usd paritesi.
eur/usd nin kaça kadar gideceğini merak ediyorum..
Aylık geri satımlarda komedi bir rakamın sözü ediliyor..Çok ağır hareket ediyorlar.Bu nedenle bu söylemlerin artması akabinde icraata geçmeleri
2018 , işi hızlandırmaları 2019 un ortalarını bulabilir.
Bu arada 2 max 3 faiz artışı daha olabilir.
referandumdan bu yana 3-50....3.60 bandı aralığında top çevirip harçlıklarını çıkarıyor fonlar, ramazan ayını takiben yaz sonuna dek iktidarın yeni reformlarıyla ve yeni kadronun dinamizmiyle birlikte içeride doların 3.30 ve euronun 3.70 bandına hızla gerileyeceğini düşünüyorum, takiben faizlerde de bir artış olmayacaktır buna gerek yoktur, dün itibarıyla memlekette taşlar yerine oturmuştur, bist yıl sonunu 110 bin barajının üzerinde tamamlayabilir.
şahsi amatör görüşüm
“Kalbimizde Tanrı'nın ışığı vardır, onun adı da vicdandır." Lev Nikolayeviç Tolstoy
Yer İmleri