Sayfa 617/872 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon
Arama sonucu : 6973 madde; 4,929 - 4,936 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. Ağırlıklı ortalama 10.60. Yabancı önce dökmüş, sonra malı toplamış (cıtı, deutsche %55 ile en iyi alıcı) Yukarı gösterip, gösterip mal vermiyor. Bilakis aşağısı çok derin, buralar dip diye girmeyin algısı yaratıyor. Sessiz derinden, güzel kapanış oldu.Ben artık sert yukarı bekliyorum. Salı, Çarşamba hareketini yapmazsa, okuyamamışım der, çıkarım. Bol şanslar.

2. Sektörle ilgili olumsuz bir haber....
    Banvt bunu fırsata çevirebilir... Tüm tekliflere açığız demişler. Geçen yıl BRF nin teklifini kabul etmemişlerdi. Hadi bakalım

Keskinoğlu, konkordato ilan etti
    Nakit sıkışıklığı yaşayan Keskinoğlu, ticari faaliyetlerini devam ettirebilmek için konkordato başvurusunda bulunduğunu açıkladı. Talebin dün mahkemece kabul edildiği, 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildiği bildirildi.
    Keskinoğlu, konkordato ilan etti
    Paylaş Tweetle Paylaş Paylaş E-Bülten A+ A-
    12 Haziran 2018

Keskinoğlu, nakit sıkışıklığı nedeniyle konkordato başvurusu yaptı. Şirketten yapılan açıklamada "Son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması, döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar ve arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle yönetim kurulumuzun 4 Haziran 2018 tarihli toplantısında oy birliği ile konkordato talebinde bulunulmasına karar vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu’nun yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: “Keskinoğlu AŞ olarak, 55 yıldır gururla yumurta ve piliç eti sektöründe tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. Şirketimiz bugüne kadar Türkiye’yi 75 ülkede temsil ettik. 2017’yi 1,1 milyar TL ciro ile kapatan ve İstanbul Sanayi Odası’nın raporunda 136’ıncı sırada olan şirketimiz, ticari faaliyetlerini aralıksız devam ettirebilmek için, geçici süreliğine konkordato başvurusunda bulunmuş ve bugüne kadar benimsediği şeffaflık ilkesi gereği bu durumu kamuoyuyla paylaşma kararı almıştır.â€

3 ay süreyle geçici mühlet
    2011’den itibaren daha kaliteli ve hijyenik üretim için yapılan yatırımlar nedeniyle kullandıkları kredilerin yüksekliği ve eş zamanlı olarak sektördeki sorunlar nedeniyle kredilerin geri ödenmesinde sıkıntılar yaşamaya başladıklarına vurgu yapılan açıklamada, “Bunun sonucunda da bankalarımızla görüşerek, 19 Ocak 2017 tarihinde kredilerimizi yeniden yapılandırdık ve faaliyetlerimize en etkin şekilde devam ettik.

Ancak son 7 aydır piyasalarda yaşanan likidite sıkışıklığı, hammadde maliyetlerinin beklenenin çok üzerinde artması, döviz kurlarındaki ani dalgalanmalar ve arz talep dengesine bağlı olarak fiyatların geçen yılın altında seyretmesi nedeniyle, İİK. 285 ve devamı maddelerinde değişen haliyle tanımlanan ‘Borçlarını, vadesi geldiği hâlde veya vadesinde ödeyememe tehlikesi altında bulunma’ durumu gerçekleştiğinden, kanun metnindeki düzenlemeden de anlaşılacağı üzere öncelikle ve özellikle alacaklıların vadelerinde alacağına kavuşması ve ticari hayatımıza devam edebilmemiz amacıyla, yönetim kurulumuzun 4 Haziran 2018 tarihli toplantısında oy birliği ile nakit sıkışıklığı bildiriminde bulunmaya ve aynı zamanda mali durumun iyileştirilebilmesi ve en önemlisi varlığımızı ve devamlılığımızı sürdürmek adına TTK m.377 uyarınca konkordato talebinde bulunulmasına karar vermiştir.

Talebimiz dün mahkemece kabul edilmiş olup, düzenlediği tensip zaptında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı vermiştir†ifadeleri kullanıldı.

Fırsatlar değerlendirilecek
    Açıklamada, bu sürecin yönetiminde, işbirliği yapılan tüm bankalardan tam destek aldıkları belirtilirken, “Konuyu ilgili devlet mercileriyle de paylaştık ve kendilerinin de şirketimize destek olacağına dair gelişmeler yaşanmaktadır.

Yönetim kurulumuz, Keskinoğlu Şirketler Grubu’nun faaliyetlerinin sürdürülmesi için uluslararası işbirlikleri de dahil olmak üzere, şirketi geliştirecek tüm fırsat ve imkanları değerlendirmektedir†denildi.

https://www.dunya.com/sirketler/kesk...-haberi-419089

3. Keskinoğlunun bu durumu banvitin pazar payının artmasına sebep olabilir. Keskinoglunu olursa farklı guclu bir oyuncu alırsa vay banvitin haline.

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Tabiki banvitin keskinoglunu alabilme ihtimalini düşünmüyorum. O ihtimal olsaydı içeriden haber alınmış ve uçuş çoktan başlamış olur su.

5.  Alıntı Originally Posted by muhabbet Yazıyı Oku
    Tabiki banvitin keskinoglunu alabilme ihtimalini düşünmüyorum. O ihtimal olsaydı içeriden haber alınmış ve uçuş çoktan başlamış olur su.

BRF alabilir. Geçen yıl almak istemişti.

6.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    BRF alabilir. Geçen yıl almak istemişti.
    BRF'nin kendine hayrı yok. Alabilse geri kalan %8'i alacak ama zordalar. Bu fiyatlardan bile toplayamıyorlar.
    Ayrıca geçen yılki Keskinoğlu ile şimdiki aynı değildir. Borçluluk ve kötüye gidiş artmıştır muhtemelen.
    Yabancılar işleri yolunda faaliyet karı üreten, gelecek vaat edenşirketleri alma eğiliminde. Borca batık şirketler onlar için cazip değil.

7. banvit de satılmadan önce bu durumdaydı...yani zarar eden vede borcu olan bir şirketti..brf genelde başarılı oluyor..ama bu yıl gerçekten de maliyetler çok artmış..bu haberden de anlaşılacağı gibi bilanço geçen yıldan daha kötü ama bu yılın ilk çeyreğinden ise iyi olacaktır...daha önce de söyledim tahminim 40 milyon civarı kardır...toplam iki aylıkta ise 50-60 milyon kar bekliyorum ki bu geçen yıl 100 milyon idi..

zora düşen şirket mecbur satılacak...iyi günde zaten hiç bir şirket satılmak istemez...alıcılardan en büyük aday yine brf dir..ama rekabet kurulu izin verir mi bilemem...çünkü o vakit piyasanın önemli bir kısmını ele geçirmiş olacak brf...

bu yıl tüm piliç şirketleri için zorlu geçecek...bu zorluğu aşmaları için ciddi oranlarda zam yapmaları lazım...hatırlıyorum kırmızı et fiyatları 30 tl iken bile tavuk fiyatları şimdiki fiyatlarda idi...tavuk fiyatlarının normal şartlarda 10-12 tl civarlarında olması lazım...enflasyon almış başını gidiyor bir tek tavuklara zam gelmiyor...sektör satış fiyatlarını söylediğim yerlere çıkarabilirse rahatlar aksi halde zayıf şirketler batar..tıpkı geçen yıllarda şeker piliçin batışı gibi....bu konuda tecrübesi ile en rahat şirketlerden birisi de banvittir...her türlü kar etmiyi becerebiliyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

8. sektörde zayıf şirketlerin batması ile (istemesek de piyasa oluyor ne yazık ki ) piyasa oyuncuları azalırsa belki banvit gibi şirketler fiyatları yukarı çekebilirler..tıpkı şeker piliçin piyasadan çekilmesinden sonra banvitin piyasaya girmesi ile karı artmış idi...aynısı olabilir..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 617/872 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •