Sayfa 628/629 İlkİlk ... 128528578618626627628629 SonSon
Arama sonucu : 5529 madde; 5,017 - 5,024 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Merhaba , Nkolay FX den ucuz oldugu icin dolar aldim ve Midasa gondermek istiyorum. Ama Nkolay sistemi doviz cinsi eft yapilamamaktadir seklinde uyari veriyor. Nkolay dan dolar alip Midas a aktarabilen var mi acaba ? Tesekkurler.

Ilave ; Nkolay dan baska bankaya transfer etsek oradan Midas a transfer etsek olur mu acaba ? Tesekkurler.
    Nkolay'dan uption ile Vakıfbank'a yolla (ücreti çok az - 1 Euro kadar) oradan da Midas'a aktar (ücreti az veya hiç çıkmaz banka içi transfer olduğu için.)

2. Evet eglenceli gunler yasiyoruz.
    Guzel zarar ediyorum. Ders cikarmaktan ote yapacak birseyim yok.
    Portfoyde cinlide olacak, avrupalida olacak, amerikalida olacak. Cipte olacak, yazilimda, endustride , tuketici urunleride
    Aslinda amac basit tahvil faizini yenmek.
    Moral bozmak yola devam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3. Dunde piyasadan guzel bir tokat yedim. Yurtdisi borsalara yatirim yaparken gunluk, yuksek asagi ve yukari hareketleri kabullenmistim. Turkiyede gecmiste selale deneyimi yasamistim. İlk yurtdisi selale deneyiminide yasamis oldum.
    Peki su anda ne yapmayi dusunuyorum. Eger Turkiye borsasinda olsam hisselere bakar. Yeni para sokmaktan ziyade daha hisseler arasi rotasyon yapardim. Kopugu olup bu surecte iyi dayak yemis guzel hisseye gecerdim.
    Ama bizim sansimiza dolar/tl de hizli bir hareket oldu. Bu da ozellikle bizim karmasik vergi hesabimiz nedeniyle bu hareketi yapmayida guclestiriyor.
    Sonucta boyle zamanlarda ortada kacan bir firsat yoktur. Acele etmeden zamana yaymayi. Kaldiracli veya kredili islem yapanlarin panik hareketlerini izlemeyi. Azar azar islem yapmayi tercih ederim. Bu da gelir bu da gecer

Yatirim tavsiyesi degildir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

4. Trumpet piyasaları tarumar etti maallesef

5. Yarın ne olacağına dair bir fikrim yok. Hala büyük resmi görecek parçalara sahip değilim. Çin nasıl strateji izleyecek bilemiyorum. Gümrük tarifeleri ile, ülkeler teşvik paketleri ile mi yoksa amerika ile anlaşarak mı çözecek bilemiyorum. Fabrikalar mı taşınacak yoksa yeni pazarlar mı oluşacak bilemiyorum.
    Ben kendi adıma batı medeniyeti tarafını seçtiğim için çin riskini azaltıp yerel firmalara odaklanacağım. Coğrafi dağılım yapacağım. Tabi ki yavaş yavaş ilerleyeceğim.
    Yeni sistem herkese hayırlı olsun. Değiştirmeyeceğim şeyler için üzülmek yerine adapte olmayı tercih ederim.

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Yarın ne olacağına dair bir fikrim yok. Hala büyük resmi görecek parçalara sahip değilim. Çin nasıl strateji izleyecek bilemiyorum. Gümrük tarifeleri ile, ülkeler teşvik paketleri ile mi yoksa amerika ile anlaşarak mı çözecek bilemiyorum. Fabrikalar mı taşınacak yoksa yeni pazarlar mı oluşacak bilemiyorum.
    Ben kendi adıma batı medeniyeti tarafını seçtiğim için çin riskini azaltıp yerel firmalara odaklanacağım. Coğrafi dağılım yapacağım. Tabi ki yavaş yavaş ilerleyeceğim.
    Yeni sistem herkese hayırlı olsun. Değiştirmeyeceğim şeyler için üzülmek yerine adapte olmayı tercih ederim.
    İncelemek istersen:

https://investor.vanguard.com/invest...fs/profile/veu

ABD dışı dünya çapında yatırım yapan bir etf.

Bir de sadece ABD'ye yapan endeks fonu:

https://investor.vanguard.com/invest...fs/profile/voo

Bir kısmını dünya, bir kısmını ABD yapabilirsin görüşüne göre.

7. Merhaba,
    %110 ile Türk borsasında yatirim yapıyorum. Mart ortasında Türkiye'de borsanin iyi getireceğini düşünürek %80'lerden %110'a çıktım. 10 Ocakta ise sqqq etf ile abd piyasasını shortladim ama pozisyonumu erken kapattim. Şimdi ABD iyi firsat verecek gibi görünüyor. Portfoyumun yarısı ile yavaş yavaş tqqq toplamayı düşünüyorum. Böylelikle yillar sonra yurtdışı piyasasına gireceğim.

8. Teşekkür ederim inceleyeceğim

Sayfa 628/629 İlkİlk ... 128528578618626627628629 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •