Sayfa 629/1032 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    Zaten sen koyduktan sonar gidip tamamina baktim ortak. Nedir bu bir yorumlayin bize. Avukat zaten AYM'ye basvurmamis miydi bunlarin kaldirilmasi icin? Bir de mahkemeye mi basvurmus tekrardan?

Piyasanin bekledigi nedir? Ev hapsinin ve adli kontrolun kalkmasi mi?
    şu saatten sonra burunson icin kisa vadede net karar cikmaz gibi...olasıliklar var tabi...benim beklentim yurt disi yasagi ile ev hapsinin kalkmasi ve yargilamanin surmesi...ya da kismi bir cezanin verilerek yattigina sayilmasi(bu dusuk olasilik)...ben halkb muduru ulkeye donme durumu olmadan rahibinde turkiye cikisi iznini zor goruyorum...

piyasa son bir kac haftadir tahvile para girisi ve dolarda satis egilimi ile brunson yonunde pozitif beklenti yonunde...fakat davanin devami ve ev hapsi yeni trump tweti ve yeni yaptirim konusunu gundeme getirecektir, 4 kasimdada iran ambargosu konusulacagindan sert bir abd tutumu piyasanin bu son iki haftalik ilimli durusunu tersine cevirebilir...

siyasilerin brunsonu fazla dillendirmemesi acik secik olmasada brunsonun şuandan daha iyi bir durumda olabilecegi konusunda beklentiyi arttiriyor...bakalim bu sanal gundem hangi gercek gundemlerin eksi/arti fisegi olacak...trump fed in faiz arttirimini frenleyebilirse oicd de bir rahatlama olur yoksa kasilmaya devam...
    ...Biraz zaman geçsin herşeyi unutacaksın; biraz zaman geçsin herşey seni unutacaK...(Bendememişmiydim çabası beyhude, bilmedigini bilmek bakİ)...YAZILANLAR YORUMDUR TAVSİYEM OLAMAZ...

Sagolasin illim. Eline saglik.

Daha önceki endeks tahminlerimde de 2li dip beklediğimi belirtmiştim gidişat da onu gösteriyor, daha önceki düşüşlerde hep aynı şekilde olmuş.

85bin sevileri tekrar görülecek sanırım en geç ekim-kasım içinde, 85bin tutmazsa aşağıda 75bin gibi bir seviye var ama beklentim oraya inmeyeceğiz.
    Rahip davası bizi pozitif ayrıştırabilir bunu göreceğiz yani endeks 85bin e giderken Halk önceki dibini görmeyebilir veya tam tersi olumsuz bir durumda önceki dibinde altını görebiliriz.

Geçen gün karışık bir yazı yazmıştım Bist yıllık grafiklerine bakıldığında muhakkak yıl içinde ortalamasına değmiş...
    Onun için çıkış ancak 2019 ocak ayında başlaması gerekiyor. Sağlıcakla...
    ''Yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçeklerle ilgisi yoktur''
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

Geçen gün karışık bir yazı yazmıştım Bist yıllık grafiklerine bakıldığında muhakkak yıl içinde ortalamasına değmiş...
    Onun için çıkış ancak 2019 ocak ayında başlaması gerekiyor. Sağlıcakla...[/QUOTE]

Bu konuyu biraz daha açayım örneklerle..
    2019 da eğer beklediğim çıkış başlarsa 2 şekilde devam edebilir ya 2009-10 arası gibi çok dik açılı veya 2003-06 arası daha az açılı bir çıkış... Benim beklentim uzun süren bir düşüş dalgası içinde bulunduğumuz için çıkışında daha yavaş olacağı yönünde..
    Örnek 2019 da çıkış başladığını var sayarsak 2020 ye kadar 120bin seviyesi 3-5 aylık düzeltme 100bin civarına (böylece yine yıllık ortalamaya değmiş oluruz) 2021 de 140 bin yine 3-5 aylık düzeltme 120 bin e gibi ve son çıkış daha dik 2022 ye kadar 200bin gibi... Bu sefer ortalama çok aşağıda 120bin civarında kaldığı için sert düzeltme..
    Bu yazdığım senaryonun gerçekleşmesi için en büyük şart paritenin eur/usd düşüş trendini kırması ve eur un güçlenmesi yani kardeşi dxy nin aşağıya gelmesi, 3-5 yıllık bir dönem doların dünyada gücünü kaybetmesi... Th de benimle aynı düşünüyor ama Fed henüz o sinyali vermedi...
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

2-3 ay içinde kırılım bekliyorum, eğer tekrar 1eur - 1usd ye giderse vay dünyanın haline...
    Son grafikle de tüm forumdaşlara iyi geceler diliyorum. Sağlıcakla...
    ''Tek gerçek BeşiktAŞK''

6. Bugün ABD borsaları göçtü tabiri caizse. Nasdaq %6.5 gibi düştü. Dow 832 puan eksiyle kapattı. S&P500 100 puana yakın (%4 gibi) ekside kapattı. Bu düşüşlerin geçerli bir açıklaması yok, genel düşünce ABD 10 yıllıkların getirisinin %3.20 lere çıkması. Eh, şimdi Trump ektiğini biçiyor. Çin elindeki devalüasyon kozunu açık ve net olarak kullanmaya hazır olduğunu ortaya koydu ve bu durum ABD ekonomisi için çok tehlikelidir. Neden? Çünkü Yuan'ın değer kaybetmesi ülkeden sermaye kaçışını hızlandırır ve bu sermaye de doğrudan dolara kaçar, zaten aşırı değerli olan dolar daha da değerlenir, ABD ekonomisi bundan olumsuz etkilenir, borsalar göçmeye başlar, ekonomi resesyona doğru yol alır. FED bundan sonra faiz artışlarına ara vermek zorundadır çünkü 3 cepheden dolar değer kazanmaya devam ediyor: 1- FED'in faiz artırımları, 2- FED'in bilanço küçültme operasyonlarıyla piyasadaki likiditeyi (dolaşımdaki dolarları) azaltması, 3- Çin MB'sinin devalüasyon silahını kullanması. Bu 3 yolun hepsi ayni kapıya çıkıyor yani doların değer kazanmasına yol açıyor. Dolar değer kazandıkça en önce TR Arjantin Brezilya Endonezya G.Afrika Hindistan gibi gelişmekte olan ülkeler zarar görmeye başlıyor, bilahare de bu zarar gelişmekte olan ülkelere sıçrıyor. Bugün ABD borsalarındaki göçüş aslında pozitiftir çünkü FED'in uykudan uyanmasını sağlayacak ve arka plandaki riskleri daha net görmelerine neden olacak. Tüm bu gelişmelerin ışığında FED faiz artırımlarına devam etmemelidir. Eğer ederlerse büyük hata yaparlar.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

7. ABD Hazine Bakanı Mnuchin verdiği demeçlerle ne kadar tedirgin olduğunu ortaya koydu. Çin Hükümetini Yuan'da devalüasyona gitmemesi için uyardı. Adamın bunu istemeye yüzü yok. Trump'ın getirdiği damping vergileri zaten Çin'in ABD ihraçlarına yüklü bir maliyet getirdi. Hem serbest ticaret diyorlar hem de damping vergileri uyguluyorlar. Son yıllarda Yuan'daki %10-15 gibi devalüasyonlar ABD borsalarına %10-15 arası düşüş olarak yansımıştı. Mart ayından bu yana son 7 ayda Yuan dolar karşısında 6.25'den 6.93'e çıkmış durumda yani kabaca %10 değer kaybetmiş. Dolar-Yuan paritesinde 7 nin üstünde ABD için tehlike çanları çalmaya başlar. İşte bu yüzden ABD Hazine Bakanı "aman yapmayın" diye Çinlilere yalvarıyor. Bence ABD borsalarında bugün gördüğümüz %3-6.5 arası düşüşler doğrudan Çin MB'sının tutumu ile alakalı.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

8.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Hocam şu klnma ile halkbankı karşılaştırmayın, anlamı yok gereksiz yere kafa bulandırıyor. klnma yüz lira da bin lira da olabilir, iş değil, var böyle hisseler (örneğin ozgyo nun geçen yıl yaptığı hareket), sıkıysa büyük bankalardan birini öyle götürsünler.
    Bu konu aslında tam da işlenmesi gereken bir konudur Hocam çünkü hem çok nadir ortaya çıkar hem de borsanın gerçek yüzünü bir çok açıdan yansıtıyor. Borsacıların açgözlülüğünü, tahtadaki manipülasyonu, kesinlikle olmaması gereken müthiş bir çarpıklığı o kadar güzel gözler önüne seriyor ki bu KLNMA hissesine değinmeden edemiyorum. Ayrıca bir banka hissesi oluğu için karşılaştırma yapma imkanı da sunuyor. Bugünkü tavanıyla KLNMA 25.3 milyar tl lik bir piyasa değerine ulaştı. Aktiflerinin hemen hemen 2.5 katı (%250'si) yapar. Dünyada bunun eşi benzeri görülmüş veya duyulmuş değildir. Öte yandan HALKB piyasa değeri aktiflerinin sadece %2 sidir. Birininki %250, diğerininki %2. Eğer HALKB ayni rasyoda işlem görseydi piyasa değerimiz 1 trilyon tl olacaktı ama maalesef şu anda 8 milyar tl nin biraz üzerindeyiz. 1000 milyar tl nerede, 8 milyar tl nerede. KLNMA rasyosundan işlem görseydik hisse fiyatımız 1000 : 1.25 = 800 tl olacaktı ama hisse 7 tl bile değil şu anda.

Sayfa 629/1032 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •