Bir kaç hafta önce şüphemi yazmıştım. Dovizin düşmeye başladığı günlerde TCMB 8.30 bu yıl sonu hedefi koymuştu. Bu hedef USD nin 8.85 e çıkması demekti. Çıktıda.
O hedefi görünce, galiba tayyip dovizin düşmesini istemiyor, zaten aile servetide dovize dayalı. Demiştim. Akabinde şu şaşkınlığımıda yazmıştım.
USD nin yükselmesi demek, enflasyonun yükselmesi demek, enflasyonun yükselmesi demek faizlerin yükselmesi demek. Bu herif enflasyonu ve sonucunda faizi düşürmek istemiyormu.? Eğer düşüremezse seçimi kaybeder. Yüksek doviz, seçimi kaybetmesi demek çünki TAM ithalata dayalı hale getirdiği ekonomide doviz uçunca herşeyin fiyatıda uçuyor. Uçan fiyatlar halkın sadece %40 ının işine yarıyor, %60 a zarar veriyor. %60 ın cebinden çıkan para, %40 ın cebine giriyor. Hali ile akp fakiri daha fakir hale getirerek, en çok oy aldığı kesimi yok ediyor. Sonuçta dovizi yükselterek seçimi kaybetmeyi garantiliyor.
O zaman şüphedeydim, dovizi bilinçlimi yükseltiyor yoksa düşürmeyi beceremediğindenmi.? Çünki aile serveti doviz, dovizin yükselmesi akp kaymak tabakasının çok işine yarıyor ama seçim kaybederse o sıkı sıkıya ölümüne bağlı olduğu padişahlığı gidecek. Milyonda bir ihtimallede olsa aile servetinden hesap sorulacak.
Önceki yıllardanda biliyoruz ki, dovizi düşürmek için açık gizli herşeyi yapmış, hepimizi katarlılara cariye olarak satmıştı.
Hali ile çelişkide kalıyor insan. Dovizi ölümüne düşürmek için çabalayan bir insan var ve aynı insan dovizi yükseltecek hareketler yapıyor. Seçimi kaybedince siyasi hayata geçtikten sonra bu ülke çalışanlarının sırtından edindiği servet de tehlikeye düşebilir.
Şu an anladım ki, dovizi artık düşürmek istemiyor. Belkide yükseltmek istiyor.
Son haftalardaki haberlere bakıyorum. akp li iş adamları, akp ile beraber bu ülke çalışanlarının sırtından edindikleri servetlerin tamamını yurt dışına taşımaya başlamışlar. Hem servetlerini dışarı taşımaya başlamışlar, hem de işlerini ve ailelerini ülkeden çıkarma hazırlığı yapıyorlar.
Bir iş adamı servetini katar'a taşıyor, diğeri fransaya taşımaya başlamış. bayraktar ise işinide yurt dışına taşıyor. Ukrayna devlet firmaları ile ortaklıklar kurdu ve orada fabrikalar açmaya başladı.
tayyip'de kucağında oturduğumuz abd ye yatırımlarını yapmış görünüyor. Aile servetinin nakit kısmı ingiltere kontrolundeki bölgedeydi, yüzmilyon dolardan fazla maliyet tutan gökdeleninide abd-new york-manhatten da yaptı.
akp li servet yapanlar 2023 seçimini kazanamayacaklarını anlamış olmalılar. akp oyu %30 altına inmiş ve mhp de oylarını akşenere kaybediyor.
ENKAZ BIRAKIP GİDECEKLER.
120 milyar dolar borcumuz vardı, 450 milyar dolara çıktı. Halkın çoğu borçsuz yada az borçluydu, halkın çoğu gırtlağına kadar borca battı. kamu fabrikaları satıldı, kamu arazileri satıldı, paylaşıldı, hibe edildi, maden hakları limanlar yabancılara satıldı. vb...
Bu enkaz ın hesabı sorulmayacak çünki yeni gelecek olanların baba sıda akp nin baba sı ile aynı. Aynı ailedenler. Kardeş kardeşe hesap sorarmı.? Ne güzel beraberce zenginleşiyorlar, sen daha fazla aldın dermi.?
Bir mansur yavaş hesap sorma görüntüsü veriyor ama oradan tek ceza çıkmayacak. Ankarada Bu kadar açık ve bariz soygun yapılmış. Soygunu yapanlar "parsel parsel verdik" diye kendi suçlarını açıklamışlar. Yinede bir şey çıkmayacak. Çıksaydı özal ailesi bugün krallık yaşıyor olmazlardı. Önce onlar yargı karşısında terlerlerdi.
Bu ülkenin çalışanlarının sırtından edidikleri servetlerini yurt dışına taşıyorlar.
Bundan önceki partiler ve iş adamlarıda taşıyorlardı, bundan sonrakilerde taşıyacak.
TV deki maymunlar sık sık ne derler. "Türkiyede tasarruf yok." İşte bahsettikleri o tasarruf, siyasetçiler ve ortakları iş adamları tarafından her yıl yurt dışına taşınıyor. özal ailesinden beridir böyle. Biri çıkar hesap sorar diye korkuyorlar. Korkmayın.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
İnternette gezerken, dolandırıcı olduğu yüzde yüz belli olan bir siteye denk geldim.
Türkiyedeki vodafon sitesinin görüntüsünü birebir kopyalamışlar, üstede yazı koymuşlar. "tebrik ederiz samsun galaxy 21 kazandınız" diye.
Sayfanın adres satırına bakın orada vodafone.com.tr gibi birşey yazması gerekirken, "eu.lksweeps.click" le başlayan kriptolu uzuuun bir adres var.
Bir yere şikayet edeyim dedim. egm.gov.tr a(emniyet genel müdürlüğü) daha önce benzer şikayette bulunmuştum, "önce sizi dolandırsın sonra bizi arayın" benzeri bir şey demişlerdi. "manyakmısınız siz" diyememiştim. hali ile egm sitesine girmedim.
gov.tr li bir yer aradım. https://internet.btk.gov.tr/ bu adrese girdim. Orada internet dolandırıcılığı şikayet yok. Yasal olmayan içerik ihbarına gireyim dedim, oradada aynı görüntü. Önce dolandırıcılar beni dolandıracak sonra şikayet edeceğim.
Saçmalığa bak.
Hadi ben internet dünyası hakkında bilgiliyim, sahtekârlığı yemedim ama binlerce kişi yiyecek. Milyonlar çalınacak. Çalanlar yurtdışındadır, o paraları yiyecekler.
Böyle seçmene böyle siyasetçi, böyle siyasetçiye böyle emniyet genel müdürlüğü normal. Desem yalan olur, seçmene haksızlık etmiş olurum. Onları bu hale getirenler belli.
@NeAcaipDunya
Vodafone u arayınız... Ya da twitter hesapları var vodafone un hemen cevap veriyorlar. link verin onlar uğraşsın
Yeni haftaya başladık.
Geçen haftayı abd düşüş dalgası sebebi ile bizde yükselmeden dalgalı kapadık. Bizi abd ye şartlayanlar, korkutanlar abd ye çalışan ekonomi kanalları.
Bugünün en önemli beklentisi enflasyon rakamları. Tahminde bulunmak akıllıca olmaz çünki malum. Benim 2006 dan beri farkında olduğum, TV maymun ekonomist ve akademisyenlerinin ise bu son beş yılda farkında olduğu bilgi, devletin açıkladığı enflasyon verisi gerçek değil. Uydurma bir veriye tahminde bulunmak akıllıca değil.
Yanlız ne açıklanırsa açıklansın, TCMB nin bu ay faiz indirmek isteyeceği açık. Yabancılar bunu fiyatlayacaklar.
Geçen hafta fiyatladılar, endeks biraz düştü ve sonrası pek yükselmedi. TR deki yerli yabancı bankalar faiz yükselsin diye dovizi yükselttiler. Yükselen doviz ithalata bağlı hale getirilen ülkemizde fiyatları artıracak, artan fiyatlar sonucuda faiz artsın istiyorlar. Bunuda abd ye hizmet eden ekonomi kanallarında 7/24 söylüyorlar.
"hem dovizi hem enflasyonu kontrol edemezsin" tekerlemesi ile herkesin beynine işliyorlar. Dünyaya bakıyorsun, enflasyonlar fırlamış ama gelişmiş gelişmemiş ülkelerdeki faiz sıfıra yakın. Bizim gibi doviz faiz rakamları olan bir kaç ülke görürsün. Onları incelersen bizim gibi ibrani-yahudi azınlığı bulunan, sömürge haline getirilmiş Brezilya Rusya gibi ülkeler. Rusya ya eğer eski yazılarımı okumadı iseniz şaşırdınız. Şaşırmayın. Rusya nın özelleştirilmiş tüm dev şirketleri yahudi-ibrani azınlığın elinde ve her yıl onmilyarlarca doları Rusya dışına batıya götürüyorlar.
Enflasyona dönersek, ne gelecek bilmiyorum. Ancak faiz artmıyor diye TR deki yerli ve yabancı bankaların dovizi yükseltip hisseyi aşağıda tuttukları gerçek. Kaos görüntüsü vermeye çalışıyorlar, hükümetin burnunu sürterek istediklerini almaya çalışıyorlar.
Diğer etken abd borsası. Yükselişini durdurdu. Birazda düştü.
S&P nin günlük grafikteki Son dalgası bitti, bir sonraki dalgayı nasıl yapacak.?
Yukarımı devam edecek, yataymı, aşağımı.? Geçmiş grafiğe bakınca yukarı veya yatay ihtimaller yüksek görünüyor. Ancak bu son ay şartlar değişti. Tapering açıklandı ve takvimi açıklanacak. Hangi ay kaç para düşürmeye başlayacağız diye takvim açıklayacaklar. Bu yeni şart sebebi ile aşağı dalgaya devam etmeside mümkün.
3 ihtimalden hangisi olacak doğrusu şu an için fikrim yok. Önceki günlerde düşmeye devam edecek diyordum. Bu sabah kafam karışık.
Karışık-kararsız kafa nın sebebi neydi.? Bilgi eksikliği.
Bu sebeple hemen haber-araştırma okumaya başlayayım.
Mevcut pozisyonum aynı. Az miktar kemik long duruyor. Geçen haftadan itibaren az miktarlarda gün içi BIST30 kontrat alıp satmaya başladım. Bunu son 2 iş günü yaptım ve iyi gitti. Bu yönteme devam edeceğim.
Bol şans.
@NeAcaipDunya
Ekonomi haberi okuyacağım derken baktım TR deki tohum sorununu araştırıyorum. Maalesef benim beyin böyle işliyor. Para da kaybetsem fark etmiyor, gidip ülke, dünya ve vatandaş sorunlarına geleceğe kafa yoruyorum.
2006 yılında akp bakanı mehdi eker(adamın ismine bakarmısınız, birde yaptığına bakın.), sertifikasız tohum satışını yasaklıyor. Artık tayyibin zoru ilemi kendi fikrimi bilemiyorum.
Bu yasak ne demek.? Sertifika aşamalarını ancak fabrikalar geçebilir, köylü o işe giremez. Sertifika lı tohum demek fabrika tohumu demek.
Köylüyü kendi tohumu yerine fabrika tohumlarına bağlı hale getiriyorlar.
Peki bu fabrikalar kimin ve ne ayak.?
TR deki tohum üretiminin %70 i yabancıların elinde. israil, abd, kanada, hollanda, fransa, ispanya. hepside siyonist kontrolundeki ülkeler. Bu yüzde dahada artıp %100 e kadar çıkacak. cehape li Eskişehir, Aydın belediyesi gibi bazı belediyeler direniyorlar, köylüye yerli atalık kısır olmayan ücretsiz tohum dağıtıyorlar. Direniyorlar.
Peki %70 i yabancının elinde olan o tohum fabrikalarının özelliği ne.? KISIR TOHUM SATIYORLAR.
Kısır tohumu ektin, ürünü aldın, ürettiğin o ürünün çekirdeğini(tohum) dikip yeni ürün alamıyorsun. Yeniden gidip tohum fabrikasından tohum almak zorundasın.
Fabrikadan kısır tohum(hibrid) almadın, gittin komşu köylüden buğday tohumu satın aldın. YASAK. Cezası var. Hediye alırsan, takas yaparsan olur ama satamazsın satın alamazsın. Köylü kendi atalık tohumunu satamıyor, satın alamıyor. israilli fabrikadan gidip her yıl tohum alacaksın.
Çok direnen oldu, akp istediği başarıyı yakalayamadı. Köylünün bir kısmı kendi atalık kısır olmayan tohumunu almaya kullanmaya devam etti.
Bunuda engellemek için 2018 yılında akp li bakan faruk çelik yeni kanun çıkardı. Fabrikalardan tohum almayanları cezalandırdı. Ata tohumunu alanlar devlet desteği ve teşvik alamayacaklar.
Ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama köylü devlet desteksiz yaşayamıyor. Büyük çoğunluğuda devlete borçlu. Sertifikalı tohum almayanlar devletten destek alamıyor. İllaki gidip o israilli ve abd li fabrikadan tohum alacaksın. Yoksa halkın vergisi ile elde edilen para, köylüye destek olarak verilmiyor. Halkın parası, zor şartlardaki besin üreten köylüye verilmiyor.
Yazdım biraz rahatladım.
Gazetecilerde bazen bu tür konulara değiniyorlar ama parti ve bakan ismi vermiyorlar. Ben verdim. mehdi eker ve faruk çelik.
Tabi kanunları çıkaranlar bu 2 bakan ama kendi fikirlerimiydi yoksa tayyip yada abdullah güldenmi emir aldılar onu biz bilemeyiz.
Tohum üretimimiz %100 yabancının eline geçtiğinde ne olacak.?
Yarın öbür gün batı ile savaşa girdin. Tohum vermeyecekler, halkın aç kalacak. siyonistin kuklası olacaksın.
Du yaw.![]()
Zaten onların kuklasıyız yeni değilki.? akepe o kanunları çıkarmasaydı başka parti çıkaracaktı. Olay akepe de değil.
Bu yazıyı unutun abicim yannış yazı, yannış yazı.
Atatürk ü 1938 de ülkeyi dönüştüremeden öldürüyorlar sonra onların kontrolune giriyoruz.
Son veri
Ülkemizde kullanılan tohumların önemli bir kısmı yabancı menşeilidir. Örneğin mısırda yüzde 95, pamukta yüzde 80, soyada yüzde 80, sebzede yüzde 75, patateste yüzde 95, ayçiçeğinde yüzde 82, buğdayda yüzde 5 oranlarında yabancı menşeili tohum kullanılmaktadır. Sonuç olarak tohumculuk pazarının yüzde 70’i yabancı firmalara aittir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri