Reha beyin çakmaklı eylemi bitmedi mi daha. Eğlenceli konulara geçilirdi bu saatlerde.
Reha beyin çakmaklı eylemi bitmedi mi daha. Eğlenceli konulara geçilirdi bu saatlerde.
Carsamba gunu evın ıhtıyaclarını almak ıcın markete gıttım. Marketın onunde 7 yaslarınde sezercık gıbı temız yuzlu bır cocuk kıyma alırmısınız dıyo sordu cekınerek. Normalde yardım etmem bu sekılde malum ramazan bırde yasanan durum yuzunden ıhtıyacı vardır dıye. kıymasını aldım baska bır sey ıstermısın dıye sordum tavukkanadı dedı onuda aldım baska ne ıstersın dedım yag dedı yagını aldım bırde prinç aldımm. Sevınlı cocuga verdım. bıraz ıslerım vardı dolastıktan sonra eve donerken baska bır marketın onunde bu sefer sevımlı bır kız cocugu :D 3 kardesız ıhtıyacımız var dedı dedım senın kardesıne aldım bugunluk benden bu kadar sonra baktım anaları orda oncekı cocuga bakmıstım nereye gıdıyor dıye o kadın. Gittim kadının yanına buncacık cocukları nıye dılendırıyosun cocukların ezılmesıne sebebıyet verıyosun ihtiyacımız var falan fılan beledıye yardım yapmıyor mu yapıyor dedı . ufak erkek cocugu kımın nesıydı dedım ablamın dedı. Almanya olsak cocukları boyle anaların elınden alır . Bizimi kandırıyorsunuz bılmem ama o cocuk ıcın aldıklarım helal olsun dedım helal ettım ayrıldım yanından. Kendımı yardım etmıs gıbı degıl dolandırılmıs gıbı hıssettım acıkcası.
Bu arada asıl vurgunu benden vurmuslarkızların torbalarında 1kilo domates bıber salata yapacak seyler var kofte kanat vs yapıp yanında salata yapıp yerler artık.
Siz üzerinize düşeni yapmışsınız önemli olan budur. Geçenlerde merak ettim. Sosyal yardım zaman ve sayı dağılımı var mı ?. Günün sonunda ne kadar kişi kendi ayakları üzerinde tekrar durmayı başarıyor. Kimilerinin asla düzelemeyecek sorunları olduğunu kabul ediyorum. Ama mutlaka düzlüğe çıkanlar olmuştur.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
Bundan birkac yil once marketin onunde bekleyen yasli bir kadin yardim istedi, ben de gittim bir eve alinacak ne varsa aldim, yag seker pirinc deterjan vs neyse bu kadini bir muddet sonra yine ayni marketin onunde gordum, bu tip durumlar insani yardim etmekten de sogutuyor, bunlari soylemek cok dogru değil ama durum bu, keske gercek ihtiyac sahiplerine gitse yapilan yardimlar, bu isi kazanc kapisi yapanlara değil.
O eski taktikler
Bizim arkadaşa kapıda oldu markete gitti abi yağ al ok dedi çocuğa .
Çocuk alışveriş sepeti almış .
Ne bulduysa dolduracak iki litre yağ almış birde bütün tavuk onları da başkası alsın demiş .
Benim gördüğüm ise ana caddede çöp bidonlarında sözde ekmek vs bulup yiyen çocuklar .
1 km içinde her gün aynı saatte aynı yerdeler benim gözüm çok uzaktan gördüğü için önceden uyanmıştım.
50 metre olunca elimdeki ekmeği hemen çöpe koyup çıkartıyor .
İnsanlarda yeme çocuğum diye para veriyor .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri