Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 609/1003 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619659709 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 4,865 - 4,872 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merhaba iyi akşamlar,
    İyi bir fikir fon dayanak varlığı olarak. Uzun vadede ortalama piyasalardan daha fazla yükseleceği aşikar bir dayanak varlığa bağlı bir sektörel fonu. Ancak %20 sürekli likit tutuyorlar neden bilmiyorum. ( tedbir amaçlı değil kurulduğu zamanlardan beri)
    Aktivite olan bir fon değil, ve her yıl benchmarklarının 20 puan civarında düzenli gerisinde kalıyor. Coşan yıllarda anlaşılmaz ama , sektörü geri giderse o biriken %20 eksi relatifler bir anda çıkabilir.
    Yani açıkçası bana göre değil. Eğer yine aynı sektörde benchmarkına yetişen bir fon olsaydı hiç düşünmez yatırım yapardım.
    Yani bir iki yabancı hisse fonu hariç aynı hastalık bunda da var. Kıyas kriterinin sürekli gerisinde kalıyor. Halbuki birebir yansıtsa yeter de artar.
    Tabi ki sadece kişisel bakışım bu.
    teşekkürler sayın hellistheothers... 1 yılda yüzde 95 gibi getirisi var ve çok eski bir fon da değil... 2 yıl önce kurulmuş sanırım... sizin gibi detaylı inceleme şansım ve vaktim yok maalesef... ama AKE'yi satıp bunu almayı düşünüyorum... önerilerinizi dikkate alacağım... selamlar...

2. eib 0.03%...
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    teşekkürler sayın hellistheothers... 1 yılda yüzde 95 gibi getirisi var ve çok eski bir fon da değil... 2 yıl önce kurulmuş sanırım... sizin gibi detaylı inceleme şansım ve vaktim yok maalesef... ama AKE'yi satıp bunu almayı düşünüyorum... önerilerinizi dikkate alacağım... selamlar...
    1 yılda sektör %110 getirirken %95 getirdi. Kıyasın 15 puan gerisinde aslında. ( doların %110 arttığı dönemde %95 getiren bir döviz fonu için ne diyeceksek aynı şey bunun için de geçerli/ ya da borsanın %110 arttığı yılda %95 artan bir hsyf için )
    Zaten sektör hep böyle getirse, her yıl isterse benchmarkın 30 puan gerisinde kalsın. Ancak yatırım yaptıkları her ne ise, geri çekildiğinde ( ki mutlaka geri çekilecek er ya da geç ) bu tür fonlar, yatırım yaptıkları üründen daha fazla geri çekiliyorlar.
    Yani dayanak 2 ileri 1 geri, benchmarkın gerisinde kalan fonlar 1 ileri 2 geri olabiliyor. Bütün fonlar için tek ve asıl şartın mevzuatta kıyas olmasının; ayrıca tüm dünyada ve aslında benim de takıntılı şekilde benchmark başarısına bakmamın ve bir ikisi hariç yabancı hisse fonları sevmememin nedeni o .
    Kıyas geçmek de ancak portföy aktivitesi, bilgi rasyosu ile görülebiliyor. Bunalrın bir çoğu yüksek yöneitm ücretleri ve hemen hemen içeriklerine hiç dokunmadan gidiyorlar. Ama dediğim gibi bir iki istisna yabancı hisse fonu var.
    Sadece getiri inanın çok , çok ama çok yanıltıcı olabilir, selamlar.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    eib 0.03%...
    Allahini seven defansa gelsin diyor bu arkadas bu ara

5. Merhaba iyi akşamlar.
    2021 yılında hsyf stopaj oranlarında değişiklik oldu mu acaba?. Bu hafta NNF fonu sattım. Karın %1,3'ü kadar stopaj kesmiş Vakıfbank. Normalde stopaj kesilmemesi gerekiyor. Ocak ayı içinde hsyf satıp stopaj kesilen var mı acaba?
    Saygılar
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olmayıp şahsi görüşümdür.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Merhaba iyi akşamlar,
    İyi bir fikir fon dayanak varlığı olarak. Uzun vadede ortalama piyasalardan daha fazla yükseleceği aşikar bir dayanak varlığa bağlı bir sektörel fonu. Ancak %20 sürekli likit tutuyorlar neden bilmiyorum. ( tedbir amaçlı değil kurulduğu zamanlardan beri)
    Aktivite olan bir fon değil, ve her yıl benchmarklarının 20 puan civarında düzenli gerisinde kalıyor. Coşan yıllarda anlaşılmaz ama , sektörü geri giderse o biriken %20 eksi relatifler bir anda çıkabilir.

Yani açıkçası bana göre değil. Eğer yine aynı sektörde benchmarkına yetişen bir fon olsaydı hiç düşünmez yatırım yapardım.
    Yani bir iki yabancı hisse fonu hariç aynı hastalık bunda da var. Kıyas kriterinin sürekli gerisinde kalıyor. Halbuki birebir yansıtsa yeter de artar.
    E peki benchmarkı geçmesin bana getiri yapsın yeter. Ama pratikte baglı olduğu endeks/dayanak varlık daha önce test ettiği yerlere gelirse fon çok çok daha aşağıda kalıyor relatif zayıflamasından dolayı maalesef.

Her neye yatırım yapıyorsa yapsın, yatırım yaptığı ürünü aktif yönetim ile yıllık 5-10% her ne ise geçmesi en önemli faktör benim için.
    Tabi ki sadece kişisel bakışım bu.
    Sn.Hell iyi akşamlar,fon konusunda sizden çok şey öğrenip bilgi sahibi oluyoruz.Emeklerinize sağlık.Bende bir konuda sizin fikir ve düşüncenizi öğrenmek istiyorum.Örneğin tefaşta fonsepeti fonlarına baktığımızda uzun vadede 3-5 yılda yüksek getri getiren fonlar ,kısa vadede 3-6 ay geride kalmış ,kısa vadede başka fonlar öne çıkmış ,bu durumu siz nasıl değerlendirirsiniz?Kısa vadede getirisi iyi olan fon yöneticileri doğruları öğrenmiş ona göre hareket etmişler dermisiniz?

7.  Alıntı Originally Posted by tim42 Yazıyı Oku
    Merhaba iyi akşamlar.
    2021 yılında hsyf stopaj oranlarında değişiklik oldu mu acaba?. Bu hafta NNF fonu sattım. Karın %1,3'ü kadar stopaj kesmiş Vakıfbank. Normalde stopaj kesilmemesi gerekiyor. Ocak ayı içinde hsyf satıp stopaj kesilen var mı acaba?
    Saygılar
    hsyf'de stopaj olmaz.

Ayrıca %1,3 ilginç bir oran.

Siz bir hesap hatası yapmadığınızdan emin iseniz itiraz edin.

8.  Alıntı Originally Posted by ozbek Yazıyı Oku
    Sn.Hell iyi akşamlar,fon konusunda sizden çok şey öğrenip bilgi sahibi oluyoruz.Emeklerinize sağlık.Bende bir konuda sizin fikir ve düşüncenizi öğrenmek istiyorum.Örneğin tefaşta fonsepeti fonlarına baktığımızda uzun vadede 3-5 yılda yüksek getri getiren fonlar ,kısa vadede 3-6 ay geride kalmış ,kısa vadede başka fonlar öne çıkmış ,bu durumu siz nasıl değerlendirirsiniz?Kısa vadede getirisi iyi olan fon yöneticileri doğruları öğrenmiş ona göre hareket etmişler dermisiniz?
    İyi akşamlar Hocam selamlar, fon sepeti fonlarının yaklaşık yarısı yabancı fon sepeti fonu. ( gbc, tff vs. gibi ) Eğer onu kastediyorsanız, kısa vadede usdtry geri çekilme yaşadı ciddi bir miktar . Ondan kaynaklı.
    Ama ben yerli fon sepeti fonu taşımıyorum. Zaten genelde en kötü fon yönetimlerine sahip büyük özel banka fonları ( kırmızılı ve yoncalının). Kendi kötü fonlarını paketleyip paketleyip, paket fon yapıp allayıp pullayıp bir kez daha yönetim ücreti kestikleri ürünler. Zaten stopaj düştükten sonra çoğu 8 ocakta yönetim ucretlerini artırdı, stopaj öncesi ile aynı hesaba geldi.

Sayfa 609/1003 İlkİlk ... 109509559599607608609610611619659709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •