Bu gelecek olan bilanço ara dönem bilançosu olarak kabul edilecek. 3 aylýk olacak ama sanki senelik bilanço gibi olacak. Yani bu 1 ocak 2025- 31 mart 2025 kýsa bir yýl olarak kabul edilecek ve 1 nisan - 30 haziran dönemi 1. çeyrek bilanço kabul edilecek bundan sonra.
Dolayýsýyla bu döneme yansýyacak olan 3 milyar civarý kar , sadece bu dönem dönem net karýnda görünecek , 1 nisan - 30 haziran bilançosunda ise geçmiþ dönem karlarýndan görünecek. Nisan-Haziran dönemi bilançosunda normal 3 aylýk operasyonel karý göreceðiz. Yani ilk olarak operasyondan ne kadar kar edecek nisan - haziran 2025 arasý için gelecek olan bilançoda göreceðiz.
Brightstar 26,5 milyon USD bedelle alýnmýþtý. Yine ayný paraya satýlacaðýný düþünsek , bu da yaklaþýk 1 Milyar TL civarý bir para yapar. Bu da 1-2 ay içinde kasaya girer ve daha likit ve borçsuz bir þirket oluruz.
Ayrýca Paynet personeli zaten yönetim ve pazarlama giderinden çýktý , arena connect personeli de bu satýþ gerçekleþtiðinde çýkar. Bu durumda þirketin genel yönetim ve pazarlama giderleri de azalýr. Tabi cironun da düsmesi söz konusu olacaðýndan buradan fazla bir getiri olmaz diye düþünüyorum.
Ama þirketin kendi uzmanlýk alaný olan IT donaným tarafýna yoðunlaþmasý , bunun yanýnda yapay zeka ve yazýlým iþlerine yoðunlaþmasý verimliliði ve karlýlýðý olumlu etkiler diye düþünüyorum.

Alýntý yaparak yanýtla
  Alýntý yaparak yanýtla Originally Posted by elfidaa
 Originally Posted by elfidaa

Yer Ýmleri