Cunku kucuk yatirimcidan baska yatirimcilar boyle bir hissede durmaz ve tasimaz. Sizce buyuk yatirimci kucuk bir yuzde disinda senelerce bu hissede parasini baglayip durur mu?
Ayrica yabanci gelecekse bile, her zaman kısa sürede ulkemizden alıp gitmek için gelmislerdir. Mutlaka onlar gelmeden önce dolar kuru yukseltilir ki karli bir sekilde dovizi bozdurup piyasaya girsinler.Yuksek kurdan bozdurduklari parayi once faize yatirirlar, borsayi iyice ucuzlatirlar, borsa ucuzlayinca , faizler dusmeye baslar, borsaya gecis yapip borsadan kagit alip bir kac ayda vurgunu yaparlar, vurgunu yaptiktan sonra da mutlaka doviz kurunu dusururler ki, karli bir sekilde çıkışını yapabilsinler.
Yabanci gelirse ancak bahsettigim ortam yaratilirsa gelir.Ki zaten faizler yeteri kadar yukseltildi.Kurun fiyatini da secim oncesinden az cok kullanilmistir zaten.
Esas mesele bunu yaptirmadan ulkeye yatirim çekmek.
Bircok balkan ulkesi gibi TL yi Euroya endeksleyeceksin, 1 euronun belli bir tl fiyati olacak ve degismeyecek, sonra dolar o kura göre zaten fazla oynayamaz, yoksa arbitraj oluşur. Iste o zaman yapilacak dis yatirim gercek olur.Piyasa stabil olur, ihracat rakamlarin da gercek olur, yoksa su an hepsi suni ve yabancilara calisan bir sistem.Yani bana göre oyle. Kendi görüşüm bu. Dogru veya yanlis beni bağlar tabi. Yatirim tavsiyesi kesinlikle degildir.
Ama bu sirkete yatirim yapmis biri olarak, buyuk pismanligini yasiyorum, 6 yilimi heba ettim..Sonra da kizarlar, insanlar neden altın alir diye. Alır tabi, sen yatirimciyi yersen, yatirimci da altın alir, bir daha da sana guvenmez..
Yer İmleri