Sayfa 628/1001 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,017 - 5,024 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. ZAR da resmen şelale var bizim dolar tl de ise kararsızlık var . bakalım son durum ne olacak ...

2.  Alıntı Originally Posted by Se_M Yazıyı Oku
    ZAR da resmen şelale var bizim dolar tl de ise kararsızlık var . bakalım son durum ne olacak ...
    negatif reel faiz ile ancak bu kadar olur.

Neden girdi maliyetlerinin hep işçi asgari Ücret maliyetleri üzerinden hesaplıyorsunuz? Isterse asgari Ücret 50 USD olsun. Yine bir halt olmaz. İşyerleri verimsiz. Özel sektör bile yöneticiler başından sonuna kadar torpilli adamlar. Ve sen bu verimsiz sektörü sürekli batmasınlar diye fonluyorsun. Maliyet tek başına eleman üZerinden hesaplanacak bir unsur değil. Pil üretecek olsan aynı işci ücretlerine sahip olsanda sen Çin'den daha düşük ücrete bunu üretemezsin. Türkiye'de iş yapan ihracatın büyük kısmını yapan sektörler zati hep yurtdışı firmaları veya yabancı yerli ortaklı firmalar ..Onlar olmasa taş yeriz..

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yeni düzen katmedeğerli üretim dönemi,yani teknoloji dönemi. biz 1 kamyon domates satıp 1 ayfon alıyoruz. bu sadece bir örnek. sanayide ve tüketimde 1$ etmeyecek parçalara 1000 lerce dolar veriyoruz neden çünkü biz üretemiyoruz. senin söylediğin üretim emek üzerine ama yeni dönemde emek en önemsiz şey hiç bir anlamı yok. batıda insansız fabrikalar kuruluyor,7/24 enerji maliyetine çalışacaklar. biz maalesef treni uzun yıllar önce kaçırdık. hem eğitimde hem sermayede nal topladık. çünkü bu halk sıkıya gelemiyor,beleşe yaşamak istiyor. kapasite bu kadar.
    çok doğru ! faiz enflasyon kur kısır döngüsünü aşmak için en baba uzmanlar hemen klasik olarak üretim ekonomisi olmalıyız diye mevzuyu bağlıyorlar ! yahu nasıl olacaksın ? çinle nasıl rekabet edeceksin ? eğitim ? çalışan maliyetleri ? bu mevzulara girmeden efenim üretmeliyiz

Olaya işçi ücretleri üzerinden gitmek te ne kadar doğru bir yaklaşım o konuda tartışılır. Almanyada işçi ücretleri bizden fersah fersah yüksek ama adamlar yinede üretim ekonomisi olup cari fazla veren bir ülke. Demek ki nitelik kavramı esas üzerinde durulacak mevzu ama tabi o nitelik bu ülkede bu eğitim ile nasıl sağlanır onu bilemem.

6.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    İşçiye de Bağkur ödeten hangi gezegense kınıyorum onu ��. Bu kafayla bosver zaten bize müteşebbis lazım değil üstü de kalsın
    http://www.nevzaterdag.com/asgari-uc...msuz-etkileri/
    kastettiğim hususları burada görebilirsiniz ! saygılar

7. Bu arada özel sektorde ozellikle ikcilar tam gerzek değişmesi lazım. Ya da patronlar personel alımlarında aktif olmali. Sorduklari sacma sorularin nette cevablari var alışılmamış cevablar verince de afalliyorlar.ayrica Ik ve Departman yoneticileri gerizekali secmeye meyilli basimiza icat cikarma diyen bir kulturde yasiyoruz malesef. Bunu bircok kez tecrube edindim ve edinen arkadaslarimda oldu.
    Onlara gore Robot teknolojisi yerine robotlasan insan gerekiyor. Yonetim kültürünün tamamen değişmesi gerekiyor.
    Syglr,

Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. umutabi nin geçen yıllarda yazdığı bir yazıyı buraya aktarıyorum,bu ülkede neden üretim olmaz, cavabı,

umutabi:
    Bakın ben size geçmişte, şimdi topu dikmiş bir şirkette şahsen dış satınalma müdürlüğüm sırasında atmasyon olmayan bir olayı anlatayım. Elektrik süpürgesi imal ediyoruz %100'e yakın yerli sayılır , motorda kullandığımız rulmanlar var nachi ve şimdi ismi aklıma gelmeyen diğer bir firmadan daha ithal getirtiyoruz. Onun dışında bazı ürünlerin dış gövdesi için kullandığımız ABS (bilmeyenler için bir plastik türü) ithal ki onuda eğer zamanında tedarik ederlerse petkimden alabiliyoruz. Yani sizin anlayacağınız o günün (yıl 1990 lar) Türkiyesinde bugün le kıyasladığımzda dudak uçuklatacak bir durum tam anlamıyla made in TURKEY yani Vestelin Venüs cep telefonu gibi değil. Neyse her üründe 2 rulman kullanıyoruz ve yılda 50 bin süpürge üretiyoruz. Hiç unutmam birbirine kırdırtarak ithal ettiğimiz iki firmadan rulman fiyatını 0.40 cente düşürmüşüm. Bir gün yönetim toplantsı yapıyoruz bir baktım genel müdür tıknaz , bıyıklı yani gördüğünüzde heh tam tipik bir Türk adamı denilecek bir adamı toplantıya getirmiş. Tanışma faslından sonra anladık ki bu adam bizim için ithal ettiğimiz rulmanları Türkiyede üretmeye talip daha doğrusu buna razı edilmiş. Kendisi tüm hesaplarını yapmış bize 0.30 centten rulman verebilecek birde Made in Turkey bir Türk olarak kendi adıma her ne kadar dış satınalma müdürü olarak benim işime çomak sokacak olsada serde vatan severlik var seviniyorum. Uzatmayalım adama yatırımı yaptırdık bu arada ithalat yaptığımız diğer iki firmaya hemen bir faks arkadaş sizden bu fiyata ürün alamayacağız fiyatınız pahalı. Adamlar apar topar japonyadan gelip bizle görüşme yapmak istediler. Sonuç bize 0.40 den verdikleri rulmanları 0.25 fiyat verdiler. Firmam adına çok güzel lakin öte taraftan sizden 0.30 centten mal alacağız diye yatırım yapmaya ikna ettiğimiz TÜRK üreticisi ne olacak adam tüm hesabını kitabını yapmış marjinal fayda ile 0.30 cente göre kendini ayarlamış. Valla dedik biz ticaret yapıyoruz işine gelire ya sende aynı fiyata vereceksin yada senden alamayacağız. Bak dedik üstelik sana kıyak yapıyoruz adamlar bize taa Japonyadan gönderiyorlar üstelik navlun içinde yani cıf li fiyat sen navlunsuz haydi haydi bunu verebilirsin. Adamın eli mahkum yaptığı yatırımı bir kurtarsa belki bir daha üretmeyecek çare yok eminim zararına evet dedi. Uzatmayalım bir sene Türk üreticisine tamamını senden alacağız sözüne rağmen sadece %25 ni alarak iş yapmaya devam ettik hemi de açık hesap çalışarak. Sonra nemi oldu 1992 krizi, şirket battı adama bir ton borç takdık kendisine ne olduğunu bilmiyorum ama bu bana bir şey öğretti TÜRKİYEDE bir mok üreteyimde para kazanayım dersen ayvayı yersin. NOT: Daha eski bir made in TURKEY, 1980 öncesine dayanan ,UĞURGÜL renksiz tv tüpü üretim macerası var onun sonuda devletin sözüyle yapılan yatırımın devletin verdiği sözü yerine getirmemesinden dolayı batış hikayesi. Eminim internette bu konuda bilgi sahibi olunur. Demek istemem şu ki sayın zkr bu iş temenniyle olsaydı bu gün birileri betonculuk yapacağına hiç olmazsa %50 si yerli VENÜS marka cep telefonu üretirlerdi. Yada daha ötesi yerli araba üreten bir babayiğit çoktaaaan çıkardı.

Sayfa 628/1001 İlkİlk ... 128528578618626627628629630638678728 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •