Sayfa 629/1000 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Carsamba gunu evın ıhtıyaclarını almak ıcın markete gıttım. Marketın onunde 7 yaslarınde sezercık gıbı temız yuzlu bır cocuk kıyma alırmısınız dıyo sordu cekınerek. Normalde yardım etmem bu sekılde malum ramazan bırde yasanan durum yuzunden ıhtıyacı vardır dıye. kıymasını aldım baska bır sey ıstermısın dıye sordum tavukkanadı dedı onuda aldım baska ne ıstersın dedım yag dedı yagını aldım bırde prinç aldımm. Sevınlı cocuga verdım. bıraz ıslerım vardı dolastıktan sonra eve donerken baska bır marketın onunde bu sefer sevımlı bır kız cocugu :D 3 kardesız ıhtıyacımız var dedı dedım senın kardesıne aldım bugunluk benden bu kadar sonra baktım anaları orda oncekı cocuga bakmıstım nereye gıdıyor dıye o kadın. Gittim kadının yanına buncacık cocukları nıye dılendırıyosun cocukların ezılmesıne sebebıyet verıyosun ihtiyacımız var falan fılan beledıye yardım yapmıyor mu yapıyor dedı . ufak erkek cocugu kımın nesıydı dedım ablamın dedı. Almanya olsak cocukları boyle anaların elınden alır . Bizimi kandırıyorsunuz bılmem ama o cocuk ıcın aldıklarım helal olsun dedım helal ettım ayrıldım yanından. Kendımı yardım etmıs gıbı degıl dolandırılmıs gıbı hıssettım acıkcası.
    gibi mi? ama bu duyguyu emin ol % 90 ımız hissetmiştir. zaten gerçek ihtiyaç sahibi değil bu tip bu işe alışmış insanlar dilenir. üstelik bu tip yardım! onları alıştırmıyor mu? aşevleri, vakıflar vasıtasıyla bu tip yardımları yapmak daha uygun değil mi? hangi belediye aç kalan insanlara yardımcı olmuyor?

2. Ee nerde bizim topige can vereni? Guya cezasi iki gun idi. Cok sayin ve sevgili yoneticilerimiz zahmet olmazsa bir demet cicek alipta medari iftarimizdan ozur dileyip topige tesrifini saglayabilirler mi? Kustu adam gelmiyor. Geldimi diye kac kere girdim topige saymadim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
    #rehaKayaBurayaBarnaklarHavaya

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    #rehaKayaBurayaBarnaklarHavaya
    #rehakayaburayaramazansonrasıkadehler havaya

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hiç kimseye yardım falan etmeyin.
    Şimdiye kadar kime yardım ettiysek hep bizden daha lüks yaşadıklarına şahit olduk.
    Özellikle ramazanda biner biner para verdiğimiz fakir görünümlü duygu sömürücüler..

Hatta bir tanesi ölünce, oturduğu apartmanın komple ona ait olduğunu öğrendik. (Söylenti değil, evi bizzat satın alırken öğrendik)

Bizimkinden daha pahalı koltuk takımı alanlar, benim markete verirken bile içimi cızlatan miktarda parayı çocuğuna "eğlence aletlerine binsin diye" verenler, anası "zavallı fakir dul kadın" imajıyla fitre ve zekat toplayıp oğlunun o paraları lüks araçla boş boş gezip içki aleminde yemesi, evde kameradan izlediğim kapımın kuytusuna girip cebindeki bir deste parayı şakır şakır sayan dilenciler, daha neler neler.

Rahmetli babam anlatırdı. Engelli biriyle sohbet ediyormuş.
    Bir futbolcu o engelliye her ay yardım ediyormuş.
    Engelli şahıs "bu ay parayı yatırmadı o**** çocuğu" demiş..

Tecrübelerim bunlar.
    Gerisi size kalmış.
    Dediginizde haklısınız bunu meslek edınmıs cok kısı oldugunu bıldıgımden yardım etmem. Lakin buralarda bu işi yapanlar şopar tipli olur. Dedigim gibi eli yüzü düzgün temiz giyimli sezercik gibi bir cocuktu.Artık yöntem mi degiştirdiler bilmem. Sonuç olarak bir insan olarak vicdanlı bır gunumuze geldik.Çocuk cagıza aldık dolandırılmıs olsak bile Allah katında vicdanen bir sevap almışızdır. Zaten teyzelerine gittim acıklamamı yaptım helalligimide verdim.
    Ciddi boyutta dilenci sorunu var Ankara Altındağ Aydınlıkevlerde çevrelı caddesınde her sokak bası dilencı var.

6. haftaya şaak 100 puan indirim gelir mi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by eksina Yazıyı Oku
    Kendımı yardım etmıs gıbı degıl dolandırılmıs gıbı hıssettım acıkcası.
    ( Maalesef ) Benim de başıma geldi bir kaç gün önce.

Bu ramazanda, discount marketlerden birisinden alış/veriş kartı alıp dağıttım. Çoğunu (memleketimdeki) muhtar aracılığıyla. Gözüm görmedi, kulağım duymadı kimlere gittiğini.

Bir kaç da askıda fatura ödedim. Gözüm görmedi, kulağım duymadı kimlere gittiğini.

Bir miktar erzak paketi dağıttım, onu da gözüm görmedi, kulağım duymadı kimlere gittiğini.

Birine de ayni ve nakdi yardım yaptım, birisi aracılığıyla, gözüm görmedi, kulağım duymadı kimdi neydi.

Fakat, bir kaç gün önce yardıma ihtiyacı olan birisi olduğunu söylediler. Bir miktar nakit ve bir miktar erzak ile ayağına kadar gittik. (telefon edildiği için) Oturduğu orta halli sitenin kapısına kadar kızıyla gelmişti.

Verdik emanetleri. Ama kızına baktım, ayağında şu meşhur markalı spor ayakkabılarından, üzerinde markası yazılı t-shirt, kısa bir kot şort, arka cebinde 6" bir akıllı telefon. 15-16 yaşlarında bir kız.

Annesi dersen, onun da giyimi kuşamı yerindeydi maşallah.

Ben de kendimi dolandırılmış hissettim inanın.

Eve dönünce de, bu yardımı ! yapmama vesile olan kişiye telefon edip, ağzıma geleni de saydırdım doğal olarak.

8. Yardim yapmaya devam et Sevgili DeliKan,

Bence cok iyi isler yapiyorsun.

Sayfa 629/1000 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •