Sayfa 63/1002 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 497 - 504 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

Alıntı Originally Posted by hkm Yazıyı Oku
    Sn achiles sağlık bakanının ilk covid ölümünü açıkladığı günü dün gibi hatırlıyorum.Maalesef bir vatandaşımızı kaybettik derken gözleri dolu dolu olmuştu.Bir buçuk yıl geçti her gün 250 ila 300 arasında ölüm var ve artık olay rutin.Kimse umursamıyor.İnsanın en güçlü yanı alışabilmesi.Hem en güçlü hem en zayıf yönü alışmak,koşullara adaptasyon.Maalesef yeni normal bu.O yüzden o sayıları artık ben fazla da şeetmiyorum((((((
    Yani bu gerçek ölüm oranlarını devlet hep açıklamakta tereddüt eder, ona artık devlet mi siyasi erk mi demeli bilemiyorum, bu büyük depremde de böyle oldu, şu geçen sel baskınında da...bilemiyorum belki doğrusu budur, o makamlara oturup o bilgiler insanın önüne konmadan şu doğrudur demek zor...

Ama işte bilgi olmayınca, analiz de olmuyor, şehir şehir son 2 yıllık ölüm istatistiği, hatta son 1 yılda ölenlerin, 1 sinovac, 2 sinovac, 2+1 sin+biontech, aşısız ve yaş grubu gibi verileri olsa...kabak gibi ben bile söylerim size hikayenin varacağı noktayı..

Yarın sarkac.org İstanbul verisini koyarım buraya, kabaca 4 hafta var atağa kalkmasına, yani bir şey olacaksa o zaman olacak, olmayacaksa da olmayacak, bu hafta kötü diyor gene Sağlık Bakanı, göreceğiz, buralardayız...

Valla benim analiz şu şekilde.2 doz synovaclılar aradan 6 aydan fazla geçtiyse hastalanıyor ama ölüm aşısızlar kadar çok değil.2 doz bıontech liler yırtıyor,2 doz synovac üstü bıontech lilerde güvende gibi.Ama olay artık aşısızların pandemisi olsa bile nüfus çok, diyelim 30 milyon aşısız veya yetersiz aşılı olsun ,bu bile baya bir nüfus,eh hastalığın bulaşıcılığı arttı,kapanma işi de artık masal,aşısız 30 milyonluk bir ülke olduğumuzu düşünün durum en az dört beş ay daha sıkıntılı sonrasında sanırım artık hastalığa yakalanacak adam kalmayacak,herkes ya aşılı olacak ya da hastalığı geçirmiş olacak.

Sürücü kursu sahibi karı koca tanıdıklarım var, aşı olmayacaz diyorlardı dün öğrendim ki, site site aşı olacaklarmış.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Kışa giriyoruz, aha şuraya çiziktiriyorum ki vaka sayısı artınca, aşısızları AVM'lere dahi almayacaklar, belki yiyecek içecek sektörüne dahi gider bu iş.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Yaw AVM ler zaten dostlar alışverişte görsün, PCR testi barkod fotosunu al sağlam birinden göster gir...bomba araması gibi, bagaja bakıyor bir gün dedim ki bomba arabanın içinde ayaklarımın altında pakette, canın sağolsun abey dedi

Okullar kapanır, AVM ler kapanır, otobüs metrobüsler tıklım tıklım, hem de pandeminin şaha kalktığı dönemler, toplu ulaşımı yasaklamak lazım, e onu da yapamayacaklarına göre...adam PCR pozitif çıkar, odasındaki herkes temaslı, ama sabah geldiği servis temassız sayılır, niye servis de temaslı olsa kimse kalmayacak, herkes eve

Adam iki kere hasta olmuş, ayakta atlatıyor mübarek, hop eve karantinaya, vızır vızır geziyor, whatsapptan kontrol evde mi evde...

Bi tane gariban, pazarda satıcı, her gün dışarıda, ne maske, ne mesafe, yaw dedim sen hastalanırsın maske tak her gün insanlarla temas para al ver, yok abem benim ben hasta oldum bi kere, çam balı yidim, bi haftada geçti diyor, çam balı..hastane PCR falan dedim, abi ben çalışmassam çocuklara kim bakıcek 15 gün kapatıyorlarmış dedi, yani bu hastalık değişik bi hastalık, bazılarına bir şey olmuyor, ya da bazıları için hastalanmak bile lüks...bilimsel mi değil, ama net gözlem...olmayınca olmuyor..

6.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Kışa giriyoruz, aha şuraya çiziktiriyorum ki vaka sayısı artınca, aşısızları AVM'lere dahi almayacaklar, belki yiyecek içecek sektörüne dahi gider bu iş.
    alberta'da kanadanın bir eyaleti olayı çözmüşler, aşın yoksa komşuna çay içmeye bile gidemezsin nokta..!!

https://twitter.com/realmonsanto/sta...23531209592836

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Gıda enflasyonuna karşı yine tanzim mağazaları gelecekmiş galiba:

Davutoğlu’ndan Erdoğan’ın ‘fiyat farkı’ açıklamasına tepki: Göstermelik tanzim mağazaları geliyor

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...liyor-6658647/
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Gıda enflasyonuna karşı yine tanzim mağazaları gelecekmiş galiba:

Davutoğlu’ndan Erdoğan’ın ‘fiyat farkı’ açıklamasına tepki: Göstermelik tanzim mağazaları geliyor

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...liyor-6658647/
    Zencir mağazaların birine el koysunlar, her şeyi hazır.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!

Sayfa 63/1002 İlkİlk ... 1353616263646573113163563 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •