Sayfa 646/1230 İlkİlk ... 1465465966366446456466476486566967461146 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Benim icin de temettu vermesi hem de oyle gostermelik degil makul. duzenli ve artan miktarlarda vermesi hakim ortagin guvenilir oldugunun gostergesidir.

Syg,
    Biraz geç oldu ama emek verip Türkçeye çevirdiğiniz yazı için çok çok teşekkürler sn Dudu

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hangi hisse, ismini lütfeder misiniz? Belki biz de inceleme sonucunda beğeniriz, portföye ekleyenler olur.
    Şu an full portföy Alarko holding taşıyorum. Dolar sakin gittiği sürece bist100 içinde daha ucuzu yok bana göre.
    Sizin grafik pahalı kriterinize uyar mı bilemiyorum ama ilk çeyrek çok çok iyi geçiyor şirket açısından.
    Elektrik fiyatları tarihi zirve yapmış durumda kapatılan filtresiz termik santrallerden dolayı.
    Şirketin ortağı olduğu süper kritik diye adlandırılan Cenal termik santrali Ocak ayında rekor üretim yaptı. Aşağıya tablosunu ekliyorum.

Verileri epiaş sitesinden alıyorum. Gün gün saat saat santralin üretimini ve ptf fiyatlarını görebiliyorsunuz. Şirketin gelirinin %60’dan fazlası bu santralden geliyor. Dolayısıyla epiaş sitesinden ne gelir ne gider siz de hesaplayabiliyorsunuz. Bu özelliğini seviyorum. Az çok ne gelir ne gider biliyorum bilançoda.

Santralin en büyük maliyet kalemi olan kömür fiyatları geçen seneye göre yarı yarıya düşmüş durumda. Şirket geçen sene 81$/ton’a mal ettiği kömürü bu sene 73 dolara mal ediyor. Şimdiden sene boyunca yakılacak kömürün yarısını bu fiyattan almışlar.

Elektrik Dağıtımı tarafında da Alarkonun yarısına ortak olduğu Meram/MEDAŞ gayet iyi gidiyor. Geçen sene senelik 800 milyon net kar yazmış şirket.
    Bu sene ve gelecek sene de bundan aşağı gelmez zira elektriğe ciddi zam geldi.

Geçen senelerde pek katkı vermeyen taahhüt tarafı da canlanmış durumda. Romanya’da 2 karayolu ihalesi aldı. 550 milyon €’luk bir demiryolu ihalesini de alabilir.
    Yapımına başlanamayan ihalesini Alarkonun aldığı Pendik metrosuna İbb kaynak buldu. Dün törenle onun da yapımına başlandı. Yani bu sene taahhüt tarafından da katkı gelecektir.

Gayrimenkul kısmını hiç saymıyorum ama öyle böyle gayrimenkulü yok. İnanılmaz bir gayrimenkul portföyleri var.

Daha detaylı bilgi isterseniz detaylarıyla verebilirim ama sadece enerji (üretim ve dağıtım) dolar çok kıpraşmazsa holdinge senelik 700 milyon TL kar katkısı yapabilir bu sene.
    Taahhüt, Alarko carrier, otel ve gyo’dan gelecek katkı ile 1 milyar TL’ye yakın kar gelebilir. Şu anki piyasa değeri 2,7 milyar ve bu sene sonunda 2,7 fk’ya düşecek bir şirket olduğunu gösteriyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

3. Alarko için çok geçte olsa ben de siftah yapmış bulunmaktayım, hayırlısı bakalım

1 senede 3 e katlamış. bende grafik pahalı dan geçer not alamadı.

5.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    1 senede 3 e katlamış. bende grafik pahalı dan geçer not alamadı.
    Stratejinize saygı duymakla birlikte bu, şirketin temel açısından son derece ucuz ve potansiyelli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Zaten bir senede 3’e katlamasa şu an 1 fk civarında fiyatlanan bir şirketle karşı karşıya kalacaktık ki bu da çok trajikomik olurdu.

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Stratejinize saygı duymakla birlikte bu, şirketin temel açısından son derece ucuz ve potansiyelli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
    Zaten bir senede 3’e katlamasa şu an 1 fk civarında fiyatlanan bir şirketle karşı karşıya kalacaktık ki bu da çok trajikomik olurdu.

tabi herkesin bir yapısı var. borsa uzun bir maraton. borsada yapısına uygun davranmazsa hasta olur. akşam kafanızı yastığa koyduğunuzda rahat uyuyabiliyorsanız sorun yok.

7.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Şu an full portföy Alarko holding taşıyorum. Dolar sakin gittiği sürece bist100 içinde daha ucuzu yok bana göre.
    "Dolar sakin gittiği sürece" demişsiniz; misal sadece %10 artsa dolar 6.6 civarlarına bu sene karı ne kadar etkiliyor hesabınıza göre?
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

8.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku

Temel olarak ucuz..ama grafik olarak pahalı maalesef elimde olsa satmazdım..yeni giriş de yapmazdım... ( deva gibi mesela..yeni giriş zor...ama maliyetim çok aşağıda ve olumsuz bşr sinyal yoksa niye satayım).

Sayfa 646/1230 İlkİlk ... 1465465966366446456466476486566967461146 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •