Sayfa 61/472 İlkİlk ... 1151596061626371111161 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 481 - 488 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1. Adam troll yahu her baslikta gelip milleti trolluyor, siz de ona cevap yetistiriyorsunuz

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Sen önce haksız yere aldığın emekli maaşlarını iade et!
    38 yasinda emekli olanlar hakkinda goruslerinizi alabilirmiyim?

Hani su 20 sene calisip 40 sene emekli maasi alanlar.

3. .....

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4. https://www.google.com.tr/amp/s/www....ndirdi-5241814

Kim hangi kararı aldı?
    Yıl Başbakan Kadın Erkek
    1950 Adnan Menderes 60 60
    1955 Süleyman Demirel 55 60
    1969 Süleyman Demirel 38 43
    1986 Turgut Özal 55 60
    1992 Süleyman Demirel 38 43
    1999 Bülent Ecevit 58 60

“1950'de bu rakam 45'ti. Yani son 60 yılda yaşam süremiz 25-30 yıl arttı.”

1950’deki sanırım emekliliği hedeflemiyordu. Sistem başından beri sistem bir aşağı yukarı gidiyor. Yani terazi bir türlü tutturulamamış. Tabiki çalışma süresi, sosyal haklar olmadan tek başına yaşa bakmak çok anlamsız. Yaşı yukarı çektiğinizde işsiz kalanlara sosyal destek vermeniz. Yaşa bağlı olarak sosyal hakları artırmanız gerekiyor. Bunu yapmadan ben yukarı çektim demekle işler yürümüyor.

https://www.trthaber.com/m/?news=tur...&category_id=6

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    https://www.google.com.tr/amp/s/www....ndirdi-5241814

Kim hangi kararı aldı?
    Yıl Başbakan Kadın Erkek
    1986 Turgut Özal 55 60
    1999 Bülent Ecevit 58 60

“1950'de bu rakam 45'ti. Yani son 60 yılda yaşam süremiz 25-30 yıl arttı.”

1950’deki sanırım emekliliği hedeflemiyordu. Sistem başından beri sistem bir aşağı yukarı gidiyor. Yani terazi bir türlü tutturulamamış. Tabiki çalışma süresi, sosyal haklar olmadan tek başına yaşa bakmak çok anlamsız. Yaşı yukarı çektiğinizde işsiz kalanlara sosyal destek vermeniz. Yaşa bağlı olarak sosyal hakları artırmanız gerekiyor. Bunu yapmadan ben yukarı çektim demekle işler yürümüyor.

Aynen

Yasam suresi turkiye dahil butun dunyada artarken emeklilik yasi birtek Turkiyede artmiyor

20 sene calisip 40 sene emeklilik nedir Allahaskina? Bunun ustune birde eyt lilerin bastirmasi.

SGK teknik olarak gelecegi cokmus bir kurum.

Ama ben size ne olacagini soyleyim.

EYT yasasi cikacak. Biz nasil 38 yasinda emekli olanlarin maasini ustlendiysek.bizim cocuklarimizda eyt lilerin parasini odeyecek.

Insanlarin uzerindeki kambur bir turlu gitmiyor. 38 yas emeklileri simdi cennette yasiyorlar sonra eyt liler gelecek onlarda bir balayi

Sonra bnh gelecek sonra khg gelecek. Hep kambur hep kambur

Yazik bu genclere. O yuzden herkesin akli fikri yurtdisina kacmakta. Biz ne kadar yazsak bos. Bende secimlere girecek olsam eyt lilere istediklerini verir oylari cebime atarim

Koylulere sifir faizli kredi ver oylari topla bilmemnereye yol avm ac oylari topla. Sacma dapan bir demokrasi

Kimsede demiyorki devlet bogazina kadar borcluyken bu kadar parayi nereden buluyor.

Kendimizi kandiriyoruz.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
     Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    https://www.google.com.tr/amp/s/www....ndirdi-5241814

Kim hangi kararı aldı?
    Yıl Başbakan Kadın Erkek
    1986 Turgut Özal 55 60
    1999 Bülent Ecevit 58 60

“1950'de bu rakam 45'ti. Yani son 60 yılda yaşam süremiz 25-30 yıl arttı.â€

Demirel'in 69 seçimlerinde böyle bir vaadi var mıydı bilmiyorum ama 91 seçimlerini çok iyi hatırlıyorum.
    Bu vaadde bulunmuştu.

Demokrasi iyidir hoştur ama böyle bedelleri var.
    Demokrasi olmasaydı, hiç kimse, 38 yaşında emekli olmazdı.
    Bu, sadece bir örnek.
    Bunun gibi, bir sürü ağır bedel var. Hepsi demokrasi yüzünden.

7.  Alıntı Originally Posted by izmut Yazıyı Oku
    Demirel'in 69 seçimlerinde böyle bir vaadi var mıydı bilmiyorum ama 91 seçimlerini çok iyi hatırlıyorum.
    Bu vaadde bulunmuştu.

Demokrasi iyidir hoştur ama böyle bedelleri var.
    Demokrasi olmasaydı, hiç kimse, 38 yaşında emekli olmazdı.
    Bu, sadece bir örnek.
    Bunun gibi, bir sürü ağır bedel var. Hepsi demokrasi yüzünden.
    Burada ince bir nokta var. Aynı demokrasi çalışma saatlerinden, ücret artışlarına, sosyal haklardan , yıllık izinler gibi bir çok konuda çalışmıyor.
    Bizde mesela yıllık izin 14 günden başlıyor. Bana kalırsa kısa bir süre.
    Yeterli kreş imkanı yok. Okulların eğitim süreleri çalışma hayatı ile uyumlu olmalı. 45 saat olan çalışma süresi indirimeli.
    İşsizlik maaşının kapsamı genişlemeli.
    50 yaş üstü çalışanların istihdamı teşvik edilmeli
    Teknolojik değişimlerden etkilenen çalışanların yeniden eğitimi sağlanmalı
    Özellikle fiziksel efor sarfeden ve kimyasallar ile temaslı mesleklerde meslek hastalıklarına karşı tedbir alınması sağlanmalı sıkı şekilde denetlenmeli.
    Özellikle belli bir yaş üstündeki insanlar için kısmı çalışma imkanı sağlanmalı (müze, danışma , turizm ofisi vs gibi) , böylece sosyal hayata katılımı desteklenmeli.

Mesela erken emeklilikten şikayet ediliyor ama bugün çalışan çiftlerin çocuklarına o erken emekliler bakıyor. Bu soruna bile çözüm üretememişiz.

8. Sürekli beyaz yaka yada memur olarak çalışanlar, tüm türkiyeyi çevresi gibi zannediyor. Eyt lileri emekli etsen, emekli maaşıyşa geçinemeyeceği için emeklilik hakkını alır, kaçak olarak çalışmaya devam eder. Anadolu şehirlerinin hepsinde esnaf, çaycı yada farklı işlerde çalışan kaçak emeklilerle doludur. Suriyeliye alternatif olmanın yanında, birde genç aktif iş arayışında olan, geçici olarak çalışacaklarında önünü keserler. Maaş almanın yanında kaçak çalıştıkları için sgk ödenmez. Yerine başka biri çalışacakken istihdamdan yer kaparlar.

Sayfa 61/472 İlkİlk ... 1151596061626371111161 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •