Sayfa 640/1009 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 5,113 - 5,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    devalüasyon cari açığa vb çözüm olsaydı 5 den 8.4 a
    6.9 dan 18.2 ye vururken 2 kere çözülürdü..
    hâla cari açık çözüm tezinin buna bağlıanmasını anlamıyorum..
    ya art niyetli olmak gerek yada geri zekalı.

kurun ederi 25+ ama zam gelmeden kurun ederi..
    Türkye çok pahalı bir ülke. herşey dolara endekslenmişken/keçinin gübresine bile dolar arttı diye zam yaparken,
    kuru fışkırtmak isviçreye göç sebebi olur.

ortada çok fazla emek sarfedilerek üstü örtülen bir delik var...
    boyu cidden büyük, kaydi kısmı dahi kabartıyor.

sadece milyar dolar üst ederi olanların toplamı 55+ milyar..
    100 milyon dolar üstü varlığı olanlar o cari yi çekirdek gibi yer...
    döviz hesaplarındaki 700 civarı kişi ülkenin kalanına bedel...

kim veriyor bu açığı ? az düşünün..
    geniş kitlelere geçirilen üstü örtülü fatura var...
    sorunun sebebi olmayan yerde çözüm aramak zaman israfı..
    Yani bunlar çözüm değil sonuç...

Faiz yükseltilmesi gereken yerde sert düşürünce, bir anda parasal genişleme oluşuyor, bu da aynı şekilde enflasyonu patlatıyor, enflasyon patlayınca da kur patlıyor, kur patlamasın diye KKM veya kısıtlara başlanınca da bir yere kadar sürdürülebiliyor, bir yerde, toplam yükümlülükler 280 milyar dolara ulaşınca, ya da enflasyon hipere geçme sinyalleri vermeye başlayınca biraz nefes alalım duralım bari diyorlar, ama başka başka yerlerde anomali gelişiyor. Bunu niye yapıyorlar, seçim öncesi reel sektör krizi oluşmasın, işsizlik patlamasın diye, başardılar mı bu anlamda başardılar, ama sadece ertelemiş oldular, çok yüksek enflasyon yaratmış oldular, muazzam riske girdiler, tabi her zaman olduğu gibi bunu sermaye transferine de aracı yaptılar.

Tekrar gelirsek, bu yaptığımızın dik alasını yapacağız diyorlar. Yani bu durumda 'olursa' ne olacak, ne gelişecek? Bunlar belli...

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Peki dini konular, alevilik özellikle çok ciddi derecede önemlş bir hususken KK nin kasıtlı bu açıklamayı yapıp alevi karşıtlarının oyunu kaybetmeye teşebbüst etmesine ne diyorsunuz?
    Bu ülke de onlarca yuldır aile dışından birisi alevi ise "aa bak şunlar aleviymiş" yaftası yiyor çocukluklarımızdan beri.bu yüzden insan içinde ayrıştırılmamak için herkes saklar bunu.KK resmen son günlerde artan oylarını yine düşürmek için yaptığı planlardan bir parçası olarak gördüm.
    Ben o mevzuyu kaçırdım sanırsam...

Ama ben de aynı sizin gördüğünüz gibi görürüm.

3.  Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Abi botokslu kim , yukarıyi az biraz aç da bilgilenelim .
    SP yaw...botoks yaptırmış ya çıkar çıkmaz...Kürşat Yılmaz da saç ektirmiş..bu mevzuyu söylemişti, bu şekilde ortalığı karıştıracaklar diye..

Yakında Kapalıçarşıya müdahale gelebilir

Sermaye kontrolünde sıranın vatandaşa gelmiş olabileceğini belirten Yeşilada, Yakında Kapalıçarşıya da müdahale beklenebilir, döviz büfelerine komisyon kuralı gelebilir dedi.

Yakında Kapalıçarşıya müdahale gelebilir

Merkez Bankası (TCMB) ve ekonomi yönetiminin döviz alımını azaltmaya yönelik adımları döviz işlemlerinin bankalardan Kapalıçarşı'ya kaymasına yol açtı. TCMB'nin TL üzerindeki baskıyı hafifletmek amacıyla bankaların, bankalar arası piyasada yaptıkları döviz alımlarına günlük miktar sınırlaması getirmesi de Çarşı'daki hareketliliği artırdı.

Bankalar arası piyasada dolar 19.40 lira seviyesinde seyrederken, Kapalıçarşı'da 21 liraya dayandı. Dövizde oluşan ikili kur düzeninin risklerine dikkat çeken Ekonomist Atilla Yeşilada, Merkez Bankası'nın bankaların İnterbank'tan alabilecekleri dövize tavan koymasının ‘bireylerin ve şirketlerin döviz almasına yasak' anlamına geldiğine işaret ederek, böylelikle şirketler dışında bireylere de artık sermaye kontrollerinin gündeme geldiğini söyledi. Yeşilada, TCMB'nin yazılı olmayan sözlü kararlarla kapalı kambiyo rejimine dönüldüğünü ifade ederek, Seçmen rahatsız olur diye mertçe değil, arka kapıdan yapılıyor dedi.

TALİMATLAR SÖZLÜ

Yeşilada, Yakında Kapalıçarşı'ya da müdahale beklenebilir, döviz büfelerine komisyon kuralı gibi kısıtlamalar gelebilir. 70'lerdeki eş dost vasıtasıyla dolar arama günlerine geri dönebiliriz. O kadar mafya bir yöntemki kural koymuyor, sözlü diye konuştu.

Yeşilada, seçimlere kadar bir şekilde dövizi tutmayı başarsalar bile ciddi riskler biriktiğini söyleyerek, Buradaki sorun şu, bu kararların hiçbiri yazılı değil. 15 Mayıs'ta bankalar sözlü kuralları uygulamıyorum. Kural koy, önüme getir, aksi halde döviz alacağım' derse işte o zaman patlar döviz. Seçimler ikinci kura kalırsa da bu durum çok ciddi bir tehlike haline gelmeye başlar diye konuştu.

ËœDevalüasyon yaşanabilir'

“ Bu gelişmelerin etkisi ile bir devalüasyon yaşanabileceğini öngören Yeşilada, Devalüasyon olsa bile Millet İttifakı iktidara gelirse kalıcı olmaz. Turizm sezonu başlıyor, haziranda 6-8 milyar dolar para akar. Bütün bunlar AKP iktidarı devam ederse de olur ama kalıcı olmaz. Çünkü ekonomi politikalarında değişiklik beklenmiyor dedi.

Erdoğan'ın IMF'ye ihtiyacı olur

AKP iktidarının seçimi kazandığı senaryoda mevcut ekonomi politikalarıyla devam etmesi halinde ËœKış aylarında 2001 krizini yeniden yaşarız diyen Ekonomist Atilla Yeşilada, Asıl Erdoğan kalırsa Türkiye IMF'ye muhtaç olacak dedi. Yeşilada sözlerini şöyle sürdürdü: IMF parasına muhtaç değiliz zaten, deprem maliyetini ödeyecek uzun vadeli kredilere, hibeye muhtacız. Depremin maliyeti bir türlü konuşulmak istenmiyor. 100 milyar dolar zarar var, bu tasarruf etmeyen bir ülkede nasıl karşılanacak?

MEHTAP ÖZCAN ERTÜRK

https://www.sozcu.com.tr/2023/finans...bilir-7661551/

K.çarşının en büyük müşterisi kim ?

T.C. Devleti hazinesi ...

K.Çarşının en büyük mal tedarikçisi kim ?

T.C. Devleti vatandaşları....

Böyle yöntemlere başvurulursa kim zor duruma düşecek ?

T.C. Parasını Koruma kanunu çerçevesinde eskiden cebinde döviz ve işlenmemiş saf altın bulunduranlar hapis cezası ile cezalandırılabiliyordu ...

5.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Yani bunlar çözüm değil sonuç...
    Faiz yükseltilmesi gereken yerde sert düşürünce, bir anda parasal genişleme oluşuyor,**
    hikaye kısmını yapılana kulp/propaganda posteri kısmı olarak görüyorum..

net batık vardı, inanılmaz da şişikti.. yüzdürüyoruz, kurtarıyoruz, musa denizi yaracak derken, defterde erittiler..
    ortada para hâla yok..
    reel kısma etki için yapılsa en azından 23-27 kat daha fazla aktivite olurdu..

bu kadar deli tutar ne amaçla yaratılıp transfer edildi fikrim yok...
    bu kadar personel görevliyken içerden bunca yıldır çıt çıkmadı..
    hâla nereye akıyor gene fikrim yok..
    sahne arkası mekanik aktörleri 94 lerden gelen tayfa.
    ortada da okadar meblağyı kaşılayacak bir ihtişam da yok...
    yenen kısmı ortada da kalanı nerede ?..

iç mekanizmaların onayı olmadan olmaz.
    cebinde net + teminatın olsa gene o tutarları vermez bankalar..
    Memento mori

6.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    hikaye kısmını yapılana kulp/propaganda posteri kısmı olarak görüyorum..

net batık vardı, inanılmaz da şişikti.. yüzdürüyoruz, kurtarıyoruz, musa denizi yaracak derken, defterde erittiler..
    ortada para hâla yok..
    reel kısma etki için yapılsa en azından 23-27 kat daha fazla aktivite olurdu..

bu kadar deli tutar ne amaçla yaratılıp transfer edildi fikrim yok...
    bu kadar personel görevliyken içerden bunca yıldır çıt çıkmadı..
    hâla nereye akıyor gene fikrim yok..
    sahne arkası mekanik aktörleri 94 lerden gelen tayfa.
    ortada da okadar meblağyı kaşılayacak bir ihtişam da yok...
    yenen kısmı ortada da kalanı nerede ?..

iç mekanizmaların onayı olmadan olmaz.
    cebinde net + teminatın olsa gene o tutarları vermez bankalar..
    Mevzu hep parayla yani güçle ilgili, bu kadar deli tutar da dava için gereklidir olsa olsa, kendi oligarklarını yaratıp bunlarla transfer ediyorlar, yoksa o para onların değil, oligarklara emanet sadece...

Son dönem yaptıkları biraz da inisiyatifi elde tutmakla, ya da tutmaya çalışmakla, en azından kaybetmemekle alakalı...

Öngörü, hesap, kitap işlemiyor, kimse ne olacağını bilmiyor, faiz, kur, yeni icatlar yolda mı, ama onlar biliyor, e bunu biliyorsan hiç kaybetmezsin ki.

Ha bunlar bunlar diye özelleştiriyoruz ya, bu da hatalı, aynen dediğin gibi, erenler hep aynı, erenler familyasının siyasi tercih lüksü, gailesi, veya böyle bir şey komple yok onlarda, ameliyatla aldırmışlar onu, hemen saf tutuyorlar, ortak hareket ediyorlar, neden, çünkü paraya tapan adamın etiği mi olur.

Tekrar gelirlerse, bu son dedikleriyle beraber, borsa burdan bi roketler Marsa gider, bi de bakmışsınız THY uzayda hava olmadığı halde aya gitmiş, yörüngesine girmiş, hep titanizm felsefesi bunlar, hiç şaşmaz

O yüzden endeks üçgen çiziyor, %50-%50 görüyor seçimi...bekliyor..kaybederlerse değiş tonton genişleyen ilerleyen diyagonal, beyin üstü aşağıya...mesela yani..YTD

7. bunca sene bukadar stresle pancar motor çalıştırsan dişli kırar..
    on binlerce personel var.. biri de mikeyim bu işi yeter artık demedi..
    ses edenler hitab kitlesi belli, klasikleşmiş poster yüzleri..
    aklım cidden almıyor..
    Memento mori

8. Doktor twitter yeni kısıtlar getirmiş gene...üye olmadan dışarıdan TT leri okumaya izin vermiyor, giriş yap giriş yap. F5 e basıp ilk zamanlar halbuki aşabiliyorduk bunu...

Du bakali neler olmuş....gündem hızlı bir şeyleri sürekli kaçırıyorum...bi keresinde 'bayan' demek yasaklanmış, haberim olmamış, 'bayan' dedim ablaya, abla ben bayan değilim dedi error verdim, az kalsın dövecekti beni

Sayfa 640/1009 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •