BIST ve xbank, yarında yükselecem der gibi kapadı.
S&P spot açılıp yükselince, BIST in piyasa yapıcı sülükleride almaya başladılar anlaşılan. Ekran başında değildim.
siyonist kanalın kadınları sabah akşam 2013 gibi olurmuyuz diye ısrarla konu açıyorlardı. 2013 de %13 düşmüşüz. O konuyu açmak demek yeniden %30 düşme ihtimalimiz var korkun demek.
Bu tür yayınlar kalabalıkları korkutur ve döker. Kalabalıklar bilgi sahibi değildir, liderlerin ağzına bakarlar. Sürüdür onlar. Lider ne derse ona sarılırlar. Liderin ağzından çıkanlar birileri tarafından yanlışlanacak gibi olsa ona saldırırlar. Çünki sarıldıkları ve kendilerini hayatta tutan şey liderin söyledikleridir. Sürü psikolojisinin bir parçası budur.
TV kanallarıda sürüler için lider konumundadır. Sen TV de "eyvah 2013" dersen, bilgiye sahip olmayan kalabalıklar korkarlar. Sen korkutuyorsun onları. ya aptal olduğun için yapıyorsun, yada kalabalıkları dökmek isteyen büyük oyunculara çalışıyorsun. ısrarlı olman kötü niyetli olma ihtimalini artırıyor ki bu tür durumları sık sık yaratıyorsun.
Benki sürüye girmeyen biri olarak bu yayından tırstım. Yeterli bilgiyede sahibim ama yinede tırstım. Neden, korktuğum içinmi. Evet korktuğum için ama %30 düşeceğiz diye değil. Bu yayınla sürüyü satmaya teşvik ediyorsun, hali ile sürü satınca aşağı ineceğiz. Sürü satmadan benim de satmam gerekir mi diye düşünmem gerekiyor.
Ama bende başka sorunda var, aşırı bilgiye sahibim. Buda beni kararsız kılıyor.
Tamam sürüyü satmaya ikna ediyorsun ama ekonomik veriler desteklemiyor, FONlar satmazsa.? yabancılar satmazsa. Sürüyü korkutmak için yayın yapıyorsun ama yabancılar satmazsa, bazen katılıyorlar bazen katılmıyorlar. Sürüye sattırmak için abd borsalarının düşmesini bekledin ama abd borsaları ya düşmezse, oyuncuları para içinde yüzüyor satıp o paraları nerelerine sokacaklar. O kadar parayı... her neyse... Fazla bilgi sorun yaratıkyor.
hali ile bende ne tam alabiliyorum, ne tam satabiliyorum, arada yüzüp duruyorum. ne ölüğyorum, ne diriliyorum. Sebebi çıkar gruplarının borsadaki ve haberlerdeki spekülasyonları, manipulasyonları.
Buna engel olması gereken BIST yönetimi ama onlarda allahlık.
Her neyse... Şimdilik düşmemiş görünüyoruz.
200 günlük ortalamadan dönme ihtimali var dedim, sattıklarımı orada aldım. Ama silkeleme korkusundan az kontratla oynadığımdan bir işe yaramıyor.
xbank kontratlarından çıkmaya karar verdim, çok az işlem hacmi var. tahtada 1 kişi var gibi oda çok aşağı alış, çok yukarı satış yazıp bekliyor. Sanırım piyasa yapıcı kurumun işi. Likidite sağlamak zorundaya hesapta.? Bu hayvan likidite sağlamak yerine tahtada soygun peşinde. Likidite sağlasın diye buna para ödeniyor üzerine tahtayı soymaya çalışıyor. Alış ve satış arasında bazen 40 kademe boşluk oluyor. En iyi döneminde bile 6-8 kademe boşluk oluyor.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri