Sayfa 64/95 İlkİlk ... 1454626364656674 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 505 - 512 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    C sabiti ülkeden ülkeye ve ülkedeki makro ekonominin içinde bulunduğu döngüye göre değişir. Örneğin şu anda ABD'yi baz alırsak, orada makul PD/DD rasyosu 1.5, uzun vade makul F/K ise 15'dir (cari oran 25 ama biz ucuza alım yapmak istiyoruz) ve bu iki değerin çarpımı 1.5x15=22.5 olur. ABD ve benzeri gelişmiş ülkelerdeki C sabiti 22.5 dur.

TR'ye bu C sabitini adapte etmem gerekiyor. Şu anda risksiz yatırım aracı olan devlet tahvilinin yılda brüt %19 getirisi var, net bazda 0.9 x 0.19= %17.1 eder. Demek ki devlet tahvilinin F/K'sı 100 : 17.1 = 5.6. O zaman ben borsa için 6 gibi bir F/K'yı şu anki makro ortamda makul bulurum. TR için makul PD/DD yine 1.5 baz alınabilir çünkü TR gelişmiş ülkelere oranla yüksek büyüme oranına sahiptir. O zaman C sabiti TR için 1.5 x 6 = 9 oluyor. ABD için 22.5 olan C sabitini TR için 9'a modifiye ettim böylece.

Sonuç itibariyle BİST hisselerinin ederi = Kare kök (9 x HBYNK x HBDD) olacaktır.
    Sn. Hocam, kusura bakmayın şu formülü tam anlayamadım aslında basit ama hissenin ederi derken şu an ki değeri mi mesala jantsa da uygular mısınız şu an biraz varda.

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    GARAN hissesine bakalım:
    HBYNK=8.5 : 4.2 = 2 TL
    HBDD=67 : 4.2= 16 TL
    GARAN'ın ederi= Kare kök (9x2x16)=Kare kök(288)=17 TL oluyor.
    GARAN spot fiyat=9.56 TL.
    Demek ki GARAN hak ettiği fiyata oranla %44 iskontolu işlem görüyor ve en azından 17 TL'ye kadar yolu var.
    İşte formülün kullanılışı bu şekildedir.
    Mesala 8.50-4. 2
    67 rakamlarını nerden buldunuz?

3. Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Sn. Hocam, kusura bakmayın şu formülü tam anlayamadım aslında basit ama hissenin ederi derken şu an ki değeri mi mesala jantsa da uygular mısınız şu an biraz varda.
    Hissenin ederi demek; hissenin temel rasyoları (net kar, defter değeri, fiyat kazanç oranı) açısından hak ettiği değer demektir.

5.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Mesala 8.50-4. 2
    67 rakamlarını nerden buldunuz?
    8.5 milyar TL garantinin son 12 aylık net karıdır, 4.2 milyar lot toplam hisse sayısıdır, 67 milyar TL ise defter değeridir yani özkaynakları. Bu rakamlar en son bilançosundan alınıyor.

6. Jantsa da sen bir uygula ben çek edeyim.

7.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.
    30 Ağustos Zafer bayramınız kutlu olsun 👍

8. Bad Bank (kötü banka) terimini duymuşsunuzdur. Ekonominin kötü gittiği ve batık kredilerde büyük artışların görüldüğü zamanlarda devletin önderliğinde oluşturulan, batık kredileri bünyesine alarak bankacılık sistemini büyük ölçüde rahatlatan bir oluşumdur.

Sayfa 64/95 İlkİlk ... 1454626364656674 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •