Sayfa 614/1030 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon
Arama sonucu : 8234 madde; 4,905 - 4,912 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Terminal üyeliği olanlar daha önce görebiliyor ama ben evds'ten ancak 18:10 gibi görebiliyorum.
    Dün enflasyon verisinin ardından yaptığı ilk ihalede üst bandı kullanmayı tercih etmemişti.
    Bugün de öğle saatlerinde 38 milyar TL'lik bir ihale açmış.
    Üst bandı bugün de kullanmama ihtimali yüksek. Zira ihale faizi politika faizinden yapılıyor diye biliyorum. 38 milyar TL'de günlük likidite açığı için ciddi bir fonlama, bu rakamın üzerinde bir fonlama ihtiyacı zaten olmayabilir.
    anladım sagolasın bakalım o zaman az sonra .

2. Koca Kafalı Kel IŞIK ÖKTE ,Bloomberg e her çıktığında "Borsa AL-Dolar SAT" tavsiyesi verdi...
    Aylardır bunu yapıyor...
    Öyle böyle zarara uğramadı onu dinleyenler...
    Kalbin de kötülük varda böyle yaptıysa, Allah ım gereğini yapsın

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

3.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Faiz artışı(arttırmayışı) ile özel sektörün cenaze namazı arasında ne gibi bir korelasyon var ben anlayamadım
    Ltf biraz açarmısınız?
    Yada ben sizin yerinize açayım
    Faiz artar kurlar geri gelirse,yapılan zamların geri alınacağımı düşünüyosunuz?
    Bunun olacağından çok emin değilim...

saygılar/başarılar

tengri senin şirketin dövizle 1 milyon dolar borcu, tl. borcu ise 500 bin tl. olsa
    hangisinin artışı seni daha fazla rahatsız eder kur mu faiz mi..?
    finans dışı özel sektör borcu 220 milyar dolar, bankalar leasingçiler, sigortacılar buna dahil değil..

4. rxpu reis nedir durum o kadar cok baslık var ki nerden bakcaz uye olmakta gerekiyor haralde buraya..ellerinden oper

5.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    rxpu reis nedir durum o kadar cok baslık var ki nerden bakcaz uye olmakta gerekiyor haralde buraya..ellerinden oper

4.10.2018 tcmb fonlama verileri

Likidite açığı: 146.35 milyar TL

İhale yoluyla fonlama: 146 milyar TL faizi %24

Kotasyon yolu ile fonlama (TL Depo) : 350 milyon TL faizi :%25.5. Kayda değer bir miktar değil.

Ağırlıklı ortalama fonlama faizi: %24.003587
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    tengri senin şirketin dövizle 1 milyon dolar borcu, tl. borcu ise 500 bin tl. olsa
    hangisinin artışı seni daha fazla rahatsız eder kur mu faiz mi..?
    finans dışı özel sektör borcu 220 milyar dolar, bankalar leasingçiler, sigortacılar buna dahil değil..
    Sn Real
    Arkadaşın gönderisini iyi/tekrar okumanızı salık veririm size...
    Tartışmamızın temelini faiz artışı-enflasyon-satışlar-cenaze namazı oluşturmakta...
    Yoksa kur artışının finansallara olan etkisi değil...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

7. Türkiye'de bütün krizler kur yüzünden olmuştur. Bizim yapmamız gereken cari fazla veren ekonomik modele yönelmek. Herkes yüksek katma değerli teknolojik ürünler ihraç etmemiz gerektiğini söylüyor. İyi de kardeşim elimizi tutan mı var? Yüksek teknoloji için matematik ve fen bilgilerinde üst seviye eğitim veriyor olman lazım. Bugün başlasan 20 yıl sonra semeresini alırsın. Türkiye'nin kurtuluşu kısa vadede turizm ve tarımdır. Hollanda'nın yıllık tarım ürünleri ihracatı bizim toplam ihracatımızdan fazla.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    4.10.2018 tcmb fonlama verileri

Likidite açığı: 146.35 milyar TL

İhale yoluyla fonlama: 146 milyar TL faizi %24

Kotasyon yolu ile fonlama (TL Depo) : 350 milyon TL faizi :%25.5. Kayda değer bir miktar değil.

Ağırlıklı ortalama fonlama faizi: %24.003587
    evet miktar kucuk ama gelecek gunlerde artabilir 25.50 den fonlama miktarı ..oyle ya da boyle artıracak gibi petrol yukseliste enflasyon bitaraftan simdide kuresel piyasalar dususe gecti buda kuru yukarı itiyor gibi ..artıracak bence bak simdi reiste yuklenmedi mb sına ben size demedimmi faiz enflasyonun sebebidir diye hayret

Sayfa 614/1030 İlkİlk ... 114514564604612613614615616624664714 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •