09-2020 0.97
08-2020 0.86
07-2020 0.58
06-2020 1.13
05-2020. 1.36.
Ufe 35 iken ;
mayis 1.36 altı
Haziran 1.13 altı
Temmuz 0.58 altı
Ağustos 0.86 altı
Eylül. 0.97 altı
Gelirmi 100 puanlık soru?
Arkadaşlar neden sizi Papua yeni gine parası bu kadar ilgilendiriyor ki? Papua yeni gine merkez bankası faiz arttırır mı, yoksa pas mı geçer, yoksa 3. çeyrekte mi indirmeye başlar diye kendinizi harap ediyorsunuz? Papua yeni gine parasına sizi mecbur mu bıraktılar? Yoksa papua yeni gine parasıyla nikah mı kıydınız? Dolar, euro, isviçre frangı, sterlin, norveç kronu, danimarka kronu ... Bir çok alternatif var. Ben euro'yu seçtim. Papua yeni gine'de enflasyon %17 mi çıkmış %7 mi çıkmış zerre umrumda olmuyor. Harcama yapacağım zaman euro'larımın bir kısmını papua yeni gine parasına çevirip harcamamı yapıyorum. Herşey bu kadar basit. Hayatı beceriksiz papua yeni gine merkez bankası yöneticileri yüzünden kendinize zehir etmeyin. Bu devirde dolar, avro, sterlin vs para kimdeyse söz sahibi odur. Papua yeni gine merkez bankasının eksi rezervleri ile konuşmaya hele hele faiz indirmeye hakkı yoktur. Saygılarımla.
teb marifetli açtım.
faiz oranı hala % 0 diye yazıyor.
faiz oranı ne zaman düzelir.
yarın eft geçmeyi düşünüyorum.
ancak % 0 faize eft geçilmez ki
ne zaman düzelir ki ?
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Yer İmleri