banvit de satılmadan önce bu durumdaydı...yani zarar eden vede borcu olan bir şirketti..brf genelde başarılı oluyor..ama bu yıl gerçekten de maliyetler çok artmış..bu haberden de anlaşılacağı gibi bilanço geçen yıldan daha kötü ama bu yılın ilk çeyreğinden ise iyi olacaktır...daha önce de söyledim tahminim 40 milyon civarı kardır...toplam iki aylıkta ise 50-60 milyon kar bekliyorum ki bu geçen yıl 100 milyon idi..
zora düşen şirket mecbur satılacak...iyi günde zaten hiç bir şirket satılmak istemez...alıcılardan en büyük aday yine brf dir..ama rekabet kurulu izin verir mi bilemem...çünkü o vakit piyasanın önemli bir kısmını ele geçirmiş olacak brf...
bu yıl tüm piliç şirketleri için zorlu geçecek...bu zorluğu aşmaları için ciddi oranlarda zam yapmaları lazım...hatırlıyorum kırmızı et fiyatları 30 tl iken bile tavuk fiyatları şimdiki fiyatlarda idi...tavuk fiyatlarının normal şartlarda 10-12 tl civarlarında olması lazım...enflasyon almış başını gidiyor bir tek tavuklara zam gelmiyor...sektör satış fiyatlarını söylediğim yerlere çıkarabilirse rahatlar aksi halde zayıf şirketler batar..tıpkı geçen yıllarda şeker piliçin batışı gibi....bu konuda tecrübesi ile en rahat şirketlerden birisi de banvittir...her türlü kar etmiyi becerebiliyor...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri