Sayfa 621/1000 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,961 - 4,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Zaten benim aklım almıyor.Biz misal bir iki aylığına TL vereceğiz dolar alacağız,o doları doları baskılamak için şimdi olduğu gibi vatandaşa mı satacağız.E o iş zaten yapılıyor.Swap süresi bitince yani misal bir ay iki ay sonra tekrar adamların dolarını nerden bulup geri vereceğiz.Akıl sır ermez bir işler.Şimdi bu iktidar vatandaşın kafasını karıştırmak için bir laf atıyor bu ne dedi diye millet anlayana kadar konunun özü kaçıyor,davutoğlunun istişkafi görüşmeleri yapıyoruz demesi ,mutmain oldum lafı falan hep bu şekil laflar.Şimdi de ekonomik mecrada da swap aşağı swap yukarı, benim aklıma göre saçma sapan bir eylem.Bizim derdimiz onlarca yıllık dert swap bir iki aylık bir şey.
    Türkiyeden bağımsız olarak yazılıyorum. Benin anladığım
    Swap mekanizmasının normalde amacı, ilgili ülkenin şirketlerinin ve portföy yatırımlarının bu tür krizlerde çıkışa ihtiyaç duyduğunda hem ilgili ülkeye zarar vermeden, hemde kendi ülke şirketlerine zarar vermeden çıkmasına sağlamak. Sonuçta kazan, kazan mantığı ile dalga boyunu küçültmeye çalışıyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Ha swap altı aylık yapılabiliyorsa, planda bir erken seçim falan varsa tabi o zaman senaryo değişebilir tabi.

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Türkiyeden bağımsız olarak yazılıyorum. Benin anladığım
    Swap mekanizmasının normalde amacı, ilgili ülkenin şirketlerinin ve portföy yatırımlarının bu tür krizlerde çıkışa ihtiyaç duyduğunda hem ilgili ülkeye zarar vermeden, hemde kendi ülke şirketlerine zarar vermeden çıkmasına sağlamak. Sonuçta kazan, kazan mantığı ile dalga boyunu küçültmeye çalışıyorlar.

Sn egeli ben kazan kazan kısmını çözemiyorum.Biz TL veriyoruz dolar alıyoruz.İki tarafta karşı tarafa bir faiz ödüyor,vade sonunda o kurların durumuna göre faiz farklarından bir taraf üç beş kazanıyor,diğeri üç beş kaybediyor,benim anladığım bu.Bu olay bir nevi kısa vadeli ama çok kısa vadeli dolar bulmak dışında ne işe yarıyacak ki.Ve o doları bizim hükümet alınca ne yapacak.Doları baskılamak için kullanacaksa zaten onu bizlerin bankalardaki dolarlarını kullanarak yapıyor zaten,merkez bankası eksi rezervde, vade sonunda beş kuruşluk etkisi olmaz ki bu olayın.

Diyelim FED 500 milyar dolarlık swap yaptı.E üç ay sen o dolarları sattın,üç ay sonra adamların dolarını nasıl ödeyeceksin,muamma cidden.

swap emanet paradır kısaca
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn egeli ben kazan kazan kısmını çözemiyorum.Biz TL veriyoruz dolar alıyoruz.İki tarafta karşı tarafa bir faiz ödüyor,vade sonunda o kurların durumuna göre faiz farklarından bir taraf üç beş kazanıyor,diğeri üç beş kaybediyor,benim anladığım bu.Bu olay bir nevi kısa vadeli ama çok kısa vadeli dolar bulmak dışında ne işe yarıyacak ki.Ve o doları bizim hükümet alınca ne yapacak.Doları baskılamak için kullanacaksa zaten onu bizlerin bankalardaki dolarlarını kullanarak yapıyor zaten,merkez bankası eksi rezervde, vade sonunda beş kuruşluk etkisi olmaz ki bu olayın.
    Şöyle diyeyim yine benim anladığım. Hatalı olabilir emin değil.
    Siz Türkiyede bir proje yaptınız. Artık parayı dışarı transfer edeceksiniz. Veya ülkenizdeki fonlardan bireyler paralarını çekiyor onların ödemeleri için pozisyonunuzun bir kısmını kapatacaksınız.
    Dolar ihtiyacı var. Doları iç piyasadan tedarik etseniz kuru zıplatacaksınız. Hem siz, hem ülke bundan etkilenecektir.
    Karşı taraftaki ülkeyle swap anlaşması yaparsanız. Ülkeye gelecek döviz ile ilgili döviz ihtiyacını karşılayacaksınız. Bir nevi ilgili ülkenin şirketinin ihtiyacı olan dövizi yine ilgili ülke tedarik edecek. İşler normalleştiğinde bu para yine geri döneceği veya sizin geliriniz artacağı için swap karşılıklı olarak kapanacak.

O egeli ben değilim

"Dolar likidite swap hatları, ABD finans piyasaları üzerinde yurt dışındaki mali baskılardan kaynaklanan riskleri azaltarak, ABD'li hanehalkı ve ticari işletmelerine kredi akışının devam etmesini sağlamak amacıyla tasarlandı.

"Bu hatlar, piyasaların baskı altında olduğu dönemlerde yabancı merkez bankalarına kendi yetki alanları içerisindeki kurumlara dolar cinsi finansman sunma kapasitesi sağlayarak, hem ABD hem de ülke dışındaki finans piyasalarındaki likidite koşullarını iyileştiriyor."

https://www.google.com.tr/amp/s/www....dunya-52574548

O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Şöyle diyeyim yine benim anladığım. Hatalı olabilir emin değil.
    Siz Türkiyede bir proje yaptınız. Artık parayı dışarı transfer edeceksiniz. Veya ülkenizdeki fonlardan bireyler paralarını çekiyor onların ödemeleri için pozisyonunuzun bir kısmını kapatacaksınız.
    Dolar ihtiyacı var. Doları iç piyasadan tedarik etseniz kuru zıplatacaksınız. Hem siz, hem ülke bundan etkilenecektir.
    Karşı taraftaki ülkeyle swap anlaşması yaparsanız. Ülkeye gelecek döviz ile ilgili döviz ihtiyacını karşılayacaksınız. Bir nevi ilgili ülkenin şirketinin ihtiyacı olan dövizi yine ilgili ülke tedarik edecek. İşler normalleştiğinde bu para yine geri döneceği veya sizin geliriniz artacağı için swap karşılıklı olarak kapanacak.

İyide son zamanlarda konuşulan konu şirketlerin yapacağı swap anlaşmasından çok bizim merkez bankasının yapacağı swap anlaşması değil mi.Yani bizim merkez TL verecek dolar alacak diye biliyorum ben.Asıl olay bu değil mi.

Sayfa 621/1000 İlkİlk ... 121521571611619620621622623631671721 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •