Herzamanki gibi izleyince panik satışı oluyor.yarısını verdim vesbenin ,dileğim alan kazansın
Herzamanki gibi izleyince panik satışı oluyor.yarısını verdim vesbenin ,dileğim alan kazansın
Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
"Erdemir’in halka arz edildiği günlerde kente tayin edilen yeni psikolog, ilk hastasını kabul eder. “Efendim” der adam; “Rüçhan hakkını kullanmadım. Fiyatlar fırlayınca ‘bunu nasıl yaptım’ diye diye ruh sağlığım bozuldu.” Sonraki hastadan da hisse lafını duyunca hemen atılır doktor: “Sen de mi rüçhan hakkını kullanmadın?” Hasta soluksuz anlatır: “Hayır, ben kullandım ve 15 bine gelince sattım. Şimdi 150 bin. Aklımı kaçıracağım.” Artık tecrübe kazanmış doktor, yeni hastada tereddüt etmez: “Söyle bakalım. Rüçhan hakkını kullanmayanlardan mısın, erken satanlardan mı?” Hasta, “İkisi de değil. Ben hâlâ tutuyorum. Fiyat 150 bini geçti. Stresten uyuyamıyorum” diye yanıtlar. "
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
fiyatları etkileyen faktörler ekonomik olmanın yanısıra çoğunlukla psikolojik( davranış bilimi) oluyor.psikololojik faktörler zaman
zaman borsayı topluca etkiliyebiliyor. bazende bir hissede ya da sektörde gözlenebiliyor.
davranışların kontrol edilemiyecek kadar yanlış davranma olsılığını arttırıyor.(ben de çok yaptım) korku duygusunun(para kaybı)
şiddetlenmesi kişiyi mutlaka satışa yöneltiyor..
teknik olarak hissenin sat vermesini beklemek bence en doğru davranıştır..
https://hizliresim.com/jLM6tU
Grafik Yorumcusu
Teşekkür ederim Sayın Tokkan bey.Malesef panik durumunda satan herzaman kaybeder diye yazmama rağmen insan kontrolden çıkabiliyor.Tüm borsada beklenen bir kar realizasyonu algısı kontrol altına alınamayan satışları beraberinde getiriyor.Benim bahsettiğim kısa vade hissede beklenen düşüş teknik analiziydi.Bidiğiniz gibi gedik elindekileri dağıtabilmesi için hissemizi yukarı taşıyıp aşağıya basıyordu.Bende ne kadar salabilir diye onunla aynı hareket etme isteği sonucu satmıştım,yoksa 34 den aldığımı 22 de stop lossu aklımdan geçirmedim.Teşekkür ederim
Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
Benim haddim değil fenerli kardeş ama bak 41 geçemez diyordun iyi kağıtta doğru yerde girmişse ve sabirliysan bu havada bile %10 cepte hırs yapmayacan ve tamahkar olacan yaş 51 memurum ilk sıfır arabamı 2020 de aldım acsel le 1 yıl bekledim burada syn tokkan ege gubreden buraya geçtiğinde geldim hiç al satım yok gubrelerde al sat yaptım indikatorlere bakarak lot artirdim ama buranin tahtacisi başka oyuzden al unut az sonra fiyatlara sende inanamayacaksin
Yer İmleri