Sayfa 645/2451 İlkİlk ... 14554559563564364464564664765569574511451645 ... SonSon
Arama sonucu : 19608 madde; 5,153 - 5,160 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Güven kaybı gelirse, hikaye bambaşka bir boyuta geçer..

İflasdan kastım, gamestopda sıkıştırılan hedge fonun patlaması. Böyle bir durumda zincirleme default lar gelebilir; çünkü piyasada herkes birbirine borçlu. Ve bu kontrol edilemezse sistemik riskler realize olabilir..

2008 yılında benzer bir hikaye yaşandı ve lehman'a kadar beklendi. Sonra devreye girdiler..sistemi kurtardılar..
    Ben bütün bu hikayenin kriptocuların başının altından çıktığını düşünüyorum. Kriptoda büyük para var. Merkez bankaları buna karşı. Çıkışa gidemiyorsanız. O zaman daha derine gidersiniz. Piyasada too big to fail olmak dışında dokunulmaz olmanın yolu yok. Bunun yoluda bu tür güvensizlik yaratan eylemlerden geçiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hocam diyelim ki aşılar mükemmel çalıştı ve harika bir turizm sezonu gerçekleşti, burada net döviz getiri beklentimiz maksimum ne olabilir size göre? Sanırım Türkiye ile ilgili en kritik veri bu aslında.
    Her şey mükemmel gider,dış politikada da bir problem çıkmaz ise maksimum 30 milyar dolar net turizm geliri teorik olarak mümkün.
    Son düzenleme : deniz43; 29-01-2021 saat: 18:20.

3.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Evet,şimdi baktım yeniden güncel durumu koymuşlar ama henüz "veri yayınlama takvimini" buna göre güncellememişler.Orada hala veri yayını devam etmeyecek olarak gözüküyor.Umarım yıllardır aralıksız yayınlanan veri yine yayınlanmaya devam eder.

http://www3.tcmb.gov.tr/veriyaytakvim/takvim.php

Haber verdiğiniz için teşekkür ederim.
    Rica ederim üstat..Sanırım ufak bir karışıklık oldu ve sonra farkına vardılar 🙂
    ytd..

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ben bütün bu hikayenin kriptocuların başının altından çıktığını düşünüyorum. Kriptoda büyük para var. Merkez bankaları buna karşı. Çıkışa gidemiyorsanız. O zaman daha derine gidersiniz. Piyasada too big to fail olmak dışında dokunulmaz olmanın yolu yok. Bunun yoluda bu tür güvensizlik yaratan eylemlerden geçiyor.
    Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Kripto bilmecesi de bu oyunun önemli bir parçası gibi duruyor. Tabii babaların pozisyon derinliklerini ve kim kimin sırtında görme şansımız olmadığı için hikayenin finalini izleyebileceğiz sadece.. her zaman olduğu gibi..

5.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Alıntıdır...
    ARKADAŞLAR DÜŞÜŞÜN SEBEBİNİ AÇIKLIYORUM.

GAMESTOP isimli bir Abd şirketi batma eşiğine geliyor. Bir reddit topluluğu bunu kabullenemiyor.

Nedeni ise büyük fonlar bu şirketin değerinin sıfırlanacağı düşüncesiyle 2.5$ civarlarından %140 yasa dışı açığa satış yapıyorlar. YANİ KOCA FONLAR İŞ KARIŞTIRIP ŞİRKETİN HİSSE SAYISINDAN FAZLA SHORT POSİZYON AÇIP İŞ KOPARABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORLAR.

Bunu fark eden küçük reddit grubu toplanıyor ve büyük bir küçük yatırımcı dayanışması başlatıyor. Hisse 2.5$'lardan bir anda 350$ civarına geliyor. Küçük yatırımcıların alışları ile.

Tabi 40$ civarında iken çoğu büyük hedge fon düşer diyerek short pozisyon açıyor.

Şuan 50 milyar dolarlık koca fonlar derin bir zarar içerisinde. Ve bu parayı resmen küçük yatırımcılara aktaracaklar. Yani koca merilinden tutun çitisi hepsi küçük yatırımcı tarafından öpüldüler.

Bank of amerika sı olsun çitisi olsun hepsi şuan batma eşiğine geldiler. Çünkü 2.5$ dan yaptıkları yüklü açığa satışları 350$ dan almak zorundalar.

Böylece ne oldu?

Tüm dünyada bu büyük kurumlar pozisyonları batmaması için hisse satmaya başladı. Buna Türkiye'de dahil. Para gerekiyor çünkü.

Şuan tüm yatırımcılar kenetlenmiş Gamestop hisselerini almaya hâlâ devam ediyor. Neden devam ediyorlar? Çünkü bu koca fonları batırmayı amaçlıyorlar. Ve kısmen de başardılar.

Yok bilmem bundan düştü yok şundan diyen çakma üstadlara itibar etmeyin. İşi iyice araştırdım. Sizde araştırabilirsiniz.

Bu bir küçük yatırımcı devrimi. Şuan hedge fonlar küçük yatırımcılar tarafından deli zarar halinde.

Koca fonlar sırf Gamestop'da öpüldükleri için tüm dünyada hisse satmaya başladı. Açık çok büyük. Bunlar posizyon ları kapatmazlar ise derin zarar çukuruna düşecekler. Bu ise tüm dünyada bir satış dalgası oluşturabilir. Yani bugünkü tüm dünyada ki düşüş gibi.

Yani özetle arkadaşlar bugünkü sebepsiz düşüşün sebebi bu.

Bakalım neler olacak izleyip göreceğiz.
    Bu konuya değinmiş:
    https://www.youtube.com/watch?v=dopg7kKjEN4
    https://www.youtube.com/watch?v=dopg7kKjEN4
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

gmenin bugün artmasına çok sevindim. bu insanlara yaptıklarının ağızlarına silah dayayıp paralarını gasp etmekten farkı yok gerçekten. inşallah 10bin dolar olur gme....
    kendileri her gün robotlarla milletin kanını emerken düzenleyici kurumlar kulağının üstüne yatmayı biliyor.... sonra değer yatırımcısı olun buffet gibi yapın diye akıl verirler bir de dalga geçer gibi
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

7. Teşekkürler hocam. Gerçekten önemli bir para, bakalım gelebilecek mi?

Bu arada, başlığın kalitesine yakışır şekilde gme olayını hocaların hocası Damodaran'dan dinleyelim. Enfes bir yazı okurken gerçekten keyif aldım, ben de onun gibi düşünüyorum bu arada.

Hocaların hocası Damodaran...
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Her şey mükemmel gider,dış politikada da bir problem çıkmaz ise maksimum 30 milyar dolar net turizm geliri teorik olarak mümkün.
    []

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. Batı iyice bizleşme sinyalleri veriyor. 2008 i kimse unutmamış, reddit te çok takılırım herkes kinle nefretle bahsediyor wall stresten tayfasından. Haklılar mi haksizlar mi bilmiyorum belki olanlar will street çilerin suçu da değildir. Kafalar değişik mesela Elon a baba diyorlar e o da milyarder?

İlk gamestop alalım diyen kişinin 50 milyonu olmuş. Onu da anlıyorum mesela Damodaran degerlemesinde her şey iyi gitse 40 dolar değer biçmiş, hadi hocanın eli biraz ağırdır 55 60 dolar ederi olan bir senet diyelim, neyinize güvenip de 2 dolara kadar bastınız? Firma batsa servet yapacaklar. Ben de bu şekilde cokasiri değersiz bırakılmış şirketlerden kazandım tersine yatırımla onlar sattikca alarak yani adamı da anlıyorum ama bu toplumsal histeriyi borsa veya finans ile açıklamak mümkün değil. Hep diyorum sosyolojik sıkıntı mevcut. Modern insan çaresiz, mutsuz, kapana kısılmış hissediyor. Bir ev bir araba için bir ömür çalışman lazım hasta filan olursan da bittin abd de gerçekten acımasız, aile olayları da sıkıntılı, ilk gittiğimde inanamamıştım herkes obez ötesi vb... Temel analizle abd yi pek beğenmediğimi daha önce yazmıştım, çıkıyor işte yavaş yavaş kusurları.
     Alıntı Originally Posted by HATAKE Yazıyı Oku
    gmenin bugün artmasına çok sevindim. bu insanlara yaptıklarının ağızlarına silah dayayıp paralarını gasp etmekten farkı yok gerçekten. inşallah 10bin dolar olur gme....
    kendileri her gün robotlarla milletin kanını emerken düzenleyici kurumlar kulağının üstüne yatmayı biliyor.... sonra değer yatırımcısı olun buffet gibi yapın diye akıl verirler bir de dalga geçer gibi
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 645/2451 İlkİlk ... 14554559563564364464564664765569574511451645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •