Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 608/846 İlkİlk ... 108508558598606607608609610618658708 ... SonSon
Arama sonucu : 7446 madde; 4,857 - 4,864 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by mrasen Yazıyı Oku
    sevgili dimitris...
    en kolayı başka görüşlere ilişkin yorum yapmak
    bence siz de tahminizi yazın.
    Valla haklısın, doğru söze ne denir. Buraya oturmuş her düşünceye bir kulp takıyorum, huysuz kaynana gibi

Dostum ; CDS 'ler düşmeden hiçbir şekilde gerçek anlamda kar edemeyiz . Eurobondlar dahi bekleneni veremez .

Yıllık kar icin rakam vermem imkansız dostum. ( Zaten kimsenin yıllık kar tahminine söz söylemedim.) Şu ülkede bir çeyrek sonrayı dahi tahmin etmek falcılık, ama kar ne gelirse gelsin enflasyona ve mevduata ezilmeyiz. Şu fiyattan sonra % 25 prim yahut % 25 temettümüzü alırız ( 25 kuruş değil )

Cok kar etse de az kar etse de alacağımız bu .

Uzun vade olarak ise stabil şartlar oluştuktan sonra yine kral olacak . İsterse dolar 10 lira faizler % 50 olsun ya da dolar 3 faiz 5 olsun hiç farketmez isyat a stabil piyasa lazım. Yeter ki CDS düşsün.

Son olarak bedelsize yahut temettü miktarı arttırımına, büyük konuşmamak için sadece yüzde 10 ihtimal veriyorum.

İsyat yıllar boyunca rutin temettü ödemesi yapabilmek için yedek akçeleri kullandı, eğer temettü ödenmesinden para artacak şekilde kar ederse ilerisi için tekrar yedek akçeleri beslemek isteyecektir .

Bu politika bazı arkadaşları rahatsız edebilir ama ben seviyorum. Sürprizlere yer bırakmayan bir sigorta bu . Bu sebeple burada bir emeklilik birikimi yahut çocuklara eğitim birikimi yapılabilir.

Olumlu beklentilerinize karşı çıktığım için olumsuz olduğumu düşünmeyin ama hem hisse için, hem iş grubu için hem de ülke için iddialı beklentiler olduğu için karşı çıktım.

Şu anekdotu paylaşayım, belki bilmeyen vardır : Bu sene iş bankası temettü dağıtacağım dediği halde izin verilmedi .

Son olarak inşallah ben yanılırım, isyat bir politika değişikliğine gider ve çok kazanır çok verir. Abi para diyorsun ya ben neden daha fazla para istemeyeyim yahu

2. TÜRKİYE İŞ BANKASI’DAN AÇIKLAMA

Türkiye İş Bankası’nın konuyla ilgili KAP'ta yer alan açıklamasında, "Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde, Esas Sözleşmeye göre kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde kârın bünyede bırakılması gerekliliğinden hareketle, bankamız net dönem kârının Esas Sözleşmeye göre nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır" denildi.

basındaki yazıdan bir bölüm....bilgimiz olsun da kullanalım

3. yazı 1 mart tarihli star gazetesinden pasajdır ve iş bankası içindir dikkat...haaa işyat için de aynı karar çıkar mı bddk dan , düşünmek lazım

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,304
     Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    yazı 1 mart tarihli star gazetesinden pasajdır ve iş bankası içindir dikkat...haaa işyat için de aynı karar çıkar mı bddk dan , düşünmek lazım
    Aslında isyat için öyle bir şey demek istemedim, ha siz de öyle demiyorsunuz. Millet yanlış anlamasın bizi .

Yani şu ki : şirketler de öyle kafasına göre hareket edemiyor.

İyimser tahminlerin yanında kötümser ihtimalleri de değerlendirmek lazım.

ISYAT bugün 82-83 arasında işlem gördü.

yarın dolar 6,10 ve üzerinde olur
    muhtemel ki faizler TL de en az 100 bp artar
    CDS lerde de 20 bp altında olmayacak bir artış kaçınılmaz gözüküyor.

Daha da kötüsü Haziran sonuna kadar belirsizlik ve gerilim had safhada olacak.

Bunun anlamı daha fazla kayıp ve makro ekonomik verilerde bozulma, risk iştahının azalması ve her şeyin daha kötüye gitmesi olarak yorumlanabilir.

Ne diyorsunuz, ISYAT için de 80 altına çekilmesi sürpriz olur mu sizce?

Portföy büyüklüğü ve KZ ne kadar etkilenir sizlerce?

Portföyün bugünkü yapısını bilmiyorum. Ama muhtemel ki aylık %2 kazanması gereken yerde %2 eksilme olursa sürpriz olmaz
    Yarın ki şok ile birlikte ilave bir %2 daha olsa toplamda %4-5 yani 10 milyon TL'ye yakın bir erime ile karşılaşabiliriz.

Yani hisse başı defter değerinde düşüş 7 kuruşa kadar çıkabilir. Seçim sonrasında ne olacağını da bilememek de ayrıca sorun.
    Bunun hisse fiyatına olan etkisi ise (iskonto oranını da dikkate alacak olursak) 3-4 kuruş yani 79-80 kuruşları tekrar görebilme ihtimalimiz olacağını düşünüyorum.

Bu yazdıklarımı değerlendirebilir misiniz?

Özetle
    1. Yarın portföy %2 etkilenir (4-5 milyon aşağı çeker)
    2. Haziran sonuna kadar 10 milyon TL aşağı gelir.
    3. hisse başı Defter değeri 7 kuruş aşağı gelir.
    4. Hisse 79-80'e iner

Misal dolar 6.10 oldu bu eurobond için iyimidir kötümüdür.

Bazen öyle şeyler yazılıyor ,öyle matematik hataları yapılıyor ki,yapan arkadaşlar işyata girmek için bence biraz daha düşünsünler.Borsada mantığını bilmediğin ,doğasını anlamadığın kağıda yatırım yapmak kumar olur.Bu kağıt bu yıl benim çok uzun süredir görmediğim bir fırsat potansiyelini bu yıl bize verecek.Kısmet artık.Aman lotlarınızı ucuza satmayın,gerçi kağıtda spek yok da benim anladığım işyatırım kendisi yönlendirme yapıyor genelde.E ne de olsa kümesin horozu onlar))))))

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bazen öyle şeyler yazılıyor ,öyle matematik hataları yapılıyor ki,yapan arkadaşlar işyata girmek için bence biraz daha düşünsünler.Borsada mantığını bilmediğin ,doğasını anlamadığın kağıda yatırım yapmak kumar olur.Bu kağıt bu yıl benim çok uzun süredir görmediğim bir fırsat potansiyelini bu yıl bize verecek.Kısmet artık.Aman lotlarınızı ucuza satmayın,gerçi kağıtda spek yok da benim anladığım işyatırım kendisi yönlendirme yapıyor genelde.E ne de olsa kümesin horozu onlar))))))
    öncelikle... değerli yorumların için teşekkür ediyorum.
    ISYAT'ın portföyünde (açıkcası) ne var tam bilmiyorum.
    (şimdi baktım)
    KAP'taki haftalık rapora göre 33 milyon TL özel sektör tahvili
    18 milyon dolar özel sektör eurobondu (TL karşılığı kur artışı ile artı yazabilir ama öte yandan CDS ler olumsuz etkileyebilir)
    90 milyon TL nakit ve benzeri var.
    Toplasak ne yapar: 33 + 18 * 6 + 90 = 241 milyon TL
    tabi yuvarlıyorum biraz.

bu durumda bir tek TL tahvillerden girebilir gözüküyor.
    bir de Türkiye gerilim riski..

Yine de ben 80 kuruşa dokunmasını imkansız görmüyorum.
    Bu karmaşada düşermiş gibi geliyor.

Sayfa 608/846 İlkİlk ... 108508558598606607608609610618658708 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •