Sayfa 63/607 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon
Arama sonucu : 4850 madde; 497 - 504 arası.

Konu: JANTS - Jantsa Jant Sanayi

1. Jants, ağırlıkı olarak AB ülkelerine ihracat yapıyordu, şimdi AB'nin Çin jantlarına 5 yila kadar büyük vergiler uygulama kararı ile bu rakamı daha da artırma şansını elde edebilir.

2019 yılı bilançosuna göre 514 milyonluk cironun 420 milyonu ihracat, 420 milyon ihracatın da 205 milyonu AB'ye olan ihracat rakamı.

https://imgyukle.com/i/n6CU3Y
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

2. Evet bu konuyu 2 gün önce yazmıştım. AB deki otomotiv üretim kayıplarını bu Çine uygulanacak ek vergi telafi edecektir diye düşünüyorum.
    Ocak-şubat ve martın başı itibariyle abd ye yapılan ihracatları takip ettiğim sitedeki verilere göre canlı olarak görüyorum.
    Osd ocak ayı verileri geçen yıldan iyiydi. Şubat henüz yayınlanmadı. Ama öngörüm şubatta da virüs kaynaklı tedarik sorunları kaynaklı üretim düşüşü olmamıştır.
    Kur artışı nedenli zaten ciro artışı cepte.
    Özetle ilk çeyrekte pozitif bilanço bekliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. Yazdıklarınız doğru ve olumlu haber ancak borsamız henüz virüs olayından etkilenmedi. Endeksin 86-.88000 seviyelerine düşebileceği belirtiliyor. Bir miktar biz de etkilenebiliriz. Sonrası yukarı tabi ki. Borsalar toparlandığında en iyi çıkış yapacak hisselerden biriyiz.
    Bir miktar daha almayı düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi değildir

4.  Alıntı Originally Posted by livehuman Yazıyı Oku
    Yazdıklarınız doğru ve olumlu haber ancak borsamız henüz virüs olayından etkilenmedi. Endeksin 86-.88000 seviyelerine düşebileceği belirtiliyor. Bir miktar biz de etkilenebiliriz. Sonrası yukarı tabi ki. Borsalar toparlandığında en iyi çıkış yapacak hisselerden biriyiz.
    Bir miktar daha almayı düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesi değildir
    Evet dediklerinizde haklılık payı var. Kendi adıma virüsün yatırım yaptığım hisseleri nasıl etkileyeceğini takip ediyorum.
    Borsa nerelere düşer bilemiyorum ama her zaman nakit sermaye enazından portföyün yarısı olmalı bence şu ortamda.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Yabancılar yılbaşından başlayarak hisselerden çıkış yapıyor. Ancak bizim hissemizde pek yabancı da bulunmuyor. İhracat odaklı sağlam ve başarılı böyle bir şirketin hisselerinden çıkan yerli yatırımcıların amacı nedir ?

6.  Alıntı Originally Posted by livehuman Yazıyı Oku
    Yabancılar yılbaşından başlayarak hisselerden çıkış yapıyor. Ancak bizim hissemizde pek yabancı da bulunmuyor. İhracat odaklı sağlam ve başarılı böyle bir şirketin hisselerinden çıkan yerli yatırımcıların amacı nedir ?
    100 milyon yılsonu kar beklentisi ile alanlar portföy boşaltıyor uzun zamandır. Muhtemelen 40-45 arası maliyetlidir.

7. İlk çeyrekten çok ikinci çeyrekte daha çok yansıyacaktır. 5 Mart itibariyle bu karar alınmış. 2020 senesi için en az % 60 karlılık oranı artabilir daha da fazla olabilir.
     Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Evet bu konuyu 2 gün önce yazmıştım. AB deki otomotiv üretim kayıplarını bu Çine uygulanacak ek vergi telafi edecektir diye düşünüyorum.
    Ocak-şubat ve martın başı itibariyle abd ye yapılan ihracatları takip ettiğim sitedeki verilere göre canlı olarak görüyorum.
    Osd ocak ayı verileri geçen yıldan iyiydi. Şubat henüz yayınlanmadı. Ama öngörüm şubatta da virüs kaynaklı tedarik sorunları kaynaklı üretim düşüşü olmamıştır.
    Kur artışı nedenli zaten ciro artışı cepte.
    Özetle ilk çeyrekte pozitif bilanço bekliyorum.

8. Bir de AB'nin vergi kararının dışında Çin'in koronovirus sıkıntısından dolayı ABi dışında diğer ülkelere olan ihracatı da etkileyebilir.
    Bu haber sıkıntılı bir dönemde geldi yoksa hissenin temel dinamikleri zaten fevkalede iyi, bu habere iyi tepki verirdi.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

Sayfa 63/607 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •