Sayfa 629/994 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

1. Kesinleşen siparişleri düşününce 2,5 milyar ciro %20 net kar düşününce 500 mioluk net karlık siparişi mevcut. Bunların fiyatın içinde olduğunu düşünüyorum. Burda önemli olan kap... kapa siparişler düşünce fiyat netleşir.

2. otokar 2019 da olduğu gibi 2020 de de en iyi işveren ödülünü layık görüldü.
    https://www.savunmasanayi.org/otokar...-yeri-secildi/

2014 yılında eski çalışanlar için bir fabrika gezisi düzenliyor şirket
    https://www.youtube.com/watch?v=6rmf5SxWU_w&t=5s

3.  Alıntı Originally Posted by Gueno_33 Yazıyı Oku
    Kesinleşen siparişleri düşününce 2,5 milyar ciro %20 net kar düşününce 500 mioluk net karlık siparişi mevcut. Bunların fiyatın içinde olduğunu düşünüyorum. Burda önemli olan kap... kapa siparişler düşünce fiyat netleşir.
    net kar marjı yıldan yıla değişiklik gösterir.
    dolar kurunun seviyesi faizin düzeyi hammadde fiyatlarındaki seyir kar marjnı olumlu ya da olumsuz anlamda etkiler hatta satışların yurtiçi yurtdışımı otobüsmü zırhlımı oluşu bile kar marjını etkiler. bakiye siparişlerin hepsinin teslimatı 2021 de değil kimiside 2022 ye sarkabilir. birde şirketin satışlarının hepsi bakiye siparişlerden oluşmamaktadır. her satışı kapta göremezsiniz yurtiçi bayilerin sattığı otobüsleri, otokar europa sas veya bükreşteki şirketin sattığı büyük ölçekli olmayan satışları da bakiye siparişlerde göremezsiniz. şirketin geçtiğimiz yılki cironun yüzde olarak belli bir tutarını aşan kısımlar kapta yayınlanır hersey kapta yayınlanmaz. bugüne kadar kapta fransaya otobüs satıldığını ben hiç duymadım ama yıllar içinde belli miktarda sata sata adamlar 2400 ün üzerinde fransa yollarında otokar otobüsü oldu diye yatırımcı sunumuna yazmışlar.

4. açığa satış denen bi icat çıkarmışlar. amacı sağlıklı fiyat hareketleri oluşturmakmış. küçük yatırımcılar olarak açığa satışın bize beş kuruş faydası yok çünkü biz açığa satış yapamıyoruz zaten yapmamalıyız da. yapsak donumuza kadar alırlar. adam açığa basa basa fiyatı düşüre düşüre malı bedavaya getiriyor. açığa satış sağlıklı fiyat hareketi oluştursaydı 10 yıl önceki fiyatında olan pekçok hisse olmazdı. öyle kötü şirketler falan da değil bu 10 yıl önceki fiyatının altında olanlar. mesela garanti bankası ve diğer bankalar 10 yıl önceki fiyatın altında döviz bazlı. tüpraş 10 yıl önceki fiyatında dolar bazlı daha pekçok örnek bulabilirsiniz. hadi biz eski yatırımcılar bu düşüşlere alışığızda yeni arkadaşların pek çoğu ciddi hasar görüyor. zaten bi kısmı da coin tarafına geçti veya geçiyor. son bir yılda borsaya baya bi yeni yatırımcı girişi olmasına rağmen nüfusa oranladığımızda yüzde 2-3 civarına denk geliyor. bu oran yurtdışı borsalarda çok daha yüksek seviyede. hep yukarı giden bi borsa istemiyoruz zaten bu işin doğasına aykırı. neyse....

5.  Alıntı Originally Posted by Otokar Yazıyı Oku
    net kar marjı yıldan yıla değişiklik gösterir.
    dolar kurunun seviyesi faizin düzeyi hammadde fiyatlarındaki seyir kar marjnı olumlu ya da olumsuz anlamda etkiler hatta satışların yurtiçi yurtdışımı otobüsmü zırhlımı oluşu bile kar marjını etkiler. bakiye siparişlerin hepsinin teslimatı 2021 de değil kimiside 2022 ye sarkabilir. birde şirketin satışlarının hepsi bakiye siparişlerden oluşmamaktadır. her satışı kapta göremezsiniz yurtiçi bayilerin sattığı otobüsleri, otokar europa sas veya bükreşteki şirketin sattığı büyük ölçekli olmayan satışları da bakiye siparişlerde göremezsiniz. şirketin geçtiğimiz yılki cironun yüzde olarak belli bir tutarını aşan kısımlar kapta yayınlanır hersey kapta yayınlanmaz. bugüne kadar kapta fransaya otobüs satıldığını ben hiç duymadım ama yıllar içinde belli miktarda sata sata adamlar 2400 ün üzerinde fransa yollarında otokar otobüsü oldu diye yatırımcı sunumuna yazmışlar.

Saygıdeğer hocam; dediklerinize katılıyorum; ben sadece öngörü açısından faydası olur diye paylaştım.

Yani en kötü ihtimalle 500 mio ka cepte demek istedim. Saygılar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Koç Holdingin diğer bir şirketi türk traktör Hissesi % 3 yukarda iken, Otokar % 5 aşağıda olması enteresan..

7. Otokarda bizi kurtarsa kurtarsa kallavi bir sipariş haberi kurtarır gerisi yalan. Y.T.D

8. https://resimyukle.link/img/P3fGN.png
    Gün sonu pastasının linki . y t d

Sayfa 629/994 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •