Sayfa 616/708 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 4,921 - 4,928 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Ürün adı hakkında:

Aflibercept = VEGF-TRAP

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21999177/

devanın üretimi:

https://www.biorxiv.org/content/10.1...484v1.full.pdf

yıukarıdaki metnin şu kısmı:

".....
    Methods

Protein Sample Preparation

Full-length biosimilar VEGF-Trap protein (40 mg/ml) which is produced by our DEVA
    Holding A.S team in Türkiye
    was incubated with 10 μL IdeS protease (PROMEGA,
    USA) for 3 hours at 37 °C to cleave the Fc region below hinge region, generating the
    binding domains of VEGFR-1 and VEGFR-2 and Fc fragment. Further, the size
    exclusion chromatography method was applied to purify the ~50 kDa Fc fragment.
    SuperdexTM 200 (S200) column was used with the buffer containing 150 mM NaCl and
    20 mM Tris-HCI (pH 6.2). Elutions were collected for each peak and the Fc fragment
    peak was inspected using SDS-PAGE. Finally, the pure protein was pooled and
    concentrated by Amicon ultrafiltration 30 kDa cutoff spin filters from Millipore to a final
    concentration of 10 mg/ml and stored at -80°C until crystallization trials........"

ruhsatı izleyelim..

2. Sayın Maslak

Bildiğim kadarıyla in-vitro çalışma ile molekülün birebir aynı çalıştığını kanıtlasanız bile biyobenzer ruhsatı için klinik çalışma safhası da gerekli. Bu da zaman alan bir süreç. Yanlış mıyım?

3.  Alıntı Originally Posted by Sayilar10 Yazıyı Oku
    Sayın Maslak

Bildiğim kadarıyla in-vitro çalışma ile molekülün birebir aynı çalıştığını kanıtlasanız bile biyobenzer ruhsatı için klinik çalışma safhası da gerekli. Bu da zaman alan bir süreç. Yanlış mıyım?
    Değerli Ortak,

doğrudur; referans kimyasal ilacın benzerini (jenerik ilaç) üretmekten farklı olarak; biyobenzer ilaçın geliştirilmesinde Faz 1 ve 3 de gereklidir. Temel gerekçe; benzetmeyle söylemek gerekirse; H2Onun markası ne olursa olsun bütün H2Olar "su"dur ama aynı anababanın evlatları birbirinin tamamen aynısı değildir. Yani, malzeme biyolojik malzeme olduğu için; geliştirilmesi, üretilmesi, orijinal biyoteknolojik ürünle aynı işi gördüğünün ıspatı, eczanede eczacı insiyatifi ile değişime tabi tutulması ayrıca ve daha fazla ve daha pahalı , uzun üren araştırmlar gerektiriyor. Faz 1 ve Faz 3 de bunun bir parçasıdır.

bu nedenle de çok daha az firma bu işe girebiliyor.. sonuç elde edebilenler için de değerlemeler oldukça yüksek oluyor. örnek:

https://www.alvotech.com/pipeline

henüz, ürünlerin çok azını piyasaya vermiş durumda ve anlamlı bir cirosu da yok ama 4 milyar USDye yakın market cap var.

bu nedenle de deva için İNA ve çarpan bazlı bazlı değerleme de kesinlikle bu segmente harcanan bunca para ve burdan gelecek potansiyel mevcut işinden (base business) ayrı değerlenir (@ bist dışı satışta)..

4. 3 ay önce temettü alıp 3 ay sonra neden tahvil çıkardı ki? bilen anlayan üstadlar bir açıklık getirse bu konuya. para lazımsa neden temettü alıp kasayı zayıflattın. yok para lazım değilse neden tahvil çıkarıyor.

ben hiçbirşey anlamadım bu işten. belkide ben yanlış anlıyorumdur muhakkak bir bilen vardır..

5. İlaç zam ve enf.muh. yaktı hepimizi. 2024 biter umudumuz 2025-2026 en kötü 2028.

QUOTE=kazanmaliyim;6876835]3 ay önce temettü alıp 3 ay sonra neden tahvil çıkardı ki? bilen anlayan üstadlar bir açıklık getirse bu konuya. para lazımsa neden temettü alıp kasayı zayıflattın. yok para lazım değilse neden tahvil çıkarıyor.

ben hiçbirşey anlamadım bu işten. belkide ben yanlış anlıyorumdur muhakkak bir bilen vardır..[/QUOTE]

6. 1 hafta 10 gün ivmeleniyor yükselecek gibi oluyor. yine düşer mi satsam mı beklesem mi demeye kalmıyor. 10 günlük yükselişi 1 saatte geri alıyor. Fiyatla sıkıştırıyorlar yatırımcıyı. İnşallah buna yakın bir zamanda son verirler.

7. Hareketleri bunaltıcı ,garanti takasi benim yakın takip ettiğim bir veri, 85.32 dün bugun kaç goremedim. Çok çok geçmişe gittiğimde 86 ustunu pek görememiş , garanti ve çiti takası benim için önemli.

QUOTE=kazanmaliyim;6876959]1 hafta 10 gün ivmeleniyor yükselecek gibi oluyor. yine düşer mi satsam mı beklesem mi demeye kalmıyor. 10 günlük yükselişi 1 saatte geri alıyor. Fiyatla sıkıştırıyorlar yatırımcıyı. İnşallah buna yakın bir zamanda son verirler.[/QUOTE]

8.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    Hareketleri bunaltıcı ,garanti takasi benim yakın takip ettiğim bir veri, 85.32 dün bugun kaç goremedim. Çok çok geçmişe gittiğimde 86 ustunu pek görememiş , garanti ve çiti takası benim için önemli.

QUOTE=kazanmaliyim;6876959]1 hafta 10 gün ivmeleniyor yükselecek gibi oluyor. yine düşer mi satsam mı beklesem mi demeye kalmıyor. 10 günlük yükselişi 1 saatte geri alıyor. Fiyatla sıkıştırıyorlar yatırımcıyı. İnşallah buna yakın bir zamanda son verirler.
    [/QUOTE]

sana cevap yazmayım yazmayım diyorum dayanamıyorum garanti takası % 85 görünüyor bunun % 82,20 si eastpharmanın borsa işlem görmeyen payı bu kadar basit bir şeyden bile bir habersin bunu dahi bilmiyorsun şirket sermayesinin halka açıklık oranın ne olduğunu falan da bilmiyorsun lakin geliyorsun burada millete ahkam kesiyorsun piyasa profesonellerine traderlara falan akıl vermeye çalışıyorsun

Sayfa 616/708 İlkİlk ... 116516566606614615616617618626666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •