-
Rus roman yazari Fyodor Dostoyevski'nin 16 Agustos 1839 tarihinde kardesi Mihail ’e yazdigi mektup :

“ Insan bir gizemdir: Eger tum yasamini onu cozmekle gecirsen, zamanini bosa harcamis olmazsin. Ben kendim bu gizemle mesgul oluyorum, cunku ben bir insan olmak istiyorum. / Man is a mystery. It needs to be unravelled, and if you spend your whole life unravelling it, don't say that you've wasted time. I am studying that mystery because I want to be a human being. ”

“ L’uomo è un mistero. Un mistero che bisogna risolvere, e se trascorrerai tutta la vita cercando di risolverlo, non dire che hai perso tempo; io studio questo mistero perché voglio essere un uomo. / L'homme est un mystère. Il faut le percer et, si cela demande toute la vie, qu'on ne dise pas qu'on a perdu son temps. Pour moi, je travaille ce mystère, car je veux être un homme. ”
-
Italyan opera bestecisi Gioacchino Rossini, 1822'de evlendigi ve 1830'da ayri yasamak icin Paris'e yerlestigi ilk esi Isabella Colbran oldukten bir yil sonra, 16 Agustos 1846'da Olympe Pélissier ile Pariste evlendi.

-
Fransiz ressam Auguste Jean Baptiste Vinchon’in olum yildonumu ( 16 Agustos 1855 )
Sujet grec moderne après le massacre de Samothrace, avant 1827 ( Paris, musée du Louvre )

Portrait de Nency Destouches, 1829 ( Atlanta, High Museum of Art )
-
Italyanca librettosu Francesco Maria Piave tarafindan Stiffelio operasindan uyarlarak yazilan, Giuseppe Verdi'nin besteledigi dort perdelik Aroldo operasi ilk kez 16 Agustos 1857'de Rimini, Teatro Nuovo'da sahnelendi.
-
Fransiz ressam Antoine Calbet’nin dogum yildonumu ( 16 Agustos 1860 )
Armand Fallières pose la première pierre du théâtre Ducourneau, Agen, 1906 ( 1906 )

Ondines, XIXe siècle ( Musée de Cambrai )
-
Uruguay dogumlu Fransiz sair Jules Laforgue'nun dogum yildonumu ( 16 Agustos 1860 )

Evet, bu dunya tatsiz, ya oteki, palavra.
Boyun egmisim kadere, yasiyarak, bedbin.
Olum gelinceye dek, vakit oldurmek icin.
Icerim, Tanrilarin huzurunda, cigara.
Siz didinin, yarinki zavalli iskeletler;
Ben, gokyuzune dogru kivrilan mavi irmak,
Uyurum bir hudutsuz dalgaya kapilarak,
Etrafta baygin kokulu buhurdanlar tuter.
Cennetteyim, cicek acmis ruyalar aydinlik,
Tuhaf, garip valsler icinde karma karisik;
Sivrisinek korolariyla bir fil akini..
Uyanirim nihayet dilimde misralarini;
Sevinc icinde tatli tatli dinlerim
Nar gibi kizarmis sevgili basparmagimi.
-
Italyan kadin ressam Antonietta Bisi'nin olum yildonumu ( 16 Agustos 1866 )
Luciano Manara, XIX secolo ( Milanolu Subay )

Interno del Duomo, XIX secolo
-
Rus ressam Ivan Yakovlevich Bilibin’in dogum yildonumu ( 16 Agustos 1876 )
Vasilisa the Beautiful, 1899

Administering Justice in Kievan Rus, 1907
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri