14,2 de Alkim den ayrıldım 13,52 den alka ya geldim. Alkim giderse alka da peşi sıra gidiyor ve artı alka daha çok temettü veriyor diye.
26,38 den deva'dan ayrıldım 42,06 dan buraya geldim. Deva kadar ucuz ama temettü verimi yüksek diye.
Ve hâlâ iskontolu bence vesbe.
Deva'da yüzde 15 lik imtiyazlı paylar canımı sıktı yoksa büyük potansiyel.
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
Herzamanki gibi izleyince panik satışı oluyor.yarısını verdim vesbenin ,dileğim alan kazansın
Borsada alınacak hisse her zaman bulunur ancak alacak para bulunamaz
"Erdemir’in halka arz edildiği günlerde kente tayin edilen yeni psikolog, ilk hastasını kabul eder. “Efendim” der adam; “Rüçhan hakkını kullanmadım. Fiyatlar fırlayınca ‘bunu nasıl yaptım’ diye diye ruh sağlığım bozuldu.” Sonraki hastadan da hisse lafını duyunca hemen atılır doktor: “Sen de mi rüçhan hakkını kullanmadın?” Hasta soluksuz anlatır: “Hayır, ben kullandım ve 15 bine gelince sattım. Şimdi 150 bin. Aklımı kaçıracağım.” Artık tecrübe kazanmış doktor, yeni hastada tereddüt etmez: “Söyle bakalım. Rüçhan hakkını kullanmayanlardan mısın, erken satanlardan mı?” Hasta, “İkisi de değil. Ben hâlâ tutuyorum. Fiyat 150 bini geçti. Stresten uyuyamıyorum” diye yanıtlar. "
"politikada hiçbir şey kazayla olmaz. olmuşsa, öyle planlanmıştır."
abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...
fiyatları etkileyen faktörler ekonomik olmanın yanısıra çoğunlukla psikolojik( davranış bilimi) oluyor.psikololojik faktörler zaman
zaman borsayı topluca etkiliyebiliyor. bazende bir hissede ya da sektörde gözlenebiliyor.
davranışların kontrol edilemiyecek kadar yanlış davranma olsılığını arttırıyor.(ben de çok yaptım) korku duygusunun(para kaybı)
şiddetlenmesi kişiyi mutlaka satışa yöneltiyor..
teknik olarak hissenin sat vermesini beklemek bence en doğru davranıştır..
https://hizliresim.com/jLM6tU
Grafik Yorumcusu
Yer İmleri