Datagate e devredilen vodafone iþleri ile ilgili ciroya yansýmasý 300 milyon dolar negatif olur dediler . Ancak bu ciro kaybý karlýlýðý etkilemeyecek dediler. satýþ nedeni olarak TL ile olan satýþlarýn þirket bilançosunu negatif etkilediðini belirttiler.
Teþekkürler Balina son sorular ciddi eleþtirel ama yanýt verildi mi?
tabii çok sert eleþtirilerde bulunuldu.. Kerem Bey Serkan Bey yurt dýþýndalarmýþ. Kerem Bey Çin de olduðu için katýlamamýþ. Bundan sonra daha iyi karlý bilançolar göreceðimizi düþünüyorum.Türkiye ekonosinden baðýmsýz düþünemeyiz Arena yý.. BÝST de þirket bilançolarý dökülüyor. Arena da bu 3 aylýktan sona bakmak lazým. Arenanýn maliyeti bende oldukça yüksek.kredi olmadýðý için bekleyaceðim. Arena yý satýp ne alacaðýz hiç olmazsa burada yapay zeka ve deðiþik yazýlým projeleri var..Arenadaki teknik ekip çok donanýmlý arge merkezleri ileride bu yapay zeka iþinden olaðanüstü deðerlemeler çýkarabilirlar.. Tabi þirketi yönetenler teknik insanlar piyasa insaný veya yatýrýmcýnýn psikolojisini bilmedikleri için hisse düþmüþ çýkmýþ pek umurlarýnda deðil. Sorulara kendi açýlarýndan yanýt verebildikleri kadar verdiler..
Balina hocam þöyl þeyler konuþuldu mu?
Connect in lisans satýþý tek seferlik bi gelir ve 15-20m dolar gibi bi paraya pazarlýk ediliyormuþ ve connect in 300m dolar ciro kaybý geldigi gibi gidecek tamam net kar üretmiyordu ama cironuzun yüksek görünmesi de pozitif biþeydir.
Dahasý þirketin sadece tabelasý kalacak!!! þirketin baþka faaliyeti yok kapanýrsa muhtemelen biz bu Brigthstar ý ne diye aldýk 26m dolara. Yetmedi tonla faiz ödedik karlar bankaya gitti þirketin bize getirisi olmadýgý gibi bize belki 40m dolar a mal oldu.
tek seferlik resmen zararýn neresinden dönsen kar mantýgý ile yarýsýný kurtarmaya calýþýyorlar.
Yazýk! cidden yazýk bu kararý alan CEO yu da terfi ettirdiler. inanmýyorum ya. gitti 2 yýllýk faaliyet karlarý, yem oldu kötü faiz gidiþatýna ama bu lisans satýþý hangi zihni sinirden cýktý ise sorgulamak lazým..
Ýlk defa karlý aldýk bedavaya aldýk naralarý atarken berbat ettiklerini görüyorum, gerci gecmiþte berbat olan fos cýkan cok iþi de oldu.
Eleþtirel bakmamýz lazými tamam ciddi bi net kar gelecek ama, arena solar, connect, yukko, bulutum, goplus nerde bunlar hocam.. belli ki biri tuttu 5i batýk. malesef kel göründü.
Yer Ýmleri