Originally Posted by 
abc1980

Sayýn Týnaz , Sayýn Tilki öyle yorumlar okuyorum ki þaþýrmamak elde deðil . Bu insanlarýn ya gözü yükseklerde ya da baba parasýyla yetiþen Etiler , Bebek ya da Tarabya ' da ikamet edip yokluk ve þükür duygusundan uzak yaþayan insanlar ...
Neymiþ 300 000 TL ' ye sýfýr araba alýnamýyormuþ , neymiþ insan gibi yaþamak için 3 000 000 TL lazýmmýþ . 
Tekrar tekrar söylüyorum . Asgari ücretin 2324 TL olduðu bu güzelim ülkede " ALÝCE harikalar diyarýnda "  fazla gezmeyin . Uykudan uyanýnca kötü oluyor sonra ... Hayalperestlere duyurulur .

Bazý arkadaþlarýnda aylýk 20-30 bin geliri hatta daha fazlasý  vardýr bir þey diyemem ama özellikle dar gelirli fena eziliyor. Çünkü çevremde var. 
Ha ben çok mu gelirliyim. Aylýk ortalama 6 bin gelirim. 1000 dolar bile etmiyor ama gecekonduda doðmuþ büyümüþ biri olarak bunada þükür diyorum. Yýllarýn çoðu borç ödeme ile geçti. 3-4 yýldýr artýdayim. 
Mevcut aylýk gelir ile en azýndan nakit akýþýný yöneterek kendimin, eþimin ve kýzýmýn insanca yaþamasý için elimden geleni yapýyorum. 
Yýlda bir kez olsun tatile çýkabilmek, çevre il ve ilçelerde tarihi ve doðal güzellikleri görebilmek, saglikli gýdaya ulaþabilmek, kiþisel geliþimi için kýzýmý özel kurslara gönderebilmek mesela jimnastiðe gidiyordu birakmak zorunda kaldý salgýndan ötürü, sinema, tiyatro,sirk,konser gibi etkinliklere fýrsat bulunca gidebilmek vs vs  gibi
Bunlarý yapabiliyor ve kenara birikim koyabiliyor iken kendimi þanslý hissediyorum. 
Öte yandan yüzde 15 lere dayanmýþ genel iþsizlik ve yüzde 30-35 lere dayanmýþ genç iþsizlik fena halde canýmý sýkýyor gelecek nesiller için. 
G008 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaþif kozinoðlu...

Yer Ýmleri