Originally Posted by
cumbaba
Algo trading yapiyorlar. Buna cok takilmamak lazim. Kisa vadede zaten bu algoritmalarla tepismek akilli adamin isi olmaz.
Piyasanin, bu hissenin F/K 'sini 50'ye cektim, daha fazla gitmez dedigini isitmemiz lazim. Ne zaman ileri surecegine hissenin etkin spkulatorleri karar verecektir. Gelen haberleri de duymaz dan gelirler, bunlara takilmayalim.
Ancak onumuzdeki 2,3 donemlik ceyrekte, cironun artararak gelmesi, aldigi ihalelerin kap tutarindan, gorebiliyoruz. Kucuk yatirimci olarak sabirli olmamiz gerekiyor bir donem daha. Bu donem sonunda piyasa mecburen tepki verip ileri surecek baska yolu yok.
Ustune yenilenebilir enerjinin onumuzdeki 5 yillik donemde hiz kesmeden yoluna devam edecegini dikkate aldigimizda sirketin onu acik.
Benim sirketle ilgili tek cekincem yatirimci ve kamuoyuyla ilgili iletisimde basarisiz oldugunu dusunmem. Ozellikle gecen yilki yatirimci sunumu bir felaketti. Bu yil henuz gelmedi ancak sirketin yatirimci iliskilerinden bir kontrolmatik, mavi vesaire sirketler gibi onumuzdeki 5 yila iliskin guzel bir projeksiyon sunacak yatirimci sunumu beklemiyorum. Umarim beni sasirtirlar.
SPK konusunda da bu iletisim konusunu duzgun beceremedikleri dusuncem var.
Ancak sirket uretiyor satiyor, iyi is cikariyor, muhendislik olarak isinin hakkini veriyor, orada allahtan bir sorun yok.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Güzel bir yazı.. sunum oarak ben hiç beğenmiyorum rakiplerine nazaran çok zayıf.. mesala en basit 2022 de kaç mw vs tesis yaptın gibi gibi..
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri