seçim öncesine kadar bistten çıkıp doları yükseltecekler bakalım nereye kadar?
seçim öncesine kadar bistten çıkıp doları yükseltecekler bakalım nereye kadar?
Üzeyir Doğan dedi ki;"İran a yaptırımlar nedeniyle bazı Türk şirketlerine de yaptırım uygulanabilir"
Borsa biraz ondan düşüyor dedi...
Bundan haberiniz varmıydı?
Ben ilk defa duyorum da
saygılar/başarılar
"Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "
Onu bunu bilmem de birileri nasıl yapar eder onların derdi ama Doların bu gidişine dur demeli yoksa ortada ilgilenecek ekonomi kalmayacak.
En kısa sürede bu gidişata aklı selim ile dizgin vurulmazsa öyle bir BOYUTA geçeriz ki çıkmak mümkün olmaz. Yüce Atatürkün gençliğe hitabesini gelde anma şimdi.
Yaaa işte böyle, siz bilmiyorsunuz..Hadi dağılın..Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, seçim sonrasında başta BIST 100 endeksinin ciddi getirilerle büyüme beklentilerinin bazı spekülatif kötü niyetli yatırımcıların iştahını kabarttığını belirterek, "Bir tarafta kur, bir tarafta faiz, bir tarafta manipülatif rating kuruluşu açıklamalarıyla negatif algı pompalayıp endeksi aşağı yönlü hareket ettirerek, Türk hisse senetlerini ucuza kapatıp seçim sonrasında yüksek karla satmayı veya Türkiye’ye şu an yoğun şekilde gelmeye devam eden yurt dışı yatırımcı algısını geri çevirebilmeyi hesaplıyorlar." dedi.
Himmet Karadağ, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Borsa İstanbul olarak görevlerinin yatırımcıları ekonomi, borsa ve şirketlerin mali ve finansal verileriyle ilgili doğru bilgilendirmek olduğunu söyledi.
Makro ekonomi tarafında Türkiye’nin 2016’da başta Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hain darbe girişimi olmak üzere farklı siyasi şok ve krizlerle bir durağanlık yaşadığını ama 2017’de güçlü siyasi iktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yüzde 7,4 ile dünyada İrlanda’dan sonra en yüksek büyümeyi elde ettiğini anlatan Karadağ, bu büyüme rakamıyla Türkiye’nin G20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını hatırlattı.![]()
Yer İmleri