Sayfa 610/719 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon
Arama sonucu : 5749 madde; 4,873 - 4,880 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Benim ilgi alanım borsa,ekonomi kitapları bir borsa spekulatorunun anılarından Ali persembeye,buffet a kadar okudum. Sıradan hisseler sıradışı karlar gibi gibi çok sayıda kitap. Maalesef Livaneli okumadım ama şarkılarını severim. Neşemiz yerine gelsin derken gerçekten neşemiz yerine gelsin diye yazmıştım.

QUOTE=pej;6865962][/QUOTE]
    Zülfü Livaneli'nin 'orta zekalılar cenneti' kitabını oku, Türkiye deki orta zekalıları kolayca anlarsın.Her şeyi bildiklerini sanırlar,akıllıların fikirlerini dinlemezler ama ne kadar şansız olduklad
    larından,patronlarının kendilerini nasıl düdüklerinden şikayet ederler ama akıllılar sürekli daha zengin olmaya devam ederler.[/QUOTE]

2. Borsa ile ilgili kitapları okumuş olman iyi.Cevabından da zeki bir insan olduğunu anlıyorum,zeki insanlar espri yapabilir.Akıllı olmak için akıllı insanları dinlemek ve stratejik düşünmeyi öğrenmek gerekir.Bu bşr miktar doğuştan bir miktar da dünyada olup biteni altında yatan sebepler ile akıllı yorumcular ile beraber takip etmek gerekir.Doğru riskleri alabilmek biraz şans birazda bilgi ve zamanlama becerisidir.

3. İlaveten doğru psijolojik güce sahip olmak ta önemli.100.000 TL ile borsada başarılı olabilirsin ama para 2 milyona çıktı mı kazanırken kazancın üzerinde oturup beklemek bir çok insan için imkansızdır.Deva 100 $ üzerine çıkınca çoğumuz sapır sapır dökülüp arkasından baka kalacağız.

4. Erdoğan'ın İsrail ile atışması iyi olmadı.Netanyahu'nun ABD parlementosunda ayakta alkışlanması islamafobyanın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.M.Şimşek yurtdışından oara gwtirmeye çalışıyor,rezervlefimizi -55 mşlyardan +22 milyara çıkardı.Ancak bu sıcak para, ABD nin bir işareti ile ekonomimizi yıkıp çıkar.Zaten en ğst seviyede olan Arap swap parası yeterli olmaz bu boşluğu doldurmada.Gelen turist dövizi nin de yeterli seviyede olmayacağı anlaşılıyor.O zaman enflasyon hedefi de bu konjonkturde zor tutturulur.Eylülde faizler düşmeye başlamaz ise korkutucu senaryoları konuşmaya başlarız

5. Bu ortamda Çin de ABD nin birkaç cephede bulunmasını fırsat bilip epeyidir tehdit ettiği Tayvan'ı ilhak etmeye çalışmaz.Petrol fiyatları şimdilik sakin.Körfez ülkeleri gerekirse üretimi arttıracaklardır ve ABD de kısa vadeli sıkıntılar için stratejik rezervlerini kullanacaktır.

6. Devlet ekmek ve ilaç fiyatlarına bu kadar müdahil olmak zorunda mı ? Elektik dogalgaz zamlandi. İlaç zam işi 2024 de zor gibi. Eczane ve ilaç üreticileri taş mı yesin.

7. Ekmek zammı hükümetleri olumsuz etkiler.Tarım ve hayvan üretimi dünya ölçeklerinde genelde düşük verimli yapılıyor ama üreticiler pahallı ürettikleri ürünleri devletin alması için baskı yapıyor. Hükümetler de bu bask6dan kurtulmak için ithalat yaparak çiftçiliği teşvik etmiyor ve ithalatta yandaşlarına yarar sağlıyor.Sonuç olarak ta ütetim azaldığı için gıda fiyatları yükseliyor. Hükümetin çiftçiyi ve hayvancılığı kösteklemesi fakirleşen halkı açlık sınırına daha çok itiyor. Büyük sermaye de fiyat kontrolleri sebebi ile zaten tarıma bulaşmıyor.Doğuda büyük ölçekli hayvan yetiştiriciliğine soyunan güçlü şirketler çekildiler

8.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    100usd değil 30 usd yeterli benim için. 100usd görmeyeli çok zaman oldu üzerinde hangi ABD başkanın resmi vardı onu bile unuttum;))
    QUOTE=pej;6866193]İlaveten doğru psijolojik güce sahip olmak ta önemli.100.000 TL ile borsada başarılı olabilirsin ama para 2 milyona çıktı mı kazanırken kazancın üzerinde oturup beklemek bir çok insan için imkansızdır.Deva 100 $ üzerine çıkınca çoğumuz sapır sapır dökülüp arkasından baka kalacağız.
    [/QUOTE]

tl yazacaktı sanırım, yanlış olmuş.

Sayfa 610/719 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620660710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •