Orjin 2 kkordinat ekseninin kesişim noktası yani sıfır noktasıdır.Orjinal bir fikir için bu sıfır noktasına doğru geriye gidersek,eski insanların bulduğu çözüme ulaşırız.Yani kısacası elindekini toprağa gömmek endişesi olanlar için en iyi çözüm.Hatta gömülen yerin koordinatlarını 256 mb şifreleme ile şifrele,şifreyi üçüncü bir şahsa ver.Kafana silah dayasalar bile yerini kendin bile tam olarak bulamayacağın için kimse malına dokunamaz.Bu yöntemi uygulayan Rumların yaptığı büyük hata ellerindekini kendi evlerinin temeline gömmek olmuş ve bu bilgiyi saklayamamışlar,Türkler de bütün gömüleri patlatmış.Yeterince orjinal fikir oldu mu?
Türk futbolcularına bişi olmaz...kardan zarar ederler...beğenmiyorlarsa yutdışına gidip o fiyatlara oynasınlar bakalım kaç klüp bulabiliyorlar...hiç değilse döviz kazandırırlar...
bence yabancılarda TL zorunlu olsun gelmezse gelmesin arkadaş...o zaman gelene peşin para ile alır alacak klüp,hiç değilse klüplerin geleceği satılmamış olur otokontrol olur...cebinde parası olmayan yabancı futbolcu alamaz, olur biter...
Hatta yabancı yatırımcılar alsın klüpleri,şu bir gerçek biz bu işi beceremiyoruz...
ASIL SORUN dolarla yapılan AVM gibi yatırımları TL ye çevirmekte olabilir...oda bir zaman sınırı konabilir mesela 3-5 yıl önce yapılanlar Tl ye geçecek sonrası kademeli geçecek gibi..fahiş fiyatlara metrekare kiralayan AVM yatırımcılarınada acıyasım hiç gelmiyor açıkçası...riski alan yatırımcı şu an kimse ben risk almıyayım derdinde...bende bırakın avm ler döviz kassın arkadaşlarda dükkanları terketsin...kimse yerinden kımıldamak istemiyor anlamıyorum ben bu esnaf tayfasını
25 kuruşluk ekmek zammı ile aile bütçelerinin sarsıldığı bir ülkede
futbulcuların sözleşmelerinin döviz lemi yoksa tl mi tartışması bence yersiz
yillik enflasyon buyuk ihtimal sene sonu % 30 cikacak..
su an faizler % 25 ortalama..
neti 23 lere geliyor..
kasimda hatta % 10 luk stopaj avantaji kaldirilinca net % 21 lere gelecek.
Sahsi dusuncem sene sonu % 30 cikacak bir enflasyonda % 21 faiz getirisi oldugunda otomatikman dolarin yukselise gecmesi gerekmez mi ?
Yer İmleri