Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 635/686 ÝlkÝlk ... 135535585625633634635636637645685 ... SonSon
Arama sonucu : 5536 madde; 5,073 - 5,080 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sn Emirhan06,

Aciklamalariniz icin tesekkurler ancak ozellikle faktoring alacaklariyla ilgili belirsizlik bence hala devam ediyor soyle acikliyayim..

Sirkette bunu deklare etmis genel kurulda biz faktoring alacaklarini kapadik diye buyuk oranda diye ve bu kalem finansal tablolarda net borc kisminda gosterilmeyebiliyormus genel kurulda da bu konu gecmis.

Simdi bu para buyuk oranda ticari alacaklar kismina gitmis evet ama faktoring alacak detayi sizin aciklamaniza gore tamamen sirket insiyatifine kalmis.O kalemi istedigi gibi gosterip gelen parayi veya kazandigini yine faktoring borcumu kapattim diyebilir bundan sonras icin de.Ay ortasinda daha yuksek olabilir vs diye bakarsak burada suan gorunen 31 Mart itibariyle 1.2 milyar hala faktoring borcu kaldigi gorunuyor belki suan daha artti haberimiz yok buraya kadar hem fikir miyiz?

Bu faktoring borcunu da kendi insiyatifinde sirket istedigi gibi seffaf olmayacak sekilde kullaniyor gibi yorumluyorum ben ve bu hic hosuma gitmedi.

Yani sunu demek istiyorum.Burda bence bir onceki bilancolarda cok daha yuksek borclari olmasina karsin bunu ticari alacaklarda faktoring alacagi dip notuyla yatirimcilardan gizleyerek hatta ne kadar faktoring borcu kaldigi durumu da net anlayamadigimiz bir kurguda yatirimcilari kandirmislar gibi okuyorum bu durumu..

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

2.  Alýntý Originally Posted by Eagle24 Yazýyý Oku
    Sn Emirhan06,

Aciklamalariniz icin tesekkurler ancak ozellikle faktoring alacaklariyla ilgili belirsizlik bence hala devam ediyor soyle acikliyayim..

Sirkette bunu deklare etmis genel kurulda biz faktoring alacaklarini kapadik diye buyuk oranda diye ve bu kalem finansal tablolarda net borc kisminda gosterilmeyebiliyormus genel kurulda da bu konu gecmis.

Simdi bu para buyuk oranda ticari alacaklar kismina gitmis evet ama faktoring alacak detayi sizin aciklamaniza gore tamamen sirket insiyatifine kalmis.O kalemi istedigi gibi gosterip gelen parayi veya kazandigini yine faktoring borcumu kapattim diyebilir bundan sonras icin de.Ay ortasinda daha yuksek olabilir vs diye bakarsak burada suan gorunen 31 Mart itibariyle 1.2 milyar hala faktoring borcu kaldigi gorunuyor belki suan daha artti haberimiz yok buraya kadar hem fikir miyiz?

Bu faktoring borcunu da kendi insiyatifinde sirket istedigi gibi seffaf olmayacak sekilde kullaniyor gibi yorumluyorum ben ve bu hic hosuma gitmedi.

Yani sunu demek istiyorum.Burda bence bir onceki bilancolarda cok daha yuksek borclari olmasina karsin bunu ticari alacaklarda faktoring alacagi dip notuyla yatirimcilardan gizleyerek hatta ne kadar faktoring borcu kaldigi durumu da net anlayamadigimiz bir kurguda yatirimcilari kandirmislar gibi okuyorum bu durumu..

Kisisel gorusumdur.Kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.Alan da satan da kendi bilir..

Hocam gizlenen bir þey yok. SPK baðýmsýz denetçi raporlarýnda ve faaliyet raporunda her þey açýkca belirtilmiþ.

Þirketin kredi borcunun tamamýna yakýný USD idi 3 ay önce ve faizi de yýllýk %8-9 civarýnda idi. Kur da sabit gittiði için þirket faiz yükü daha düþük olan USD krediler yerine , faiz yükü daha fazla olan faktoringi kapatmayý tercih etmiþ.

Bence arena connect satýþý sonrasý kademeli olarak 3-4 ay içinde kredi borçlarýnýn tamamýna yakýnýný kapatacak. Çünkü hem arena connect satýþýndan para gelecek , hem de iþletme sermayesi ihtiyacý azalacaðý için krediye ihtiyaç kalmayacak.

EFK'nýn neden düþük geldiði , paynet satýþ karý öncesi neden 500 milyon zarar geldiðini açýkladým önceki yazýlarýmda.

paynet satýþý nedeniyle üst yönetime ödene prim 100 milyon

arena connect þerefiye düþüþü ( kaydi iþlem kaðýt üzerinde bir iþlem parasal boyutu yok ) 105 milyon

Paynet satýþ karýndan ve ertelenen vergi gideri 418 milyon

Toplamda 623 milyon tek defalýk gider yüzünden orada zarar görüyoruz. Bu dönem hem bunlar olmayacak , hem daha az finansal gider olacak , hem de daha az yönetim ve pazarlama gideri olacak. Dolayýsýyla bu çeyrek 150-200 milyon civarýnda kar gelebilir.

Bundan sonra her çeyrek , 2024 yýlýnda zararla kapanan çeyrekler toplamdan çýkýp yerlerine 2025 senesinin karlý çeyrekleri toplama dahil olacaðý için yýllýklandýrýlmýþ kar her çeyrek yukarý çýkacak , bu da F/K açýsýndan sürekli ucuz kalmamýzý saðlayacak.

Bence endiþelenecek bir þey yok. Þirketin faaliyetleri yolunda , sektörden olumsuz olarak ayrýþmýyoruz. Bundan sonra her çeyrek daha iyi bilanço gelecek.

3. Hindistan ve Pakistan ateþkes
    Rusya ve Ukrayna ateþkes derken
    Borsalar için harika bir haber daha geldi

ABD den Çin ile kritik ticaret adýmý: Anlaþma Cenevre de duyuruldu

Amerika Birleþik Devletleri ile Çin arasýnda yürütülen ticaret görüþmelerinde önemli bir aþamaya gelindi. Beyaz Sarayýn resmi internet sitesinden yapýlan açýklamada, Cenevre de gerçekleþtirilen müzakerelerde ticaret anlaþmasýna varýldýðý bildirildi.

https://www.dunya.com/dunya/abdden-c...-haberi-776014

4. Bilmediðim için soruyorum,factoringi örtülü ödenek mantýðýnda gibi mi kullanmýþlar.
    Factoring Detaylandýrmasýný soralým o zaman mali iþlerine.Bu iþlerden anlayan bir arkadaþýn sormasý daha makbule geçer.

5. Biz borçlar kapanacak düze çýkacaðýz diye düþünürken; komisyon, prim, yönetim gideri v.s. adý altýnda gelen paranýn hatýrý sayýlýr bir kýsmýný eritmiþler. Kalan kýsmýnda gittiði yer biraz bulanýk bana göre. 3.2 milyar tl. Para giriþi oldu bankaya borç neredeyse aynen duruyor. Paynet satýþýna raðmen ciddi bir yükseliþ olmazsa çok büyük hayal kýrýklýðý olacak. Hayýrlýsý bakalým göreceðiz.

6. Bakýnca Kavun gibi ikiye ayýrdýlar görüþ olarak ky yi.
    Bakalým nasýl ilerleyecek vaziyet.

7.  Alýntý Originally Posted by Eagle24 Yazýyý Oku
    Sn Emirhan06,

Factoring yaparak ve varlýga dayalý menkul kýymet çýkararak, alacaklarýný satmýþlar ve bunu da pasifte borç artýþý olarak göstermemiþler. Bunun yerine alacaklarýný azaltarak göstermeyi tercih etmiþler. Yani borç alýnca, aktife artý pasife eksi yazmak yerine ,sadece aktif tarafýnda artý eksi yapmayý tercih etmiþler.

Sayfa 635/686 ÝlkÝlk ... 135535585625633634635636637645685 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •