Slm,
Al-sat'larla 7 lira civarlarında maliyetlendiğim orta-uzun vade Thy hisselerimi bugün 10.44'e sattım.
Alırken uzun gerekçeler yazdım, piyasalar kritik yerlerdeydi.
Satma nedenim kısaca, yüzde 50 civarı kar yapmış oldum, nasıl ki bir noktada suya girmek gerekliyse, bir noktada da çıkmak gerekiyor.
Bir yıl bekleyip yüzde 10 alsam repo kadar getirim olurdu dedim ama 1 ayda yıllık faizin 5 katı kadar gelir elde ettim.
Yüzde 50 getiri sağlamam artık repo getirisine yansıdı. Başka ifadeyle ilk sermayeme göre yüzde 10 değil, yüzde 15 repo getirisi elde edeceğim nakitte beklediğim süre. Faiz artırımı yapmış oldum.
Çok sayıda batan, zarar eden kişi gördüm.
Buradaki paylaşımların dikkatli yapılması gerekir, geleceğin bilinmezliğini ve belirsizliğini içermesi gerekir.
Kesinlik içeren iddialı ifadeler doğru değil.
Piyasaya sürekli yeni girenler olur, onları yanlış yönlendirmemek lazım. Konuşmalarınıza bakıp sizde bir keramet var zannetmesinler. Gelecek hakkında burada kesin konuşanların üfürükçü hocalardan bir farkı yok.
Alırken yükseleceğini bilmiyordum, tecrübelerim ve prensiplerime göre hareket ettim.
Satarken de düşeceğini bilmiyorum, ben ne bileyim, müneccim değilim ki..
Endeks kontratı, yıllık faizlerin neredeyse 2 katı kadar getiri sağladı.
100 bin iken, felaket tellaları, abuk sabuk yorum yapanlar vardı.
Yanılttıkları kişilerden özür dilemeleri gerekiyor, belki dilemişlerdir takip etmiyorum.
Yıllık faizlerin 2 katı kadar yanılmak, kaldıraçlı piyasada 2 kere batmak demek.
Sizden etkilenen kimlere zararınız oldu?
Yukarıdan long olarak gelenler sizin yüzünüzden zararına belki poz kapattılar.
100 binlerde alım yapmak isteyenler belki sizden etkilenerek alım yapmadı.
O noktalarda sizden etkilenip short açanlar da zarar ettiler.
Ama sizin için bunların önemi yok, çünkü bunu algılamanız mümkün değil.
O noktada short açıp bunu yazanlara bir sözüm yok, ya da burada her iki yönde düşüncelerini paylaşanlara, sohbet edenlere bir sözüm yok.
Sadece o kritik yerlerde pozisyon açmadan felaket tellallığı ve abuk sabuk yorumlar yapanlara yukarıdaki sözlerim..
(Şunu da söyleyeyim, thy tahtası tedbir paketleri gelmese, geçici olarak işleme kapatılsa ve işler düzelince açılsa 13-15 liradan açılır dedim.
Mesela bugün açılsaydı 10.50 liradan işleme açılırdı.)
Yer İmleri