Sayfa 634/1009 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 5,065 - 5,072 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    9,5 biraz abartı gibi geldi bana Laki adam özel kraditörlerin baş ekonomisti.Bi sıkıntı var hayırlısı olsun diyelim
    Turizm sezonunun sönük geçme ihtimali +dış politik riskler+para politikasına güvensizlik bu hesabı yaptırıyor umarım yakın zamanda bu rakamı görmeyiz

2.  Alıntı Originally Posted by caliagra Yazıyı Oku
    9,5 biraz abartı gibi geldi bana Laki adam özel kraditörlerin baş ekonomisti.Bi sıkıntı var hayırlısı olsun diyelim
    Basit bir hesap yapalım.
    Şu an 32 gün için %19.75 hatta %20 veren banka var. İsim söylemeye gerek duymadım.
    Biz kendi hesaplamamız için %19.50 faiz oranını baz alacağız.
    Stopaj'ı da %5 olarak alacağım.
    %19.50 * 0.95 = %18,525 bir senelik TL mevduatçısının kılçıksız kazancı.
    Yılın 4 ayı geride kaldı, geriye toplam 8 ay var.
    O halde (8/12)*18,525 = %12,35 yılın geri kalanında TL mevduatçısının 8 aylık kılçıksız kazancı.

Dolar kuru 8.30 desek, yıl sonu TL faiziyle başabaş noktası 9.32 ediyor.
    Robin'in tahmini az çok TL faiziyle aynı orantılı.

Ben acele faiz indirimi olmadan, stopaj kalkmadan, Halkbank ya da S400 yaptırımı vs olmadan doların sene sonu 9.20-9.40 arası kapatacağını düşünüyorum.
    Tek korkum FED'in ABD 10 yıllıklarını kontrol edememesi.
    %6.50 büyüyeceği tahmin edilen ABD'de 10 yıllık faizlerin %1.56 seviyesinde kalması akla mantığa ayrı.

Yani normal şartlar altında dolar artışı ile TL mevduat getirisi aynı.
    Ha ben tüm parayla Euro'dayım o ayrı.
    Ama ABD 10 yıllık tahvil faizi 1.75 seviyesini günlük kapanışla kırarsa o takdirde %100 dolara dönerim.
    Ya da Eur/USD 1.1680 - 1.1704 seviyesini aşağı günlük kapanışla kırarsa diyelim.

Yatırım tavsiyesi değildir diyelim de başımıza dert almayalım.

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Turizm sezonunun sönük geçme ihtimali +dış politik riskler+para politikasına güvensizlik bu hesabı yaptırıyor umarım yakın zamanda bu rakamı görmeyiz
    Aynen
    faiz indiriminin (19 dan 15 lere ) 3.çeyrek gibi başlanabileceği kamuoyuna lanse ediliyordu
    fakaattt
    bu rakamı alelade birisi bildirse pek önemsemezdim aslında
    neyse inşallah hayırlısı olur diyimm

4.  Alıntı Originally Posted by cow_boz Yazıyı Oku
    Basit bir hesap yapalım.
    Şu an 32 gün için %19.75 hatta %20 veren banka var. İsim söylemeye gerek duymadım.
    Biz kendi hesaplamamız için %19.50 faiz oranını baz alacağız.
    Stopaj'ı da %5 olarak alacağım.
    %19.50 * 0.95 = %18,525 bir senelik TL mevduatçısının kılçıksız kazancı.
    Yılın 4 ayı geride kaldı, geriye toplam 8 ay var.
    O halde (8/12)*18,525 = %12,35 yılın geri kalanında TL mevduatçısının 8 aylık kılçıksız kazancı.

Dolar kuru 8.30 desek, yıl sonu TL faiziyle başabaş noktası 9.32 ediyor.
    Robin'in tahmini az çok TL faiziyle aynı orantılı.

Ben acele faiz indirimi olmadan, stopaj kalkmadan, Halkbank ya da S400 yaptırımı vs olmadan doların sene sonu 9.20-9.40 arası kapatacağını düşünüyorum.
    Tek korkum FED'in ABD 10 yıllıklarını kontrol edememesi.
    %6.50 büyüyeceği tahmin edilen ABD'de 10 yıllık faizlerin %1.56 seviyesinde kalması akla mantığa ayrı.

Yani normal şartlar altında dolar artışı ile TL mevduat getirisi aynı.
    Ha ben tüm parayla Euro'dayım o ayrı.
    Ama ABD 10 yıllık tahvil faizi 1.75 seviyesini günlük kapanışla kırarsa o takdirde %100 dolara dönerim.
    Ya da Eur/USD 1.1680 - 1.1704 seviyesini aşağı günlük kapanışla kırarsa diyelim.

Yatırım tavsiyesi değildir diyelim de başımıza dert almayalım.
    evet buda bir mantık
    tek kafama takılan söyleyenin kimliği+hedef değerinin sanki biraz fazla olduğu+umutsuzca bir dil kullanması(eskiden daha pozitifti)
    syg

5.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    naci başkanın görevden alınmasından sonra yabancının içindeki umut kırıntıları bitti düzelmesi çok zor faizleri indirmede aceleci olunacağına ve ek riskler olursa da asla faizin artmayacağına oynuyorlar
    O günden beri ben de tamamen ayni duygular içindeyim zira kredibite o an sıfıra indi... Tam önden yuklemeli faiz ile ters dolarizasyon başlayacakken daha kararın mürekkebi kurumadan sanki bu engellemek istenircesine bir harakiri yapıldı... Anlamak mümkün değil...

Sonuç ne hem yuksek faiz hem pul olmuş TL, hem daha fazla dolarizasyon... Ne diyelim aferin mi diyelim...

Faizden medet ummuyoruz, sadece pula dondurdugunuz paramizin, birikimimizin degerini korumaya calisiyoruz... Zaten doları harlamak icin tum çabanızla ve sonucunda yarattiginiz yuksek enflasyonla, fezaya çıkmış ev, araba, hatta market fiyatlarıyla faizden gelenin birkac katını götürmüş vaziyettesiniz...

Ama sorsan faiz sebep sonuç da enflasyon dur... Bir kere olsun dolardaki artışla enflasyon arasindaki iliskiye değinilmemiştir...

6.  Alıntı Originally Posted by theosos Yazıyı Oku
    O günden beri ben de tamamen ayni duygular içindeyim zira kredibite o an sıfıra indi... Tam önden yuklemeli faiz ile ters dolarizasyon başlayacakken daha kararın mürekkebi kurumadan sanki bu engellemek istenircesine bir harakiri yapıldı... Anlamak mümkün değil...

Sonuç ne hem yuksek faiz hem pul olmuş TL, hem daha fazla dolarizasyon... Ne diyelim aferin mi diyelim...

7. Aktif nkolay 19.50 yapmış

8. N kolay 19,5 yapmış hayırlı olsun diğer bankalar , küçük bankalar %20 ye çıkarabilir hayırlı olsun bir sürü insan döviz çıkınca parasını çekmeye başlamış bu gün , afferin millete yavaş yavaş adam olacaklar galiba.

Sayfa 634/1009 İlkİlk ... 134534584624632633634635636644684734 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •