Sayfa 6414/7020 İlkİlk ... 54145914631463646404641264136414641564166424646465146914 ... SonSon
Arama sonucu : 56156 madde; 51,305 - 51,312 arası.

Konu: Sanat Mozaik

1. Kuzularin Sessizligi ve Hannibal romanlari ile taninan Amerikali yazar William Thomas Harris'in dogum gunu ( 22 Eylul 1940 )

" Yasami boyunca dunyanin cirkin bir sekilde rastgele bozdugu pek cok sey gormustu. Ama gercekte bunlari bilememisti ve simdi biliyordu. Insan soyu kimi zaman bir insan yuzu ardinda, Bati Virginia'daki Potter'daki o gul desenli duvar kagitli odadaki masanin ustunde gordugu seyden zevk alan bir zihin yaratirdi. Starling'in o zihin karsisinda duydugu ilk korku otopside gorebilecegi her seyden beterdi. Bu bilgi olumune kadar hep yuzeyde kalacakti ve Starling yasamak icin onu nasirlastirmak zorunda oldugunu biliyordu. "

" In her life she had seen some of the hideously offhand ways in which the world breaks things. But she hadn’t really known, and now she knew: sometimes the family of man produces, behind a human face, a mind whose pleasure is what lay on the porcelain table at Potter, West Virginia, in the room with the cabbage roses. Starling’s first apprehension of that mind was worse than anything she could see on the autopsy scales. The knowledge would lie against her skin forever. "

" Anlamayi ve hoslanmayi birbirine karistirmak cok kolaydir, hepimiz hoslanilmak icin kivraniriz. Bunlari birbirinden ayirabilme belki buyumenin bir parcasidir. Bir insanin sizden hoslanmadan sizi anlayabilmesi cok cirkin ve benimsenmesi cok zor bir sey. Anlamanin zalimin elinde bir silah oldugunu gordugumuzde ise daha kotu. ’’

" I think it's easy to mistake understanding for empathy—we want empathy so badly. Maybe learning to make that distinction is part of growing up. It's hard and ugly to know somebody can understand you without even liking you. When you see understanding just used as a predator's tool, that's the worst. "

2. Danimarkali - Fransiz aktris, yonetmen ve senaryo yazari Anna Karina'nin dogum gunu ( 22 Eylul 1940 )

3. 19 Akademi, 22 Golden Globe Odul adayligi bulunan; 2 Akademi, 9 Golden Globe, 3 Emmy, 2 BAFTA Odulu sahibi Amerikali aktris Mary Louise " Meryl " Streep'in dogum gunu ( 22 Eylul 1949 )

" Bazi seyler icin artik sabrim yok; ukala biri haline geldigim icin degil, aksine hayatimda artik beni mutsuz eden ya da uzen seyler ile vaktimi daha fazla kaybetmek istemedigim bir noktaya ulastigim icin. Laf sokmalara, haddinden fazla elestirilere ve hangi turden olursa olsun talep ve beklentilere artik sabrim yok. Benden hoslanmayan insanlari memnun etmeye, beni sevmeyen insanlari sevmeye ve bana gulumsemeyen insanlara gulumsemeye yonelik arzumu kaybettim. Artik yalan soyleyen ve beni yonetmek isteyen insanlara bir tek dakika bile harcamak istemiyorum. Oyunlarin, ikiyuzlulugun, sahtekarliklarin ve ucuz ovgulerin oldugu ortamlarda bulunmak istemiyorum. "

4. Italyan tenor, soz yazari, besteci ve album yapimcisi Andrea Bocelli'nin dogum gunu ( 22 Eylul 1958 )

https://www.youtube.com/watch?v=TdWEhMOrRpQ

Sen cok uzaklardayken
    Ufka bakarak hayal kurarim
    Ve kelimeler anlamini yitirir
    Ve evet bilirim ki
    Sen benimlesin
    Sen, benim ayim benimledir,
    Benim gunesim, benimledir,

https://www.youtube.com/watch?v=BueVGiyx_E4

5. Avustralyali rock muzisyeni, sarki, roman ve senaryo yazari Nicholas Edward 'Nick' Cave'in dogum gunu ( 22 Eylul 1957 )

https://www.youtube.com/watch?v=BAMZYpZi_M4

6. Amerikali rock gitaristi, sarkici, soz yazari, yapimci ve aktris ( Joan Marie Larkin ) Joan Jett’in dogum gunu ( 22 Eylul 1958 )

7. Amerikali yazar Elizabeth Bear’in dogum gunu ( 22 Eylul 1971 )

“ Yalan soyleyip kurtulmak icin, yalana yurekten inanmak gerekir. Bunun icin de baskasindan cok kendine yalan soylemelisin. / El secreto para salirse con la suya es creer con todo el corazón. Eso va por mentirte a ti mismo incluso más que mentirle a otro. ”

8. Farrah Fawcett, Kate Jackson ve Jaclyn Smith'in rol aldigi Charlie'nin Melekleri ( Charlie's Angels - Gli Angeli di Charlie ) dizisi 22 Eylul 1976 tarihinde ABC kanalinda basladi.

https://www.youtube.com/watch?v=-Kk4c3vieFI

Sayfa 6414/7020 İlkİlk ... 54145914631463646404641264136414641564166424646465146914 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •