BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Geçen sene tam seçim öncesi beklenmedik bir şekilde 5 puan artırım olmuş idi. Üstüne AKP nin seçimide kaybetmesine rağmen 32 tl lerde çok ciddi dolar girişi oldu. Bu para yüzde 50 ye park etti. Üzerinden tam 1 sene geçince İmamoğlu olayını patlattılar. Şimdi benim gördüğüm MB 38 tl den vadesi gelene dolarını teslim ediyor. Tek fiyat üzerinden el değiştirme söz konusu. Söz verildiği gibi. Neden 39 değil 40 değil de 38. Ben bu fiyattan anlaşıldığını düşünüyorum. Mart nisan ve mayıs ortasına kadar 32-33 tl lerden giriş oldu idi. Bu pozisyonlar kapanınca Hem M.Ş in hemde sözde programın!! fişinin çekilebileceğini düşünüyorum.
32 den sat. Yüzde 50 faize geç. Tam 1 sene sonra 38 den geri al. Dolar başı 10 tl cepte. Güzel trade.
Şöyle de bir ekleme yapim. İçeri giren paranın bir kısmı da borsada bankalara girdiğini düşünüyorum. Dolar bazlı grafiklerde mart ayında başlayıp mayıs haziran gibi sona eren sonra yukarı aşağı devam eden bir hareket görüyoruz. İmamoğlu olayından sonra bankaların çok ağır taban serileri yemesi ve nerede ise 1 aydır hiç başlarını kaldıramamaları da bence bunun işareti. Keza tahvil tarafıda öyle. 38 lere gelmiş tahvil faizi 51 leri yaktı idi. Şu anda 46 47 lerde sanırsam.Müthiş bir hızla çıktılar./çıkmaya çalışıyorlar.
Dayucuğum tek başına zarar etme, ücgen biçiminde birbirimize takalım
10.331 den full artı fulll lönk
Hamdım Piştim Yandım
brent düşmesi asla bize yaramaz...
brent talebin kesileceği sipariş olmayacağı küçülmeye gideleceğini fiyatlıyor...
şark kurnazlıgı ile düşünürsen petrol düşüyor cari açık düşecek dersin haklısın...
ama bu bir terazi giren çıkan hesabında bize zararı olur...
petrol %5 düşmüş borsa ekisde...
o mantıkla bugun ucmamız lazım...
Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri