Sayfa 631/1527 İlkİlk ... 1315315816216296306316326336416817311131 ... SonSon
Arama sonucu : 12209 madde; 5,041 - 5,048 arası.

Konu: Ortaya Karışık

1.  Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Brezilya borsası Bovespa çöktü. Bovespayıda altın madeni şirketi Vale en çok çökertti. Yarın bize zararı olur mu? sizce. Saygılar
    Brezilyalı Vale demir cevheri üreticisi olarak biliyorum. Geçen haftaki kazadan sonra iron ore bayağı yükseldi zati.Bizde Eregl felan etki etti gibi ama dahada edermi bilemem. Altın ürettiğini bilmiyordum. Ancak hui endeks -1.2 . Gerçi bu kozalaklar onuda takmıyor. Kimi taktığını ........ neyse .

Saygılar

Alıntı Originally Posted by zeytinci Yazıyı Oku
    Arkadaşlar Brezilya borsası Bovespa çöktü. Bovespayıda altın madeni şirketi Vale en çok çökertti. Yarın bize zararı olur mu? sizce. Saygılar
    O şirketin Bovespa endeksi üzerinde etkisi yüksektir, Kozal ve Kozaa nın da Bist 100 üzerinde etkisi %1 in altında oldukları için güçlü düşüşleri BİST i etkilemedi, yoksa Bist de Bovespadan kötü olurdu.... ....Kozaa ve Kozal ın dengesiz hareketlerini biliyorlar da etki puanını yükseltmiyorlar belki .. ...Garan 1 haftada % 20 düşse yer yerinden oynar...

3.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku
    O şirketin Bovespa endeksi üzerinde etkisi yüksektir, Kozal ve Kozaa nın da Bist 100 üzerinde etkisi %1 in altında oldukları için güçlü düşüşleri BİST i etkilemedi, yoksa Bist de Bovespadan kötü olurdu.... ....Kozaa ve Kozal ın dengesiz hareketlerini biliyorlar da etki puanını yükseltmiyorlar belki ..
    Sayın loruhlano yani global madencilik hisselerine satış ( Vale nedeni ile ) geldiği için bizde payımıza düşeni aldık. Doğrumu anladım?

Alıntı Originally Posted by grigök Yazıyı Oku
    Sayın loruhlano yani global madencilik hisselerine satış ( Vale nedeni ile ) geldiği için bizde payımıza düşeni aldık. Doğrumu anladım?
    Gelişmekte olan Borsadakilere sırayla operasyonlar yapıyorlar anladığım kadarıyla....Biz payımıza düşeni zaten fazlasıyla aldık....Ne teknik, ne temel de dinlemeden üstelik, Spekülatörün kafasına göre bir düşüş oldu...İlkbahar sezonuna doğru cebini biraz daha lotla doldurmak istedi muhtemelen...Nisan da her şeyi anlarız...Bu Nisan ayında ne keramet varsa

Not: Citi ve Deutsche nin bağlı oldukları gruplarında altın madenciliği üzerine Dünyada etkili olan bir kaç tane şirketleri olduğunu unutmayalım...!!!!
    Son düzenleme : loruhlano; 07-02-2019 saat: 00:31.

5. Anlaşıldı hocam teşekkürler. Saygılar

6.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku
    Gelişmekte olan Borsadakilere sırayla operasyonlar yapıyorlar anladığım kadarıyla....Biz payımıza düşeni zaten fazlasıyla aldık....Ne teknik, ne temel de dinlemeden üstelik, Spekülatörün kafasına göre bir düşüş oldu...
    Bu şelaleye çok şey söylendi , dolar aset sat riskli/döviz borçlu al , grafik olarak ucuzları al , defansif uzak dur , TA emretti .....vs . Eğer Brezilyalı Vale nedeniyle şelale olduysa çok dramatik ( başka bişey demek istemedim ) oldu. Sektörlerin global hareket ettiğini biliyoruz yakın zamanda demir/çelik ve havacılık gördük. Ancak biz biraz gold mining olmuyormuyuz? Yani ne bilem satan yabancı ne sattığını biliyor mu?

Saygılar

Bu şelaleye çok şey söylendi , dolar aset sat riskli/döviz borçlu al , grafik olarak ucuzları al , defansif uzak dur , TA emretti .....vs . Eğer Brezilyalı Vale nedeniyle şelale olduysa çok dramatik ( başka bişey demek istemedim ) oldu. Sektörlerin global hareket ettiğini biliyoruz yakın zamanda demir/çelik ve havacılık gördük. Ancak biz biraz gold mining olmuyormuyuz? Yani ne bilem satan yabancı ne sattığını biliyor mu?
    Saygılar
    Citi ve Deutsche hisselerde/takaslarda yılan gibi bir taktik izlerler, belli bir zamanı kollarlar, o zaman geldiğinde takasları aşağıdaki gibi bir şekil alır.....(Taşeronlarda mal yok değil, aşağıdaki görüntüde hala var saklanan ..)

sayın loruhlano yani global madencilik hisselerine satış ( vale nedeni ile ) geldiği için bizde payımıza düşeni aldık. Doğrumu anladım?
    valenin düşüşü maden ruhsatlarının iptali nedeniyle lmuş lup bizle ilgi kurmak dğru yaklaşım lmaz ama gelişen piyasa lması nedeniyle biraz eksi açmamız ihtimal dahilindfe endex larak

Sayfa 631/1527 İlkİlk ... 1315315816216296306316326336416817311131 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •