Sayfa 631/1002 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,041 - 5,048 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    1 haftadır takip ediyorum AHI fonu bist100 dışı fonlarla tamamen aynı hareket ediyor, adı bist100 dışı olmasa da bu fon o tarafta pozsiyon almış belliki.
    Bu teknik olarak mümkün olamaz diye biliyorum. AHI değişken fon değil. Her ay hangi hisse senetlerinde olduğunu ilan ediyor bir önceki ay hangi hisseden çıktığını ve hangi yeni hisselere girdiğini beyan ediyor. ilan ettiği hisseler dışında pozisyon alma imkanı yoktur diye düşünüyorum.
    Bir önce sorduğunuz soruya cevap vereyim fon alırken hangi hisseler var içinde? performansı dışında bunada bakıyorum. Endeks düşerken yatay kalmalarının ya da artı yazmalarının nedeni taşıdığı hisselerin türü. Misal son sert düşüşte Sasa,Hektaş Ve Kartonsan gibi hisseleri taşımayan MAC olumsuz etkilenmedi o kadar AHI da az etkilendi.

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Yarin ki alimlarim.......

ST1 STRATEJİ PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    OPI OSMANLI PORTFÖY İKİNCİ HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    IDH İŞ PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    AHI ATLAS PORTFÖY BİRİNCİ HİSSE SENEDİ FONU(HİSSE SENEDİ YOĞUN)
    GOH GARANTİ PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    MAD MEKSA PORTFÖY BİRİNCİ DEĞİŞKEN FON
    ZDZ ZİRAAT PORTFÖY AGRESİF DEĞİŞKEN FON
    ZLH ZİRAAT PORTFÖY BIST 100-30 ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ FONU ( HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    ZJV ZİRAAT PORTFÖY BIST 30 DIŞI YILDIZ PAZAR ŞİRKETLERİ HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    ZJL ZİRAAT PORTFÖY BIST 100 DIŞI ŞİRKETLER HİSSE SENEDİ FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
    Hepsi performansı güzel fonlar. ST1 ve MAD dışında son 2 aydır hepsini alıp taşıdım ama şu 9. hafta düzeltmesi ve artık 5000' e geldik söylemi o kadar çok söylendiki çoğunu satıp nakite geçtim. İlk fırsatta alacağım fonlar gene bunlar olacaktır. Herkesin bildiği gibi şu an Emtia, petrol, kıymetli maden, yabancı fon alınacak potansiyel vermiyor. Bist burada ne yapacak? Temel soru bu gözüküyor.

3.  Alıntı Originally Posted by Makyevelli Yazıyı Oku
    Bu teknik olarak mümkün olamaz diye biliyorum. AHI değişken fon değil. Her ay hangi hisse senetlerinde olduğunu ilan ediyor bir önceki ay hangi hisseden çıktığını ve hangi yeni hisselere girdiğini beyan ediyor. ilan ettiği hisseler dışında pozisyon alma imkanı yoktur diye düşünüyorum.
    Bir önce sorduğunuz soruya cevap vereyim fon alırken hangi hisseler var içinde? performansı dışında bunada bakıyorum. Endeks düşerken yatay kalmalarının ya da artı yazmalarının nedeni taşıdığı hisselerin türü. Misal son sert düşüşte Sasa,Hektaş Ve Kartonsan gibi hisseleri taşımayan MAC olumsuz etkilenmedi o kadar AHI da az etkilendi.
    ben de onu diyorum zaten hocam. eskiden mesaide solitair oynayan fonlar kavramı vardı. hisse yatırımı uzun vadeli iş diye bir hisse listesi oluşturup abartısız yıllarca değiştirmeden tutuyorlardı. belkide 2015'te açılan tefas işleri değiştirdi, en iyisi için olmak için rekabet başladı. bu şartlarda bist100 endeksine ani büyük bir düşüş geldi diyelim fonları satmak gerekirmi diye sorguluyorum kendi kendime..ciddi bir faiz artırımı başlar veya başka bir ciddi black swan durumu olursa ancak satarım gibime geliyor. yani bir ay veya daha uzun sürecek bir trend oluşacağına emin olmalı insan bence.

4.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    1 haftadır takip ediyorum AHI fonu bist100 dışı fonlarla tamamen aynı hareket ediyor, adı bist100 dışı olmasa da bu fon o tarafta pozsiyon almış belliki.
    bu gün -0,29 düşmüş ama

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    hocam biliyorum çok agresif tarafa geçmiş olduk dün ama ne yapabilirim? öyle bir hükümet ki vatandaşına faiz haram o yüzden 7 risk seviyesinde yatırım yapmak zorundasın aksi halde paranı yokederim diyor. bir de bugüne kadarki hiçbir tahmininde yanılmayan abdurrahman yıldırım geçen hafta bloomda bistte 5 cent seviyesini bekliyorum dedi, yıllardır takip ederim bu adamın o kadar boğa konuştuğunu ilk kez gördüm. bu işte yanılmaz denen herkes yanılır doğru, ama paranın %50'si bistte sonuçta, ful riske sokmadık. o %50'yi de mütevazi fonlarda süründürmeye niyetim yok doğrusu: )
    eldeki tl. sürekli eriyor orası öyle, enflasyona karşı %50-60 faiz verseler bile ezileceğiz, bir şekilde riske girmek gerekiyor ama ben yine de temkinli oluyorum, bist fonlarına %50 bile giremedim bir türlü, düzeltme geldikçe miktarları arttırayım dedim ama düzeltme de bir türlü gelmedi, böylece %20 ile kaldım. bist tarafını büyük ölçüde kaçırdım bari yabancı fonlara mı geçeyim diyorum ama orası da hiç umut vermiyor, başka alternatif de yok zaten geriye yine bist kalıyor.

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    eldeki tl. sürekli eriyor orası öyle, enflasyona karşı %50-60 faiz verseler bile ezileceğiz, bir şekilde riske girmek gerekiyor ama ben yine de temkinli oluyorum, bist fonlarına %50 bile giremedim bir türlü, düzeltme geldikçe miktarları arttırayım dedim ama düzeltme de bir türlü gelmedi, böylece %20 ile kaldım. bist tarafını büyük ölçüde kaçırdım bari yabancı fonlara mı geçeyim diyorum ama orası da hiç umut vermiyor, başka alternatif de yok zaten geriye yine bist kalıyor.
    BIST Tarafı kaçmadı. Seçime kadar bir düzeltme bir de 7000 bekliyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    ful rpd yapın hocam ciddi düşüşlerden hemen hemen hiç etkilenmiyor. iyi yükselişlerde güzel kar yazıyor. hatta ben olsam yarısını da abd borsası yapardım orda artık düşüş çok zor ama tabi yatay bant hareketi ne kadar uzayacak belirsiz. ytd.

Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    biraz alt sat için mala yatırın ,araba ev vs ,surekli ekrandan kazanç olmaz

Sayfa 631/1002 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •