Sayfa 629/751 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon
Arama sonucu : 6006 madde; 5,025 - 5,032 arası.

Konu: TRCAS - Turcas Petrol

1.  Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Balinalar carvana peşinde hepsibenim peşinde BİST'i unuttu Buradan yabancı yatırımcılara sesleniyorum, ABD borsalarından kazancınızı alın memlekete geri dönün
    O balinalar doların ve serbest marjların kokusunu aldı bile… 😂😂

Alıntı Originally Posted by €vrén Yazıyı Oku
    Bir süredir yazmıyordum sükuneti koruyayım aklıselim düşüneyim diye. Senebaşından beri kağıt üzerindeki zarar 7.5 milyon. Tek teselli maliyetin 2019 2020'lerden olması nedeniyle zararın kardan zarar olması, ama yine de insan gibi satmadı namussuzlar. Özellikle Teknosa'da kantarın topuzu fazlasıyla kaçtı, dün 4 küsür milyon lot satış vardı tek bir aracı kurumdan, zirveden %50 geriye çekildi neredeyse. Ben dün itibarı ile fon dışı eldeki tüm bakiyeyi Teknosa'ya koydum 70.000 lot. Artık oturur beklerim. Teknosa görece daha hızlı toparlarsa bir noktada tekrar Petun Turcas bölüştürürüm herhalde ama o kadar fazla düştü ki en azından 20 Şubat'ta gelecek bilançoya hatta belli bir miktar sonrasına kadar burada beklemek daha iyi olacak gibi geliyor bana. Dün Shell'in rekor kar açıkladığıyla ilgili haberi de gördüm. İnşallah Turcas karı da iyi gelir. Bu kadar düşüşten sonra ne olursa olsun hepsi bir şekilde tepki yükselişi yapar herhalde ama zirveden bu kadar geri çekilme gerçekten çok abartılı oldu. Kitap okuyup kafa dağıtmaya çalışıyorum artık. Yapacak bir şey yok beklemekten başka.
    Turco kalmadımı yani.
    Yırttık şeriklerr😅

Bişi diyimmi böyle olacağını bilebile satmadık.
    Zaten benim sorun satamamakta.
    Mas kurulduğu zaman aramıştım acun abiyi.
    Siz satarsınız beklersiniz diye.
    Öyle bir fon kuracaktık ama spk izin vermedi mac gibi olcak buda hep hissede dediydi.
    Sanırım ilerde olurda rahat ederiz.
    Epey zarar ettik ama dalır bazında halen kardayız.
    Dalır olursa 25 odagider.
    2026 o zaman😅😅
    Burada paylaşılan hiçbir görüş, fikir,eylem v.s yatırım tavsiyesi değildir.G.P

3.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    O balinalar doların ve serbest marjların kokusunu aldı bile… ����
    Hızlarını ben takip etmeye bile yetişemiyorum, 3.5 dolardan 14 dolara gitmeler falan o nasıl bir getiri öyle

Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Turco kalmadımı yani.
    Yırttık şeriklerr��

Bişi diyimmi böyle olacağını bilebile satmadık.
    Zaten benim sorun satamamakta.
    Mas kurulduğu zaman aramıştım acun abiyi.
    Siz satarsınız beklersiniz diye.
    Öyle bir fon kuracaktık ama spk izin vermedi mac gibi olcak buda hep hissede dediydi.
    Sanırım ilerde olurda rahat ederiz.
    Epey zarar ettik ama dalır bazında halen kardayız.
    Dalır olursa 25 odagider.
    2026 o zaman����
    Petun'u Trcas'ı sattım Tknsa'ya bastım hepsini Fon çok heyecansız, her aldığını tutuyor, ne satıyor ne değiştiriyor, bari ben biraz hareket getireyim dedim

Kur bayadır sabit kalınca Teknosa'nın ithal elektronik satışları artmıştır. Son düşüşte en çok dayak yiyen de Teknosa oldu. Bilanço tarihi de yakın olunca tepki yükselişinde önden gidebilir umuduyla geçiş yapmış oldum.

Aslında Petun Trcas Tknsa her duruma uygun güzel bir portföy olurdu ama fon zaten riski dağıtmış durumda olduğu için ben kendi tarafımda biraz risk almakta sakınca görmedim.

Böyle olacağını bile bile satmamak noktasında, 6 ayda 3'e katlayan borsanın bir yerde sağlam düşebileceği muhakkaktı, ama yükselirken daha ne kadar yükselir, düşerken nereden döner bilmek mümkün olmayınca, ne düşünsek ne planlasak nafile. Turcas 25'ten 22'ye düşünce ben çok düştü diye düşünmüştüm. Şimdi geldiğimiz yer ortada. Bir kesim bu tip durumlarda düştükçe sürekli alabilmek için sürekli kenarda nakit bulunduruyor, %50 borsa %50 nakit gibi oranlar tutuyorlar, ama onlar da yükselişte kazançtan kayıp yaşıyor. Ben 2019'dan beri %100 borsadayım. MAC fonunu ilk aldığımda 2.5 kuruştu fon fiyatı, birkaç ay önceki zirve fiyatı 30 kuruş oldu, şimdi düşüşlerden sonra 22 kuruş, hala başlangıçtan 9 kat yukarıda. Böyle bir getiri dövizle altınla faizle falan mümkün olmazdı. Son girenler için kısa vadeli büyük hayal kırıklığı oluyordur doğrudur ama ben de yaşadım bunları zamanında. 2019 sonunda fonda 2 milyonum vardı pandemide 1.3 milyona düşmüştü. 2 milyonu kazanmak için 20 yıl çalıştıktan sonra 2 ayda 700bin kayıp yaşamak kolay sineye çekilir bir durum değildi ama ben kitap okuya okuya fon yöneticilerini dinleye dinleye bir disipline soktum kendimi. Bu işin zamanlaması yukarıdan satıp aşağıdan alması nakite dönmesi daldan dala atlaması falan olmuyor. Sürekli borsada olup doğru hisse seçimi ile borsa endeksinin üzerinde getiri sağlamaya çalışmak uzun vadede en kazançlı strateji gibi görünüyor. Bu yüzden ben nakite dönmemekte kararlıyım. Zaten nakite dönsem %3 düşse çok düştü deyip yine hemen giriyorum. Bu enflasyonla bu kur rejimi ile bu faizle nakitte kalmak çok daha büyük bir risk gibi geliyor bana. Böyle olunca da bir yerde düşeceğini bilsem bile asla satmaya varmıyor elim.

4. Sn. Evren

https://twitter.com/yatirimcibibaba/...CPGc02A8rRqKTw

Fonların getirilerini takip etmek için bu hesaba bakabilirsiniz. Gün içi ve gün sonu fon değerlerini paylaşıyor.

Anladığım kadarıyla xu100 dışı şirketlerden oluşan ve geçen senenin getiri / katılımcı sayısında lider olan fonlardan, çıkışlar başlamış.

Örnek: Garanti bankası xu100 dışı hisse senedi.

Hızlarını ben takip etmeye bile yetişemiyorum, 3.5 dolardan 14 dolara gitmeler falan o nasıl bir getiri öyle

Petun'u Trcas'ı sattım Tknsa'ya bastım hepsini Fon çok heyecansız, her aldığını tutuyor, ne satıyor ne değiştiriyor, bari ben biraz hareket getireyim dedim

Kur bayadır sabit kalınca Teknosa'nın ithal elektronik satışları artmıştır. Son düşüşte en çok dayak yiyen de Teknosa oldu. Bilanço tarihi de yakın olunca tepki yükselişinde önden gidebilir umuduyla geçiş yapmış oldum.

Aslında Petun Trcas Tknsa her duruma uygun güzel bir portföy olurdu ama fon zaten riski dağıtmış durumda olduğu için ben kendi tarafımda biraz risk almakta sakınca görmedim.

Böyle olacağını bile bile satmamak noktasında, 6 ayda 3'e katlayan borsanın bir yerde sağlam düşebileceği muhakkaktı, ama yükselirken daha ne kadar yükselir, düşerken nereden döner bilmek mümkün olmayınca, ne düşünsek ne planlasak nafile. Turcas 25'ten 22'ye düşünce ben çok düştü diye düşünmüştüm. Şimdi geldiğimiz yer ortada. Bir kesim bu tip durumlarda düştükçe sürekli alabilmek için sürekli kenarda nakit bulunduruyor, %50 borsa %50 nakit gibi oranlar tutuyorlar, ama onlar da yükselişte kazançtan kayıp yaşıyor. Ben 2019'dan beri %100 borsadayım. MAC fonunu ilk aldığımda 2.5 kuruştu fon fiyatı, birkaç ay önceki zirve fiyatı 30 kuruş oldu, şimdi düşüşlerden sonra 22 kuruş, hala başlangıçtan 9 kat yukarıda. Böyle bir getiri dövizle altınla faizle falan mümkün olmazdı. Son girenler için kısa vadeli büyük hayal kırıklığı oluyordur doğrudur ama ben de yaşadım bunları zamanında. 2019 sonunda fonda 2 milyonum vardı pandemide 1.3 milyona düşmüştü. 2 milyonu kazanmak için 20 yıl çalıştıktan sonra 2 ayda 700bin kayıp yaşamak kolay sineye çekilir bir durum değildi ama ben kitap okuya okuya fon yöneticilerini dinleye dinleye bir disipline soktum kendimi. Bu işin zamanlaması yukarıdan satıp aşağıdan alması nakite dönmesi daldan dala atlaması falan olmuyor. Sürekli borsada olup doğru hisse seçimi ile borsa endeksinin üzerinde getiri sağlamaya çalışmak uzun vadede en kazançlı strateji gibi görünüyor. Bu yüzden ben nakite dönmemekte kararlıyım. Zaten nakite dönsem %3 düşse çok düştü deyip yine hemen giriyorum. Bu enflasyonla bu kur rejimi ile bu faizle nakitte kalmak çok daha büyük bir risk gibi geliyor bana. Böyle olunca da bir yerde düşeceğini bilsem bile asla satmaya varmıyor elim.
    Trcas daha ucuz gibi sanki.Opsiyonda bonusu.Bilmem yanlışmı düşünüyorum.
    Bugünki alımlar mac a giderse çok gülerim.
    Acun abi paçal yapii😂

6.  Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    Sn. Evren

https://twitter.com/yatirimcibibaba/...CPGc02A8rRqKTw

Fonların getirilerini takip etmek için bu hesaba bakabilirsiniz. Gün içi ve gün sonu fon değerlerini paylaşıyor.

Anladığım kadarıyla xu100 dışı şirketlerden oluşan ve geçen senenin getiri / katılımcı sayısında lider olan fonlardan, çıkışlar başlamış.

Örnek: Garanti bankası xu100 dışı hisse senedi.
    Başka fonda yatırımım olmadığı ve düşünmediğim için fon getirilerini takip etmiyorum, ama bu hesabın bir paylaşımında hangi fonda hangi hisse var diye çok kapsamlı bir tablo vardı, onu incelemiştim, baya emek vermişler, ellerine sağlık.

Çıkışları girişleri TEFAS Tarihsel Veriler'den takip ediyorum ben. Hisse fonlarını portföy büyüklüğüne göre sıralayıp büyükten küçüğe 5-10 fonun son 1-2 aydaki giriş çıkışlarını incelemiştim. Dediğiniz gibi BİST 100 dışı şirketlere yatırım yapan fonlarda çıkışlar daha fazla. Banka bağlantılı PYŞ fonlarında da çıkışlar daha fazla. Değer yatırımı felsefesiyle yatırım yapan fonlarda, yatırımcılar daha bilinçli olduğu için olsa gerek, çıkışlar daha az, ama yine de var elbette.

Fon giriş çıkışları fiyatları biraz da gecikmeli takip ediyor. Yani fon 1 hafta falan düşsün sonra yatırımcı çıkmaya başlıyor. Fon yükselmeye başladığında da hemen giriş olmuyor genelde, fon fiyatı artmaya başladığında bazen yatırımcı çıkışı devam ediyor, fon fiyatı 1-2 hafta artmaya devam ederse sonra yatırımcılara güven gelip tekrar girişler başlıyor gibi durumlar görmüştüm geçmişte. Önümüzdeki hafta borsa yükselmeye devam ederse hafta içinde veya ertesi hafta girişler başlayabilir, o zaman yükseliş daha kararlı hale de gelebilir diye umuyorum.

Siz veya Sn. GP önceki mesajlarda yazmış bu düşüşlerde fonlara oynuyorlar diye, ben de böyle olabileceğinden şüpheleniyorum biraz. Piyasa çok aşağı basılınca yatırımcılar korktu, fonlar yatırımcı parası ödemek için mecburi satışa geçti. Zirveden %30-40-50 düşüş sonrası fonları satışa zorlayıp, fonların sattıklarını toplayıp, önümüzdeki zamanlarda piyasa tekrar yükseldiği zaman fonlara tekrar giriş olduğunda fonlar tekrar hisse almaya başladığında aşağıdan toplananları yukarıdan fonlara geri satmak gibi bir dolap söz konusu olabilir mi diye ben de düşünmedim değil. Fonlar son 6 ayda çok hızlı ve çok fazla büyümüştü. Sıkıştırmak için yapılan bir operasyon olur mu olabilir neden olmasın. Belki de fazla senaryo yazıyoruzdur ama olmayacak şey de değil. Neyse en azından düşüşün hızlı olması bence daha iyi oldu. 3 ay 5 ay yavaş yavaş düşse onun toparlanması da 3 ay 5 ay sürse bu yılı kaybetmiş olurduk. Şimdi hızlı düştü, inşallah toparlanması da hızlı olursa belki seçime kadar yeni zirveler görürüz, Allah'tan ümit kesilmez, hisse yatırımcısı olmanın ilk şartı geleceğe dair ümitli olmakmış

7.  Alıntı Originally Posted by GP Yazıyı Oku
    Trcas daha ucuz gibi sanki.Opsiyonda bonusu.Bilmem yanlışmı düşünüyorum.
    Bugünki alımlar mac a giderse çok gülerim.
    Acun abi paçal yapii��
    Ucuzluk konusunda değerleme hesabına hakim değilim, ama KAP'taki sermaye ve ortaklık yapısına bakınca, Petun ve Tknsa'da MAC'ın %5 üzeri payı olduğu için toplam pay sayısını KAP'tan görerek hesaplayınca, Petun ve Tknsa'nın ağırlığı Trcas'a kıyasla daha fazla görünüyor MAC'ta. Petun %8.5 Tknsa %6.8 gibi hesaplamıştım son baktığımda. Trcas %4-5 civarı olsa gerek. Ocak portföy dağılım raporu geldiğinde daha net görürüz. MAS'ta ise hepsinin ağırlığı eşit gibi hesapladım kabaca. KAP'ta görünen paylar sadece MAC'taki paylar. MAS sahipliği Petun ve Tknsa'da %5'ten fazla olmadığı için MAS payları KAP'ta görünmüyor. Ancak Marmara Capital'in toplam payı %5'i %10'u vb. geçtiğinde, gönderilen KAP bildiriminde toplam pay göründüğü için, oradan da MAS'taki miktarı hesaplamıştım. Trcas'ta sahiplik %5'i geçmediği için Trcas için KAP'ta toplam pay görünmüyor.

Zamanında Celha Ditas için de böyle takip ediyordum. O zamanlarda hisse yatırımım yoktu ama meraktan takip ediyordum. Şimdi de aynı şekilde Petun Tknsa için izliyorum. Sonuç olarak, biraz bu pay sayılarının ve sahiplik miktarının daha fazla olmasından, biraz kurun uzunca bir süredir stabil kalması nedeniyle Teknosa'nın satışlarının iyi gittiğini düşündüğümden, biraz da gerek zirveden geri çekilme gerekse son düşüşteki kayıp açısından en çok dayağı Teknosa'nın yemesinden dolayı geçiş kararı almış oldum.

Tek şirket riski aldığıma değecek bir getiri olur mu bilemiyorum, üç şirket de aşağı yukarı paralel gidiyorlar, yani Mart Nisan civarı fona eklendikleri tarihten bu yana getirileri aşağı yukarı aynı. Zaman zaman bazısı daha fazla yükseliyor zaman zaman bazısı daha fazla düşüyor ama uzun vadede aşağı yukarı aynı gidiyorlar. Ben de en kötü zamanda en geride olanı alıp gelecekte bir noktada görece daha iyi getiri sağladığı bir zaman geldiğinde tekrar tek şirketten üç şirkete dönerek bir alım satım kazancı yaratabilir miyim düşüncesiyle böyle bir işe kalkışmış oldum.

Ana paranın tamamı olsa asla alınacak bir risk değil ama bendeki miktar fona kıyasla 10'da 1 gibi bir oranda olduğu için ben kendimdeki miktarı tek şirkete koysam bile genel risk dağılımını çok fazla değiştirmediği için sakınca görmedim, bir şanssızlık olmazsa bir noktada görece daha iyi bir getiri olabilir diye umdum. Hayırlısı artık göreceğiz bakalım ne olacak.

Sizin açınızdan bakarsak Turcas'ları sattığım için Turcas yükselişe geçti siz kardasınız Oysa ne ümitliydim 22'den alırken, 30'a gelince yarısını satar, 35'te de kalan yarısını satarım diyordum, hayaller ve acı gerçekler

Ucuzluk konusunda değerleme hesabına hakim değilim, ama KAP'taki sermaye ve ortaklık yapısına bakınca, Petun ve Tknsa'da MAC'ın %5 üzeri payı olduğu için toplam pay sayısını KAP'tan görerek hesaplayınca, Petun ve Tknsa'nın ağırlığı Trcas'a kıyasla daha fazla görünüyor MAC'ta. Petun %8.5 Tknsa %6.8 gibi hesaplamıştım son baktığımda. Trcas %4-5 civarı olsa gerek. Ocak portföy dağılım raporu geldiğinde daha net görürüz. MAS'ta ise hepsinin ağırlığı eşit gibi hesapladım kabaca. KAP'ta görünen paylar sadece MAC'taki paylar. MAS sahipliği Petun ve Tknsa'da %5'ten fazla olmadığı için MAS payları KAP'ta görünmüyor. Ancak Marmara Capital'in toplam payı %5'i %10'u vb. geçtiğinde, gönderilen KAP bildiriminde toplam pay göründüğü için, oradan da MAS'taki miktarı hesaplamıştım. Trcas'ta sahiplik %5'i geçmediği için Trcas için KAP'ta toplam pay görünmüyor.

Zamanında Celha Ditas için de böyle takip ediyordum. O zamanlarda hisse yatırımım yoktu ama meraktan takip ediyordum. Şimdi de aynı şekilde Petun Tknsa için izliyorum. Sonuç olarak, biraz bu pay sayılarının ve sahiplik miktarının daha fazla olmasından, biraz kurun uzunca bir süredir stabil kalması nedeniyle Teknosa'nın satışlarının iyi gittiğini düşündüğümden, biraz da gerek zirveden geri çekilme gerekse son düşüşteki kayıp açısından en çok dayağı Teknosa'nın yemesinden dolayı geçiş kararı almış oldum.

Tek şirket riski aldığıma değecek bir getiri olur mu bilemiyorum, üç şirket de aşağı yukarı paralel gidiyorlar, yani Mart Nisan civarı fona eklendikleri tarihten bu yana getirileri aşağı yukarı aynı. Zaman zaman bazısı daha fazla yükseliyor zaman zaman bazısı daha fazla düşüyor ama uzun vadede aşağı yukarı aynı gidiyorlar. Ben de en kötü zamanda en geride olanı alıp gelecekte bir noktada görece daha iyi getiri sağladığı bir zaman geldiğinde tekrar tek şirketten üç şirkete dönerek bir alım satım kazancı yaratabilir miyim düşüncesiyle böyle bir işe kalkışmış oldum.

Ana paranın tamamı olsa asla alınacak bir risk değil ama bendeki miktar fona kıyasla 10'da 1 gibi bir oranda olduğu için ben kendimdeki miktarı tek şirkete koysam bile genel risk dağılımını çok fazla değiştirmediği için sakınca görmedim, bir şanssızlık olmazsa bir noktada görece daha iyi bir getiri olabilir diye umdum. Hayırlısı artık göreceğiz bakalım ne olacak.

Sizin açınızdan bakarsak Turcas'ları sattığım için Turcas yükselişe geçti siz kardasınız Oysa ne ümitliydim 22'den alırken, 30'a gelince yarısını satar, 35'te de kalan yarısını satarım diyordum, hayaller ve acı gerçekler
    Bilginize ve araştırmanıza saygı duyuyorum.
    Meraktan ditaşk ve çelik çomak izlemek çok ilginç.
    Ama başarı böyle gelir.
    Emek olmadan yemek olmaz.
    Ben acun abiden önce ray sigortaları çağrıya verdikten sonra gelecek persfektifi olarak ve niğdede incelemede bulunarak doğan grubu hissesi olduğundan o zamanlar 25 milyon dolar piyasa değeri olan ve zararda olan daha öncede mecnur tarafından operasyona uğramış bu şirketi seçtim.
    Piyasa değeri sonra 10 milyon dılara düştü.Sektördekilerle görüşerek düştükçe aldım.
    Mac ile ilk olarak 2020 yılının şubat ayında ditaşka gelmesi ile tanıştım.Hiç unutmam almaya başladıktan sonra ikiye katladı bende epey verdim ve sonra aynı fiyata geri düşmüştü.
    Şubat 2020 de alımlar başlamıştı ve 7lira iyi pirim yaptı diye vermiştim biraz.Ordan 14 yaptı ve 7 ye geri döndü.
    Sermaye 10 milyondu ve fon 800 bin lot almıştı.Bu aldıklarının 200 bin lotunu 20202 de sattı tekrar aldı şubat 2021 de sattı ve sonra daha fazlasını tekrar aldı.
    Şu anda dolar bazında ilk giriş seviyesinin 3 misli karda fon.Benim maliyetim daha düşük ve satmayı düşünmüyorum.
    Bu arada iki bedelli oldu ve yavruladı😂
    Çelik çomak az vardı satıldıktan sonra çağrı fiyatının iki mislini hesapladım ve orda vedalaştım.Wasaban üstat beni dinlemedi çağrı fiyatına verdi.😂

Trcas konusuna gelince.
    Acun abinin geleceğini tahmin ediyordum.İddiaya bile girdik wasaban üstatla yunanına ama kesik attı.Paramı kazandık sanki abi diyo😂
    Turco 20 dodo 5 lira iken yarısını değiştirelim ve ben jübile yapayum dedim wasaban üstada.
    Destek atmadı.
    Turco 24 dodo 6 lira iken tekrarladım yine destek atmadı.Ben yüzde 10 la düşüncemi gerçekleştirdi.Yüzde elli olsa turcolar 36 liraya geliyordu şu an😂

Sizin gibi yıllarca ditaşk ve çelik çomak izlemiş biri olarak ikinci defa geleceğinide söyledim wasaban üstada ve aralık 2022 de geldi.
    Daha önceki stili bildipimden dodoları çevirdim hemen.Madem jübile mümkün olmadı.Devammm😂
    Hatta wasaban üstada acun abinin alışını görünce fullemek lazım dedim.
    Bende 22 den aldıklarımı 44 e veririm diyordum.
    Kısada olmadı ama longda halen mümkün olabilir.😂😂
    Aralık 2022 de teknosada almış olsak aynı akibet oluyordu geçmişe bakınca.
    Trcası tercih etmemin nedeni opsiyon ve borcun bitmesi.
    Hatta dün dedimki wasaban üstada opsiyon biran önce olsada .......hissesine geçip yapamadığım jübilemi yapsam😂
    Herşey çok güzel olacak.
    Dediğiniz gibi umut yoksa borsada yok.

Sayfa 629/751 İlkİlk ... 129529579619627628629630631639679729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •