Valla haklısın, doğru söze ne denir. Buraya oturmuş her düşünceye bir kulp takıyorum, huysuz kaynana gibi![]()
Dostum ; CDS 'ler düşmeden hiçbir şekilde gerçek anlamda kar edemeyiz . Eurobondlar dahi bekleneni veremez .
Yıllık kar icin rakam vermem imkansız dostum. ( Zaten kimsenin yıllık kar tahminine söz söylemedim.) Şu ülkede bir çeyrek sonrayı dahi tahmin etmek falcılık, ama kar ne gelirse gelsin enflasyona ve mevduata ezilmeyiz. Şu fiyattan sonra % 25 prim yahut % 25 temettümüzü alırız ( 25 kuruş değil )
Cok kar etse de az kar etse de alacağımız bu .
Uzun vade olarak ise stabil şartlar oluştuktan sonra yine kral olacak . İsterse dolar 10 lira faizler % 50 olsun ya da dolar 3 faiz 5 olsun hiç farketmez isyat a stabil piyasa lazım. Yeter ki CDS düşsün.
Son olarak bedelsize yahut temettü miktarı arttırımına, büyük konuşmamak için sadece yüzde 10 ihtimal veriyorum.
İsyat yıllar boyunca rutin temettü ödemesi yapabilmek için yedek akçeleri kullandı, eğer temettü ödenmesinden para artacak şekilde kar ederse ilerisi için tekrar yedek akçeleri beslemek isteyecektir .
Bu politika bazı arkadaşları rahatsız edebilir ama ben seviyorum. Sürprizlere yer bırakmayan bir sigorta bu . Bu sebeple burada bir emeklilik birikimi yahut çocuklara eğitim birikimi yapılabilir.
Olumlu beklentilerinize karşı çıktığım için olumsuz olduğumu düşünmeyin ama hem hisse için, hem iş grubu için hem de ülke için iddialı beklentiler olduğu için karşı çıktım.
Şu anekdotu paylaşayım, belki bilmeyen vardır : Bu sene iş bankası temettü dağıtacağım dediği halde izin verilmedi .
Son olarak inşallah ben yanılırım, isyat bir politika değişikliğine gider ve çok kazanır çok verir. Abi para diyorsun ya ben neden daha fazla para istemeyeyim yahu![]()

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri