Sayfa 646/702 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696 ... SonSon
Arama sonucu : 5611 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: HEKTS - Hektaş Ticaret

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by serdary Yazıyı Oku
    Tabi şöyle bir detay var: Adam "Fabrika kuruluyor olmasa" demedi ki. "Bir şey yapılmıyor olsa" dedi..
    O paralarla bir şeyler yaptılar ama ne?

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Saygılar
    Muhtemelen kari kizla yemislerdir bizim mangisleri...

Bunun kendine ozgu bir ozdeyisi de var..

Kerizlerin mangislerini meleklerle yemek gibi
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by serdary Yazıyı Oku
    Bunların yaptığı bu ölçekte bir kolpa yakın zamanda var mı?
    Yönetim tarafından yapılanları soruyorum ama, Oyak gibi bir yapının çatısı altında ve bir BİST30 şirketi olarak yapılanını..
    Adamlar 2 yıl önce hepimizden para aldılar Özbekistan'da ikinci bir Hektaş kuracağız diye.
    Yine 2 yıl önce Özbekistan'a sermaye olarak para aktarıldığı haberi üzerine GK'da Levent Ortakçıer "Bir şeyler yapılmıyor olsa oraya para göndermezdik. Orada para ziyan olur" demişti.
    2 yıl sonra bir KAP haberi düşüyor ki "2 yıl önce sizden aldığımız paralarla kurulacak fabrikanın inşaatı için sözleşmeyi yeni imzaladık, kurulum süresi de 28 ay"..
    Vay babam vay..
    Hey Maşallah, bu ne yürek be..
    Ben çıkalı çok oldu, ama göz göre göre bunların yapılıyor olmasına ayar oluyorum..

Yatırım tavsiyesi değildir.
    Saygılar
    Oyun soyle kurgulandi..

Mallar toplandi, fiyat yukari cekildi, son aylarda bist 30 a girdik simdi MSCI endeksine girecegiz, yabancilar 30 Mio lot mal almak zorunda kalacaklar v.s diye haber yayildi..

Kasimda en tepede yatirim fonlarina 51 den OYAK 30 kusur milyon lotu sattim dedigi gun is patladi.

Duyumlarima gore yatirim fonlari, tabii hepsi degil, mallari komisyon karsiligi park etme yeri olarak kullaniliyormus.

Dusunun bir yatirim fonu var icinde 20 cesit hisse, her biri %3-4 agirliginda buna verseler 10 Mio lot HEKTS ve bu hisse %50 deger kaybetse toplam getiriyi ne kadar etkiler ki???

Bu arada yatirim fonu mali yavas yavas eritmeye devam eder, herkes mutlu mesut hayatina devam eder, kucuk yatirimci haric.

3. Ky de fonlar gibi risk yönetmesini öğrenmeli

Sepet candır

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Ky de fonlar gibi risk yönetmesini öğrenmeli

Sepet candır
    Buffett dede der ki sepet yapmak icin:

Sadece isi bilmeyenler sepet yaparlar, isi bilenler 2-3 tane kagit secer ve zengin olurlar.

Ben sepet yaptigimda 2-3 tanesi iyi cikti 4-5 tanesi kotu, sonunda bir baktim iyi cikanlarin karini kotu cikanlar yemis ve portfoyun getirisi sifir gibi...

5. İşin tuhafı tüm bu Ali Cengiz oyunlarının baş sorumlusu olarak günah keçisinin Dudu olarak ilan edilmesi, forumda 6-7 farklı kişi tarafından sürekli vurgulanması, insanların bilinçaltına ister istemez "Lan cidden dudu mu tüm bunların suçlusu, benim göremediğim, atladığım bir şey mi var acaba?" diye kendinden şüphe etmeleri, çıkarın gösterin la dudu'nun milleti gaza getirdiği bi tane yazı denmesine rağmen getirememeleri ama dudu'nun sürekli kendini savunmak zorunda kalması.

Bunlar işte hep fetö taktiği. Zamanında gördük kaç tane masum insana bu taktiklerle saldırıp günahlarına girdiler, bunlarla işbirliği yapan siyasileri de hepimiz gördük. Taktik hep aynı hiç değişmiyor.

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Buffett dede der ki sepet yapmak icin:

Sadece isi bilmeyenler sepet yaparlar, isi bilenler 2-3 tane kagit secer ve zengin olurlar.

Ben sepet yaptigimda 2-3 tanesi iyi cikti 4-5 tanesi kotu, sonunda bir baktim iyi cikanlarin karini kotu cikanlar yemis ve portfoyun getirisi sifir gibi...
    İyi mal seçmeyi öğrenmek lazım.

Pazardan domates seçiyoruz sonuçta.

Mantık aynı. Tezgahtan seçip alıyorsun 1 poşet malı, ona rağmen 1-2 tane çürük çıkıyor. Pazarcıya bırakırsan yarısı çürük çıkıyor.

Karpuz seçmesini de bilmek lazım. İyi şaplıyorsa sert, sulu ve tatlıdır.

7. 20 tane sert sulu ve tatlı hisse seçecen bitti gitti

Aradan 2 - 3 tanesi pörsüyebilir o kadar kusur kadı kızında da olur

8. Peter Lynch, Buffett dedenin tam aksini söylüyor bu arada.

Çok ve iyi mal seçmek lazım diyor.

Sayfa 646/702 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •