Sayfa 626/1009 İlkİlk ... 126526576616624625626627628636676726 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,001 - 5,008 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    tavır davranış ve egonuzdan bu topiğin baş köşesinde siz oturuyorsunuz anlaşılan sizden destur almalıydık değil mi ?
    Buradaki insanlara aşağılama ve önyargılı davranan sizlersiniz...

Yazdıklarınız orada.

Benim yanıtlarım da...

Faruko...

Sana bir şeyler demem gerekiyor ama...Vakit geç...

Baya yorgun bir gün oldu.

Hadi sabaha bırakayım izin verirsen...

İyi geceler...

2. Yahu cevap vermeyeyim diyorum zorla kaşıyorsun. Benim mesajımı tekrar oku, anlamaya çalış. Ben buradaki insanlara mı yazmışım o hitabı yoksa linki verilen sitedeki haberin altına saçma sapan yorumu yazan ne idüğü belirsiz kişiye mi? Sizin sanırım uykunuz gelmiş, diğer ihtimali düşünmek istemiyorum.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

Yazdıklarınız orada.

Benim yanıtlarım da...

Faruko...

İyi geceler...
    Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    DTH ların ederi 165,000,000,000 USD zaten.. Herkes bankaya gitse mevduatını usd olarak almak istese alamaması gayet normal.. Zaten banka sizden aldığı parayı kasada tutmuyor ki... Kredi olarak bir başkasına veriyor... Reel anlamda zaten paranız bir KOBİ de..

Sadece zorunlu karşılık oranında belli kısmını MB sında tutmak zorunda...

Zorunlu karşılıklarıda MB indire indire kuşa döndürdü...

Yani; siz 100,000 USD bankaya verince bunun 10,000 USD MB sında geride kalanı piyasaya verilir..

Herkes mevduatımı alacağım diye hücum ederse; kimse parasını alamaz... O vakit kriz çıkar...

Yani her ülkede gerçekte kriz ortamında dır.. ABD bile.. Ama kriz anının başlaması yada başlamaması bir mevduat sahibinin parasını çekmesi gerekirken çekememesi ile başlayabileceği gibi GÜVEN ortamının siyasiler tarafından yok edilmesi ile de başlayabilir...

Sonuç; TCMB kullanılabilir 17 milyar USD ile TR nin 110 milyar usd kısa vade, 230 milyar usd uzun vade, yıllık 35 milyar usd cari açık ve son zamanlarda artış rekoru kıran 165 milyar usd lık mevduatları GLP ile yönetmeye çalıştığını unutmamak gerekir...
    Bu yazdıklarınız sadece dolar/döviz için değil lira için de geçerlidir. Yalnız bankadan para verilmiyor iddiasına inanmıyorum, bu çok ciddi bir durumdur, çok ağır güven kaybına neden olur piyasalar mahvolur, ülke batıyor demektir. O noktaya gelene kadar pek çok yapılacak iş vardır, örneğin faizleri biraz artırırsanız para çekme akınını kesersiniz, iyice artırırsanız aksine millet yatırmaya başlar vb.

4.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Bu yazdıklarınız sadece dolar/döviz için değil lira için de geçerlidir. Yalnız bankadan para verilmiyor iddiasına inanmıyorum, bu çok ciddi bir durumdur, çok ağır güven kaybına neden olur piyasalar mahvolur, ülke batıyor demektir. O noktaya gelene kadar pek çok yapılacak iş vardır, örneğin faizleri biraz artırırsanız para çekme akınını kesersiniz, iyice artırırsanız aksine millet yatırmaya başlar vb.
    Sn.Pilavlı ben asla böyle birşey demedim.. Olaylarıda buradaki insanlar yanlış anlayıp sinirlenebiliyorlar. Birkaç sayfa önce bir arkadaş link paylaşmış orada birisi Kamu Bankalarından yüklü bir döviz çekimi yapılamadığı 5000 USD kadar çekilme işleminde dahi bile TCMB antetli bir kağıda neden çektiğini filan beyan ediyormuş gibi bir yorum yapmış.. Yalan yorumda yapmış olabilir, orasını bilemem....

Bende gerçekte bu durumun anormal değil; bilakis normal bir durum olduğunu 10 mevduatın 9 unun piyasaya dağıtıldığını sadece 1 mevduatın MB sın da ne olur ne olmaz belki bir mudi vazgeçer parasını almak ister filan; bizde hemen verelim diye tutar..

Ama 10 mudinin 10 unu da aynı anda bankadan parasını almak isterse alamaz ki; bunun da normal bir durum olduğunu bu işin İngiltere de de ABD de bile aynı olduğunu belirttim...

Ancak bu tip işleri ufak bir kıvılcım ve yanlış yönlendirmeler ile dahi başlayabileceğini anlatmaya çalıştım.

O kadar.. Yanlış bir şey yazmak istemiyorum lakin Sn.Faruko ve Sn Bora sinirlendiler ...

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    3,50 üzerinde kaygan bir şey var.

O seviyenin üzerinde kalamıyor...

Bu kaçıncı?
    forumu yakından izlememişim galiba son zaman, artık dolar aleyhine konuşmak serbest hale geldi mi ?? yaşasın hürriyet

bu 3.50 hareketi dolarda yakalananlar açısından- köprüden önce son çıkış- fırsatı .. bi daha böyle bi fırsat gelmeyebilir.. bu son fırsatı değerlendirenlerin torunlarına anlatacakları bir hikayeleri olur- o son çıkışta dolarları bozdurduydum ve %11 faizli tahvil aldıydım

bugünün internet, yapay zeka, robotlar, endüstri 4.0 vs ivmelenen dünyasında faiz diye bir mefhumun yaşaması imkansız, orta/uzun vadede eksi faizin hakimiyeti muhakkak gibi.. bize muhtemelen en son gelecektir ama TL'de bile eksi faizi göreceğiz..

6.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    forumu yakından izlememişim galiba son zaman, artık dolar aleyhine konuşmak serbest hale geldi mi ?? yaşasın hürriyet

bu 3.50 hareketi dolarda yakalananlar açısından- köprüden önce son çıkış- fırsatı .. bi daha böyle bi fırsat gelmeyebilir.. bu son fırsatı değerlendirenlerin torunlarına anlatacakları bir hikayeleri olur- o son çıkışta dolarları bozdurduydum ve %11 faizli tahvil aldıydım

bugünün internet, yapay zeka, robotlar, endüstri 4.0 vs ivmelenen dünyasında faiz diye bir mefhumun yaşaması imkansız, orta/uzun vadede eksi faizin hakimiyeti muhakkak gibi.. bize muhtemelen en son gelecektir ama TL'de bile eksi faizi göreceğiz..
    mesela ben 3 ün altında bir ortalama ile yakalandım hem de çok pis.

o eksi faizleri hepimiz göreceğiz demi

içtiğin organik hoşaf mı

iyi güldürdün günün fıkrasını anlatmışsın
    seninde işin bu demek
    trollük gerçekten zor işmiş.

https://eksisozluk.com/1-dolar-1-tl-olur-mu--5207567
    http://www.haberturk.com/yazarlar/yi...r-1-tl-olur-mu

şu senin jöleli tadında yazıların hep eğlenceli zaten

7.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

Dert etmeyin bu kadar, madem 3,50 ler çok cazip yabancı getirir dolarlarını alırlar o tahvilleri, paşa paşa düşer bu dolar. Burada yormayın kendinizi.

Önceki gün büyük bir fon yöneticisi TCMB çok şahin olmalı diyerek üstü kapalı faiz artırımı istedi, yoksa TL değer kaybetmeye başlar dedi, gözdağı verircesine 9 kuruşçuk koyuverdiler dolar/TL'ye, paçalar tutuştu galiba?
    Son düzenleme : Turnike; 20-09-2017 saat: 02:09.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Nedir gerekçeniz, analiziniz?

Yoksa sadece "kakkala"ma mı?
    Devlete (ya da Erdoğan'a farketmez) güveninin olmayışına bakarak, esnaf ya da köylü kökenli olmalısın.

Bu arada hemen herkeste yandaş hissiyatı vermen biliyorsun yazıların ve duruşundan...

Dert etme bu devirde bir eksiklik değil bu durum.

Bana sorarsan sende biraz cefalı (!) bir hal var.

Üsküdara gideriken durumları hani...

Heykel yerine "hat" durumları yani...

Neyse.
    Olmadı...

Bir....

Büyük bir kayıp değil...

Bu iki...

Teorilerim diye sıraladıkların bildik şeyler...

Bu üç...

Ezik falan...

Yakışmadı.

Not: Kakkala nedir diye gugulladım. Uludağ sözlükte lazca "yumurtalık" diye bir karşılık çıktı.

Neyse..Çok şükür ki siz geldiniz...

Şimdi çıkarırız. Merak etmeyin.

Yazdıklarınız orada.

Benim yanıtlarım da...

Faruko...

İyi geceler...
    Sevgili Bora Yaşar;

yukarıda verdiğim örnekler sizin sadece bu akşam sarf ettiğiniz sözlerden oluşan girdiler.

haddimi bilirim, pek yazmam ama yıllardır okurum buraları. sizin yazılarınızı da. ve ortalamanın üstünde bir saygım da mevcut size karşı. ancak farkında mı, değil misiniz bilmiyorum ama son zamanlarda dozunu artırarak hemen herkese saldırıyor, çemkiriyor, aşağılıyor, ayar vermeye çalışıyorsunuz.

burada gedikli olmanız, birikimli olmanız, yaşınız vs vs… size buranın bekçisi, muhtarı, ombudsmanı olma hakkını vermediği gibi, insanların sizi buranın baş köşe yazarı kabul edip baş tacı etmesini beklemeniz de abesle iştigaldir.

Sayın Bora Yaşar;

bırakın insanlar diledikleri gibi yazsınlar, siz de faydalı bilgilerinizi paylaşmaya devam edin, yararlanalım...

bir arkadaş hislerime tercüman olmuş:

Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    tavır davranış ve egonuzdan bu topiğin baş köşesinde siz oturuyorsunuz anlaşılan sizden destur almalıydık değil mi ?
    not: hemen hemen aynı yaşlardayız. yaş muhabbeti yapmayın lütfen.

Sayfa 626/1009 İlkİlk ... 126526576616624625626627628636676726 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •