Oyun soyle kurgulandi..
Mallar toplandi, fiyat yukari cekildi, son aylarda bist 30 a girdik simdi MSCI endeksine girecegiz, yabancilar 30 Mio lot mal almak zorunda kalacaklar v.s diye haber yayildi..
Kasimda en tepede yatirim fonlarina 51 den OYAK 30 kusur milyon lotu sattim dedigi gun is patladi.
Duyumlarima gore yatirim fonlari, tabii hepsi degil, mallari komisyon karsiligi park etme yeri olarak kullaniliyormus.
Dusunun bir yatirim fonu var icinde 20 cesit hisse, her biri %3-4 agirliginda buna verseler 10 Mio lot HEKTS ve bu hisse %50 deger kaybetse toplam getiriyi ne kadar etkiler ki???
Bu arada yatirim fonu mali yavas yavas eritmeye devam eder, herkes mutlu mesut hayatina devam eder, kucuk yatirimci haric.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ky de fonlar gibi risk yönetmesini öğrenmeli
Sepet candır
Buffett dede der ki sepet yapmak icin:
Sadece isi bilmeyenler sepet yaparlar, isi bilenler 2-3 tane kagit secer ve zengin olurlar.
Ben sepet yaptigimda 2-3 tanesi iyi cikti 4-5 tanesi kotu, sonunda bir baktim iyi cikanlarin karini kotu cikanlar yemis ve portfoyun getirisi sifir gibi...
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
İşin tuhafı tüm bu Ali Cengiz oyunlarının baş sorumlusu olarak günah keçisinin Dudu olarak ilan edilmesi, forumda 6-7 farklı kişi tarafından sürekli vurgulanması, insanların bilinçaltına ister istemez "Lan cidden dudu mu tüm bunların suçlusu, benim göremediğim, atladığım bir şey mi var acaba?" diye kendinden şüphe etmeleri, çıkarın gösterin la dudu'nun milleti gaza getirdiği bi tane yazı denmesine rağmen getirememeleri ama dudu'nun sürekli kendini savunmak zorunda kalması.
Bunlar işte hep fetö taktiği. Zamanında gördük kaç tane masum insana bu taktiklerle saldırıp günahlarına girdiler, bunlarla işbirliği yapan siyasileri de hepimiz gördük. Taktik hep aynı hiç değişmiyor.
20 tane sert sulu ve tatlı hisse seçecen bitti gitti
Aradan 2 - 3 tanesi pörsüyebilir o kadar kusur kadı kızında da olur
Peter Lynch, Buffett dedenin tam aksini söylüyor bu arada.
Çok ve iyi mal seçmek lazım diyor.
Yer İmleri