ASELSAN yabancý oraný 22 Mart 2024 % 32,05. 25 Mart 2024 % 32,15.
Fark % 0,10. (Kaynak Ýþ Yatýrým).
ASELSAN yabancý oraný 22 Mart 2024 % 32,05. 25 Mart 2024 % 32,15.
Fark % 0,10. (Kaynak Ýþ Yatýrým).
Sabýr acý kökleri, fakat çok tatlý meyveleri olan bir aðaçtýr.
Yasal Uyarý.Burada yer alan yatýrým bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýþmanlýðý kapsamýnda deðildir.
Enflasyonu unutun piyasa beklentisi altýnda çeyrek karý açýkladý.
Zaten piyasa kar rakamýna bakar umurunda olmaz enflasyon oraný.
Neyse saðlýk olsun önümüzdeki maçlara bakýyoruz yanýldýk.
Vasat çeyrek rakamý kötü deðil þansýzlýk seçim haftasýndayýz saðlýk olsun diyelim.
Üst yönetimde sýkýntý var anlaþýlan tüm imkanlar ellerinin altýnda olmasýna raðmen.
Aselsan secerisini bilmiyorum hangi yýllar hangi üst yönetim yönetmiþ.hissede yeniyim zaten.
Yarýn düþüþ yaþarsak sýkýntý yok genel olarak temeli iyi olan çoðu hisse kafa aþaðýya gidiyor moral bozmaya gerek yok.
Çok basit olarak enflasyon düzeltmesi olmasa idi
2022 11 868 kar
2023 17 350 kar artýþ oraný ise %46..
Enflasyona göre düzeltilmiþ olan ise 2022 1189 kar
2023 7374 kar artýþ oraný ise %520
Þimdi soruyorum sana, enflasyon muhasebesi gibi fiktif bir iþlemden geçmese idi kar artýþ oraný ne idi ?? Yukarýda ki % 46 idi deðil mi ? Cevap evet..
Peki sence böyle deðerli bir þirketin 74 milyar cirodan o kadar da vergi desteðinden sonra enflasyon muhasebesi sonrasý elde ettiði 7,4 milyar kar gerçekçi mi ve adil mi ??
Biraz kafayý kullan be kardeþim....
Þirketin brüt kârý, geçen yýlýn ayný dönemine göre %13 artarken; Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârý (FAVÖK) geçen yýlýn ayný dönemine kýyasla %14 artýþ göstererek 16 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjý %22 olarak gerçekleþen ASELSAN’ýn net kârý 7,4 milyar TL seviyesine ulaþtý. Þirketin öz kaynaklarýnýn aktife oraný %59 olarak gerçekleþti.
Birde þu rakamlarýn rasyosuna bak.. Bu mu iyi bilanço ?..Eðer bu ortamda sen bu rakamlara iyi diyorsan hiç bu iþlere bulaþma üzülürsün..
Yav arkadas ben süper bllanço mu dedim. karþýlaþtýrmayý yanlýþ yapýyorsun dedim. þimdi r yapýp doðru rakamlara bakýyorsun. ayrýca bilanço o kadar da kötü deðil. 2023 dünya savunma sanayi sektor ortalamasý F/K 30+, FD/FAVOK 16. Aselsan da tum bu enflasyonist ortama raðmen þu an buralarda. zaten bu hisseyi 2023 karý için alýyorsan baþtan yanlýþ var. adamlar hava savunma sistemi yaptýlar. biz bu hava savunma sistemini rusyada 2.5 milyar dolara aldýk di mi? bu rakam aselsanýn su anki cirosu. adamlar bunun radarinin seri üretim fabrýkasýný ankarada kuruyor. þimdi dost ve muttefik ülkelere bu sistem satýlýnca ne olacak? daha kaan ý, rüzgar gülünü, ivir ziviri saymýyorum bile.
Ben ASELS i 2007 den beri tutarým. Genel kurullarýna katýlýrým. Hatýrý sayýlýr bir yatýrýmcýsýyým. Eskiden bir çok forumdaþ beni burada tanýr. Önce benim neyi neyle karþýlaþtýrdýðým yazýyý bir koy bende okuyayým. Ben karþýlaþtýrma filan yapmadým. Bilgilendirme olarak bir yazý koydum yukarýda. Öte yandan bu þirket dünyadaki benzerleri ile karþýlaþtýrdýðýn zaman bedavanýn bedavasý.
Sorun mecburen devletin güdümünde çalýþmasý. Ne zamanki ihracat ciro da %40 larý zorlar o zaman gerçek deðerini bulur. Ýhracat için de bir sürü çekince var. Teknoloji transferi, stratejik ürünler, kod açýk etmen gereken durumlar var oðlu var. Ama bu kadar iþi yapanlar illaki bunlarý düþünmüþtür. Bak ne güzel söylüyorsun adamlar bize S400 ü 2.5 milyar dolara gazladý.. Bizde satalým o zaman kaðýt deðerini bulur ama kaðýdý elinde tutan hakim guruplar çok çakal ve art niyetli.. Önce onlarý diskalifiye edeceksin sonra gerisi gelir.!!! 2017 de ki operasyondan sonra bu kaðýt dikiþ tutmadý ve söylendiði gibi para kazandýrmadý. Hesaplamasý kolay..
Yýllardýr gördüðüm bu..
Ben mi yanlýþ görüyorum bilançoda bilmiyorum ama rakamlar hatalý gibi.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1262825
Brüt kar 20.105.180.000 ₺
(1000₺) Özkaynaklar / Aktif = (%) 87.311.033 / 150.577.885 = %57,98
Dönem Karý : 7.374.265.000₺
Toplam Gelir : 8.203.026.000₺
Yer Ýmleri