Sayfa 630/1000 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,033 - 5,040 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

1.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    ( Maalesef ) Benim de başıma geldi bir kaç gün önce.

Bu ramazanda, discount marketlerden birisinden alış/veriş kartı alıp dağıttım. Çoğunu (memleketimdeki) muhtar aracılığıyla. Gözüm görmedi, kulağım duymadı kimlere gittiğini.

Bir kaç da askıda fatura ödedim. Gözüm görmedi, kulağım duymadı kimlere gittiğini.

Bir miktar erzak paketi dağıttım, onu da gözüm görmedi, kulağım duymadı kimlere gittiğini.

Birine de ayni ve nakdi yardım yaptım, birisi aracılığıyla, gözüm görmedi, kulağım duymadı kimdi neydi.

Fakat, bir kaç gün önce yardıma ihtiyacı olan birisi olduğunu söylediler. Bir miktar nakit ve bir miktar erzak ile ayağına kadar gittik. (telefon edildiği için) Oturduğu orta halli sitenin kapısına kadar kızıyla gelmişti.

Verdik emanetleri. Ama kızına baktım, ayağında şu meşhur markalı spor ayakkabılarından, üzerinde markası yazılı t-shirt, kısa bir kot şort, arka cebinde 6" bir akıllı telefon. 15-16 yaşlarında bir kız.

Annesi dersen, onun da giyimi kuşamı yerindeydi maşallah.

Ben de kendimi dolandırılmış hissettim inanın.

Eve dönünce de, bu yardımı ! yapmama vesile olan kişiye telefon edip, ağzıma geleni de saydırdım doğal olarak.
    Bende market alışverişi vs. gibi yardım ediyordum ama son dönemde kandırılıyor duygusu oluştu.
    Bu yıl sağ olsun belediyeler askıda fatura sistemi getirdiler. Sizin dediğiniz gibi gözüm görmedi, kulağım duymadı kime gittiğini ve daha mutluyum.
    Sayın Delikan yardım ettiğiniz ailenin kızında var olan (markalı ayakkabı, tlf. ) bende yok.Acaba bende mi yardıma muhtacım?

Doğuda zamanında bir ilde çalışırken ne zaman kış gelse hastaneden bir personel yanıma gelirdi,doktor bey işte bir dul kadın var kimsesi yok odun kömür alamıyor alırmısınız tabi alırdım.Sonra o zaman bekarım gündüzleri ben evde yokken gelecek, evi temizleyecek sonra gidecek anahtarı cebinde olsun benle hiç karşılaşmasın bir kadın aradım, yahu parasıyla bir kişi bulamadım.E temizliğe gelince ben bekar olduğumdan evine gidilmez vebalı,para istemeye gelince aziz oluyorum,bizim millet de bir garip.

3.  Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Hiç kimseye yardım falan etmeyin.
    Şimdiye kadar kime yardım ettiysek hep bizden daha lüks yaşadıklarına şahit olduk.
    Özellikle ramazanda biner biner para verdiğimiz fakir görünümlü duygu sömürücüler..

Hatta bir tanesi ölünce, oturduğu apartmanın komple ona ait olduğunu öğrendik. (Söylenti değil, evi bizzat satın alırken öğrendik)

Bizimkinden daha pahalı koltuk takımı alanlar, benim markete verirken bile içimi cızlatan miktarda parayı çocuğuna "eğlence aletlerine binsin diye" verenler, anası "zavallı fakir dul kadın" imajıyla fitre ve zekat toplayıp oğlunun o paraları lüks araçla boş boş gezip içki aleminde yemesi, evde kameradan izlediğim kapımın kuytusuna girip cebindeki bir deste parayı şakır şakır sayan dilenciler, daha neler neler.

Rahmetli babam anlatırdı. Engelli biriyle sohbet ediyormuş.
    Bir futbolcu o engelliye her ay yardım ediyormuş.
    Engelli şahıs "bu ay parayı yatırmadı o**** çocuğu" demiş..

Tecrübelerim bunlar.
    Gerisi size kalmış.
    Her konuda olduğu gibi bu konuda da tümüyle genelleme doğru olmayabilir;Diyarbakır da görev yaparken merkeze bağlı bir köyde geçici ikamet ediyorduk,o sıralar yeşil kart ile ücretsiz sağlık hizmeti almak yaygın olarak uygulanıyordu,karşımızdaki bahçeli evde oturan kardeşlerin;1 minübüs hattı,bir dev iş makinası,arsa-emlak işletmesi ve yatırımları vardı ve hepsinin yeşil kartı vardı.
    Bir gün,sağlık ocağına köyün öteki ucunda toprak evlerden birinde yaşayan genç bir kadın geldi,küçük çocuğunu doktora gösterdi,kocası askerdeydi,herhangi bir sağlık güvencesi yoktu,çocuğuna yazılan ilaçları almak için tek ziyneti olan 14 ayar minicik küpesini sattı Daha yakın zamana gelirsek,daha 2 sene önce Konya da çocuklarını ısıtamadığı için bir anne kendini astı....)

Sözün özü;gerçek anlamda yardıma ihtiyaç duyan insanlar hepimizin çevresinde muhakkak var hele ki bu kriz ortamında...

Eğer yardımlarınızın gideceği yer konusunda çok hassassanız,kendiniz araştırınız,yaşadığınız mahalle muhtarlarıyla iletişime geçiniz,asla iyi olmaktan ve insanlara gücünüz nispetinde yardım etmekten vazgeçmeyiniz...

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
    Delikan abim , ayponu olana yardım ediyorsa benim gibi 5 yıllık Samsung kullanan kardeşine neler yapmaz yav. Hangi böbreğini istesem acaba

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
    Yardımı başkasının elleriyle yapmayın arkadaşlar. Bu bilmem ne fenerleri, bilmem ne cemaatleri bu tür yardım paralarıyla palazlanıyor. Sistem aynı , araya soktuğunuz adamların ne ettiğini bilemezsiniz.

Şu ülkede fakir arayıp da bulamıyorum demeyin

6.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Her konuda olduğu gibi bu konuda da tümüyle genelleme doğru olmayabilir;Diyarbakır da görev yaparken merkeze bağlı bir köyde geçici ikamet ediyorduk,o sıralar yeşil kart ile ücretsiz sağlık hizmeti almak yaygın olarak uygulanıyordu,karşımızdaki bahçeli evde oturan kardeşlerin;1 minübüs hattı,bir dev iş makinası,arsa-emlak işletmesi ve yatırımları vardı ve hepsinin yeşil kartı vardı.
    Bir gün,sağlık ocağına köyün öteki ucunda toprak evlerden birinde yaşayan genç bir kadın geldi,küçük çocuğunu doktora gösterdi,kocası askerdeydi,herhangi bir sağlık güvencesi yoktu,çocuğuna yazılan ilaçları almak için tek ziyneti olan 14 ayar minicik küpesini sattı Daha yakın zamana gelirsek,daha 2 sene önce Konya da çocuklarını ısıtamadığı için bir anne kendini astı....)

Sözün özü;gerçek anlamda yardıma ihtiyaç duyan insanlar hepimizin çevresinde muhakkak var hele ki bu kriz ortamında...

Eğer yardımlarınızın gideceği yer konusunda çok hassassanız,kendiniz araştırınız,yaşadığınız mahalle muhtarlarıyla iletişime geçiniz.
    Sorun yardım etmek degil, bunun dogru kisilere ulasamiyor olmasi, gercekten yardima ihtiyaci olan insan el acip dilenmiyor onurlu gururlu oluyor, sizin dediğiniz gibi gidip yüzüğünü kupesini bozduruyor, zaten ona git el ac desen yine yapamaz bunu yapanlar is edinmis kendine, biz tabi ki yardım ederken gercek ihtiyac sahibi gibi dusunerek ediyoruz olaylar anlik gelistigi icin duygu baskin oluyor insan o anda cok kurcalamak istemiyor, mesele bizim burda bir adam var birgun akrabanin isyerinde otururken geldi yasli bir adam yol param yok dedi, iste su ilceye gideceğim dedi, neyse cikardik parasini verdik sonra adami takip ettim baktim alttaki dükkana sonra obur dukkana derken gitti, tahmin ediyorum istedigi yere gidip geleceği bir otomobil parasini toplamistir.

Burada hukumetler ve altta devletin yardimlarini dağıtma gorevi verilen vakif, fon muhtar vb gibi kurumlarin yardima muhtac kisileri dogru tespit edip yardimlari ihtiyaci olanlara ulastirmasi gerekir, devaminda herkes bilir ki ihtiyac sahibi insanlara devlet bakiyor sokakta caddede insan ayiklamak zorunda kalinmaz, vatandaslar da gönül rahatlığıyla devlete yardim eder çünkü gözü arkada kalmaz ama son yıllarda büyük oranda guven duygusunun çökmesi sonucu insanlar farkli kanallara yoneldi.

Duhul
    Nov 2018
    İkamet
    Gönüllerde yaşıyorum.
    Gönderi
    7,301
    Bir üniversite muhitinde, fakir öğrencilerin gidebileceği bir dönerciye gidin öğle yemeği vakti . Bütün çocukların hesabını ödeyin mesela.

Erzak poşetlerini yığın bagaja, şehrin dışına sürün tarlalarda çalışan yevmiycilere dağıtın.

Dilenen insanlar asla yardım etmem ben. Dilenciliğin sektörü var mafyası var .

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz VII

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku

Eğer yardımlarınızın gideceği yer konusunda çok hassassanız,kendiniz araştırınız,yaşadığınız mahalle muhtarlarıyla iletişime geçiniz,asla iyi olmaktan ve insanlara gücünüz nispetinde yardım etmekten vazgeçmeyiniz...
    Birey devlet değildir. Birey yaraya pansuman olur. Tedavi edecek olan devlettir.
    Bizler yerel olarak, devletin verdiği katkıya ek olarak bir şeyler yapabiliriz.
    Çevremizdeki okul ve hastahanelere, bireylere, çevreye sahip çıkabiliriz. Ancak bu devletin tüm bireylere eşit olarak asgari hizmet etmesi gerekliliğini ortadan kaldırmaz. Verilen örnekteki gibi devletin ihtiyaç sahibini tespit etmesi, ihtiyaç sahibi olmayıp fakir fukara parasına göz dikenin cezasını fazlasıyla vermesi gerekir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 630/1000 İlkİlk ... 130530580620628629630631632640680730 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •